anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Voi ce imprimantă LASER ați alege?

FLo1
#StarMember

Salutare dragi membri ai Comunității Orange. Vin cu o întrebare destul de simplă dar cu o oarecare dilemă în ceea ce mă privește. Mai exact: achiziția unei imprimante multifuncționale LASER. Tema este simplă, iar condițiile destul de restrictive (unele din motive personale și.... colaterale).

Așadar, dacă ar fi să alegeți ca și criteriu principal performața unui anumit model, pe care l-ați alege?

Condiții: OBLIGATORIU www.emag.ro (cum menționam, motive personale, nu neapărat un moft). Caracteristici: pagina A4, conectivitate: cel puțin WiFi (Ethernet LAN și USB e un plus), suport ADF (atât scan cât și copy), full duplex; funcții principale: Print / Scan / Copy (Fax nu e neapărat, dar dacă nu se poate fără.... e ok). Buget maxim 2000 - 2500 leiColor sau monocrom.... discutabil în funcție de avantajele fiecărei alternative.  Pe cât posibil, un model ceva mai de actualitate astfel încât ”urmașul” lui Win11 să nu se ”prefacă” a nu recunoaște device-ul 🙂 .... cred că înțelegeți. AAaaa, utilizarea este ocazională (adică nu zilnic și nici zeci/sute de pagini săptămânal), deci nu foarte intensă (motiv pentru care nu optez pentru un model cu jet de cerneală care s-ar usca de la un print la altul)

Având în vedere criteriile menționate, dilema ar fi MODELUL: să fie XEROX? HP? RICOH? CANON? BROTHER? Câte ceva au fiecare, dar care să fie cea... aleasă? La unele am observat că diferă și calitatea printului în funcție de driver și model. Iar de aici și această incertitudine. Un criteriu deloc de neglijat ar fi și prețul ulterior al consumabilelor, dar mai întâi să se cunoască marca / modelul.

Cu alte clarificări revin pe parcurs.... în funcție de recomandări. Mulțumesc și numai de bine.

1 Soluţie acceptată‚

RafaHelper
#StarMember

Salut! Eu am un brother din 2014, nu are wifi e doar laser monocrom. Funcționează perfect si astazi.

Mi se pare ca tu joci in alta liga cu buget de 2000 lei. Cand vorbesti de uz personal mai mult de 500 de lei nu ar trebui să investești intr-o imprimantă.

Vizualizare soluţie în postul original

37 Răspunsuri 37

Am reținut exact motivul pentru care optez pentru laser (nu ink):

”Inkjet printers often have a lower upfront cost but can be more expensive to operate due to the higher cost of ink cartridges. Consider: 
  • Lower initial investment
  • Higher cost per page for ink
  • More frequent cartridge replacements
  • Potential for ink to dry out if not used regularly
    Laser printers may cost more initially, but toner cartridges typically last longer and have a lower cost per page. Benefits include:
    • Higher upfront cost
    • Lower cost per page for toner
    • Less frequent cartridge replacements
    • Toner doesn’t dry out over time”

Exact, alegerea tine de tine si de ce are nevoie fiecare de la o multifunctionala, nu este una mai slaba decat cealalta, fiecare exceleaza mai bine decat cealalta la cate ceva. De exemplu, pentru mine este mai buna o multifunctionala cu cerneala, printeaza mai bine planurile si documentatiile care sunt color si ies mai ieftin pe pagina printata fata de o multifunctionala laser pentru ca folosesc cartuse ieftine compatibile, nu originale la preturi exagerate. M-am gandit si eu prima data sa iau o multifunctionala Konica Minolta Bizhub laser de aia mare de institutie, reconditionata, ca am gasit la preturi destul de bune, dar cand am vazut ce costuri de intretinere are, am renuntat la idee, pentru ce imi trebuie mie nu merita...

Uite, asa ceva am vrut sa iau:

https://www.copiatoarebucuresti.ro/copiatoare-refurbished/copiator-color-konica-minolta-bizhub-c280....

https://www.copiatoarebucuresti.ro/copiatoare-refurbished/copiator-color-konica-minolta-bizhub-c360....

Eh, să nu exageră totuși. Nu am nici spațiu pentru așa ceva nici volum de activitate. A3... foarte rar. Deci un A4 monocrom cred că ar fi suficient. Și cu toner compatibil, nu original. Dar cum menționam: e mai ok laser. De ”bureți” îmbibați de cerneală și care nu mai permit imprimatei o funcționare corectă.... mi-a ajuns. Am renunțat să mai ”depanez” inkjet-uri și de 10-15 ani. Și da, nu am nevoie de print foto (unde laser e costisitor). 

Ziceam pentru biroul meu, ca printez mai mult, copiez mai mult, scanez mai mult, tu nu ai avea ce face cu asa ceva, tie iti trebuie ceva mai home user. Da, daca il utilizezi mai rar este mai ok laser. Si ADF-ul duplex automat este fiabil, eu de exemplu nu am avut probleme cu el pana acum si scanez si acte de cate 50 pagini fata-verso o data. Ar fi fost un cosmar sa fac asta manual. Nu mi-a facut probleme multifunctionala pana acum, a mers bine. Mi-ai amintit cu topic-ul asta ca nu mai am cartuse de rezerva si am facut si o comanda de...200 lei...😅

La ce multifuntionala te-ai hotarat pana la urma, ca-s curios?

https://www.printpro.ro/pachet-4-cartuse-hp-953xl-cmyk-compatibile-3hz52ae-capacitate-mare.html

Ideea esta așa: (cum menționam) cred că rămân pe monocrom, cred că exclud XEROX, dar oscilez între ricoh (cam scump la consumabile), HP sau Brother. Posibil un Brother (observ mai multe modele în gama respectivă de preț și nu am avut experiențe neplăcute cu aceste modele). HP-urile sunt puține și nu-s prea sigur pe ce există acum. Deci ca model.... depinde ce rămâne prin martie, într-un weekend de..... ”electro-Weekend” 

Eu zic ca monocrom este deajuns pentru acasa. Si Xerox sunt ok, dar mai bine mergi pe brand-uri mai bune. Ricoh sunt destul de rare la noi si nu stiu cat sunt de bune, nu am vazut niciodata in realitate ceva de la ei, dar fiind japoneze ar trebui sa fie bune. Mai bine excluzi si HP, sunt bune, dar au obiceiul aiurea sa blocheze cartusele compatibile, sa ceara doar cartuse originale si te poti trezi oricand cu surprize neplacute dupa un update. Si nici nu stiu daca nu cumva o iei gata blocata cum sunt majoritatea. Cel mai bine e sa mergi pe Brother sau Canon, Brother ca prima varianta. Oferte bune sunt mai mereu, vezi ce gasesti si arata-ne si noua ce alegi...

Mulțumesc @BlackWolf pentru detalii și implicare. Voi reveni cu detalii, când se va concretiza. Cred că de mărțișor, că de ”Dragobete” pare că nu e ceva irezistibil pe... rafturi. 

BTW: RICOH-urile mi-au plăcut cum se comportau inclusiv ca SH, dar modele de office (color A3, cu 4 sertare și full duplex, fără defecte frecvente sau pagini prinse mereu după câteva listări). Dar posibil la modelele de ”Home” să nu fie la fel de calitative. Ce-i drept, erau oferite sub un contract de întreținere și refill toner. 🙂  Așadar feedback.... în martie 2025 🙂

Cu placere! Sunt curios ce vei lua. Mai este putin pana in martie si cred ca vor fi oferte ceva mai bune. Am cautat si eu mai multe despre Ricoh si mai multe modele de la ei si mi-a placut ce am vazut si cum arata. Eu as lua in considerare ca varianta si Ricoh daca as gasi o oferta buna, iar modelele de Home cred ca sunt si ele aproape la fel de calitative ca cele Office...

RafaHelper
#StarMember

Salut! Eu am un brother din 2014, nu are wifi e doar laser monocrom. Funcționează perfect si astazi.

Mi se pare ca tu joci in alta liga cu buget de 2000 lei. Cand vorbesti de uz personal mai mult de 500 de lei nu ar trebui să investești intr-o imprimantă.

Exact. Tocmai de aceea vreau ceva care să nu regret ulterior, tocmai de aceea am renunțat aproape gratuit la o imprimantă (HP 1022) și un scanner. Ideea: Prea multe hârburi uzate moral (nu doar fizic) și m-am săturat să colecționez echipamente pentru care mai găsești loc doar la colecționarii de DEE.

BTW: Tot așa ai putea spune și despre un expresor: la ce să cumperi un expresor automat de 2000 lei când o cafea de 5toGo îți face ziua mai bună?

Vio73
#StarMember & 2024 Problem Solver

Exact așa gândeam și eu. Mi se pare cam prea mult 2000 de lei! Eu am dat vreo 600 și ceva și e suficient.

Dacă mă întrebai cu 5 ani în urmă, da, era chiar prea mult și pentru mine. Acum 10 ani nici nu visam la o multifuncțională laser, ci doar una cu inkJet. Astăzi, alte vremuri. Și dacă tot am menționat natura fondurilor: decât un telefon sau laptop (pe lângă altele 3-4 din depozitul casei), un multifuncțional cel puțin își va găsi utilitatea în contextul în care activitatea și locul de muncă o impun. 

Mulțumesc de înțelegere.

Și ca o completare, doar pentru ”o imprimantă”, într-adevă NU MERITĂ. Dar ceea ce vreau este:

- să nu am scaner care să nu-l pot conecta la imprimantă pentru că am calculatorul în altă cameră;

- să pot tipări un document fără intermediul unui calculator;

- să nu dau vina pe un print din cauza părții de scan (și invers);

- să nu ajung să văd un ”albastru” ca pe un ”galben” la un print monocrom (este și singura „teamă” și preferință pentru color, dar probabil voi trece peste aceasta și voi opta totuși pe monocrom);

- să pot utiliza multifuncționalul în rețea, independent de un ”share” local (ca pe vremurile de acum 15-20 de ani);

- să nu trebuiască să răsucesc pagini doar pentru că o simplă funcție de duplex te pune paznic la intrarea sertarului cu hârtie, pe motiv că unele pagini se pot prinde și să strice ordinea print-ului;

Concluzie: pentru o simplă imprimantă (la care am renunțat) nici acest topic nu ar mai fi existat.

Mulțumesc tuturor. O idee cam despre ce voi lua am deja, dar va fi luna viitoare. Poate se mai dezgheață prețurile odată cu primăvara 🙂 BTW: Probabil va fi totuși monocrom, nu color, indiferent de preț, dar în nici un caz fără DUPLEX. Pentru ADF... încă mă mai gândesc (este destul de fragil, adica puțin fiabil).

teacher_
#StarMember

Salut! Florine, eu am un HP de prin 2020 luat resigilat de la eMag, (preț normal 700 lei, eu l-am luat cu 220), este doar monocrom, ce-i drept, dar merge de zbârnâie. Eu îți sugerez sa te uiți și peste resigilate, mai ales la cele cu "urme fine de utilizare", care practic au fost doar scoase din cutie. In plus, in anumite perioade sunt reduceri extra pentru produsele resigilate, sau prețul lor scade procentual odată cu scăderea prețului produsului normal. Repet, eu doar HP am avut și nu m-a dezamăgit. 

Mulțumesc @teacher_ . Cam pentru aceasta vreau să stau vreo 2-3 săptămâni la "pândă", poate se ivește acea ocazie pe care o menționai. Acum să văd. Oricum posibil să las ceva din buget și pentru consumabile.