anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Voi ce imprimantă LASER ați alege?

FLo1
#StarMember

Salutare dragi membri ai Comunității Orange. Vin cu o întrebare destul de simplă dar cu o oarecare dilemă în ceea ce mă privește. Mai exact: achiziția unei imprimante multifuncționale LASER. Tema este simplă, iar condițiile destul de restrictive (unele din motive personale și.... colaterale).

Așadar, dacă ar fi să alegeți ca și criteriu principal performața unui anumit model, pe care l-ați alege?

Condiții: OBLIGATORIU www.emag.ro (cum menționam, motive personale, nu neapărat un moft). Caracteristici: pagina A4, conectivitate: cel puțin WiFi (Ethernet LAN și USB e un plus), suport ADF (atât scan cât și copy), full duplex; funcții principale: Print / Scan / Copy (Fax nu e neapărat, dar dacă nu se poate fără.... e ok). Buget maxim 2000 - 2500 leiColor sau monocrom.... discutabil în funcție de avantajele fiecărei alternative.  Pe cât posibil, un model ceva mai de actualitate astfel încât ”urmașul” lui Win11 să nu se ”prefacă” a nu recunoaște device-ul 🙂 .... cred că înțelegeți. AAaaa, utilizarea este ocazională (adică nu zilnic și nici zeci/sute de pagini săptămânal), deci nu foarte intensă (motiv pentru care nu optez pentru un model cu jet de cerneală care s-ar usca de la un print la altul)

Având în vedere criteriile menționate, dilema ar fi MODELUL: să fie XEROX? HP? RICOH? CANON? BROTHER? Câte ceva au fiecare, dar care să fie cea... aleasă? La unele am observat că diferă și calitatea printului în funcție de driver și model. Iar de aici și această incertitudine. Un criteriu deloc de neglijat ar fi și prețul ulterior al consumabilelor, dar mai întâi să se cunoască marca / modelul.

Cu alte clarificări revin pe parcurs.... în funcție de recomandări. Mulțumesc și numai de bine.

1 Soluţie acceptată‚

RafaHelper
#StarMember

Salut! Eu am un brother din 2014, nu are wifi e doar laser monocrom. Funcționează perfect si astazi.

Mi se pare ca tu joci in alta liga cu buget de 2000 lei. Cand vorbesti de uz personal mai mult de 500 de lei nu ar trebui să investești intr-o imprimantă.

Vizualizare soluţie în postul original

25 Răspunsuri 25

Vio73
#StarMember & 2024 Problem Solver

Salutare!

Eu am acest model de aproximativ un an și jumătate și își face treaba pentru necesitățile mele. Sigur, mai am una Samsung din 2010,  care și-a depășit norma, dar care încă face față cu brio cerințelor

Ambele sunt laser monocrom. Cea relativ nouă este destul de în regulă pentru a-ți satisface nevoile, dacă nu ai mari pretenții și nu o vrei pentru o firmă. Și prețul este foarte bun!

Baftă!

Mulțumesc Vio. Aș fi fost încântat de un ADF, deși am observat că la destule modele se uzează destul de repede. Ca preț pentru un monocrom este chiar ok. 

Totuși cele din gama WorkCentre la print monocrome (am lucrat cu unele care aveau chiar ADF, semăna cu 3025, dar era doar cu port LPT și USB.... la acea vreme (2006-2010) ), ADF-ul se defecta relativ repede (sau prindea paginile), dar intensitatea de ”black” la unele pagini color era aproape nesemnificativă. De altfel acesta este unul dintre motivele pentru care mă gândesc chiar la una color (de altfel nu foarte necesar în rest).

Pololică
#StarMember

Salutare!

La birou folosim ca imprimanta principala un Brother din seria MFC (bine, modelul e cam dublu si ceva fata de bugetul disponibil), dar suntem multumiti de ea. O prezentare ne-a fost facuta cu MFC-L2802DW (lasata o saptamana la probe). Nu am avut probleme de compatibilitate cu niciun sistem de operare (Windows 10/11, MacOS, IOs, Linux, Android).

PS: modelul L2802DW mi-a ramas ca imprimanta salvata in calculator si de asta am zis s-o recomand.

Colegii de birou mai au Xerox Phaser 3020, dar sunt doar imprimante si folosite mai rarut (cand "arvunesc" imprumanta principala) si nu am avut nicio multifunctionala de la ei.

Mersi Pololică. Modelele de Brother mi-au plăcut de pe vremea faxurilor tocmai din acest motiv: aveau contrastul mult mai bun pe partea de color, deși consumabilele erau puțin mai scumpe. 

Cele din categoria ”Xerox Phaser” erau muult mai ok decât cele WorkCenter, dar (cum menționai) erau doar ”print”. De fapt Tocmai am renunțat la una similară (HP 1022) tocmai pentru a nu avea Scan separat de print.

FLo1
#StarMember

Ca unele clarificări ”must”: Multifuncțional cu duplex automat este o condiție de moft obligatoriu, mai ales că sunt condiționat și de un prag minim (1200-1300 lei - @Vio73 ... poate înțelegi de ce).

Chiar, cum a rămas pana la urma, anul asta se mai încarcă cardurile pentru prima de cariera didactica sau nu?

Nu știu, dar deocamdată anul acesta am o ”restanță” de executat (obligatoriu până la vară). Și nu sunt prea mulți cu ”amabilități” și combinații cu vouchere.... dacă tot a fost să menționez motivele pentru care ”m-am legat” de emag.

Da, trebuie sa folosesti suma pana la vara, ca altfel o pierzi. Nu prea se mai fac combinatii cu vouchere acum, doar destul de greu. Eu am folosit in ultimii 2 ani cardul ala pentru 2 laptop-uri si anul asta voiam sa il folosesc pentru o imprimanta 3D. De asta intrebam daca se mai dau sumele alea, ca cica urma sa nu le mai dea, nu stiu cum a mai ramas. Vezi ca acel card il accepta si Altex si Flanco, pe langa eMAG si mai sunt si alte magazine...

BlackWolf
Maestru

Salut!

Am găsit 3 modele destul de bune pentru tine care sa îndeplinească cerințele, sa fie vândute și livrate de eMAG și sa se încadreze în buget...

Aceste imprimante Brother:

https://www.emag.ro/multifunctional-laser-a4-color-brother-dcp-l3560cdw-dcpl3560cdwyj1/pd/DCX2RHYBM/?

https://www.emag.ro/multifunctional-laser-a4-color-fax-brother-mfc-l8340cdw-mfcl8340cdwyj1/pd/D1X2RH...

Si acest Canon:

www.emag.ro/multifunctional-laser-color-canon-i-sensys-mf754cdw-adf-250-coli-5455c009aa/pd/DKRYXQMBM...

Am mai găsit și acest HP care arata cel mai bine dintre toate, dar e vândut și livrat de Vexio:

https://www.emag.ro/imprimanta-multifunctionala-hp-laserjet-pro-mfp-4302fdn-color-a4-adf-duplex-alb-...

Sunt interesante toate și le-am observat, dar tocmai pentru că îmi par prea asemănătoare.... am considerat să vă întreb pe voi, astfel încât decizia să fie mai ușor de luat. Adică dintre 2-3 modele cu funcții similare să o aleg pe X sau Y pentru că.... fiabilitate? garanție? costuri la consumabile? fără probleme la comunicare? configurare? timp aferent unui print? etc...

M-am uitat la consumabile si vad ca sunt aproximativ la fel costurile, adica mari, de la 1000 lei in sus pentru toner-ul original, deci va trebui sa te orientezi catre toner compatibil. In rest, cam toate sunt la fel de bune, fiabile, rapide si nu fac figuri. Ca si garantie vad ca HP si Canon au cate 12 luni, iar Brother 24 luni. Si mie mi-ar fi greu sa aleg intre ele, toate sunt bune si nu dai gres cu niciuna. Chestia e ca daca vrei sa scoti poze se consuma tonerul foarte repede, calitatea nu e la fel de buna ca la cerneala si e si scump. Pentru color e de preferat cu cerneala, asta laser e ideala pentru pagini monocrom, deci nu te gandi sa printezi prea mult color...

Eu de exemplu la mine la birou folosesc de vreo 3 ani o multifunctionala A3 HP OfficeJet Pro 7740 WF, color, cu cerneala. S-a comportat destul de bine pana acum, sunt multumit de ea. Un set de cartuse compatibile e 200 lei, originale 900 lei. Pentru cartusele compatibile trebuie sa ii pastrezi firmware-ul initial cu care vine, daca ii faci update nu le va mai accepta si trebuie sa ii faci downgrade. Eu folosesc cartuse compatibile, tin mult si sunt si ieftine. Cartusele nu se usuca daca printezi 2-3 pagini la 1-2 saptamani. Daca se usuca, are program de curatare automata. Eu ti-as recomanda sa mergi pe cartuse cu cerneala sau si mai bine, pe CISS, nu pe laser, e prea scump...

Asta am eu: https://www.emag.ro/multifunctional-inkjet-color-hp-officejet-pro-7740-wf-all-in-one-printer-a3-fax-...

A fost o vreme cu vreo 2 decenii în urmă, când făceam pe chimistul amestecând ”eprubetele” imprimantei și obținând o calitate îndoielnică la print (mai ales pentru color). De atunci achiziția unei imprimante cu cerneală nu mă mai convinge, indiferent de preț.

Au evoluat lucrurile de atunci, acum nu mai este chiar asa, e totul mai bine si mai simplu...

Uite un comparativ care te ajuta sa alegi ce este mai bun pentru nevoile tale:

https://www.hp.com/us-en/shop/tech-takes/laser-printer-vs-inkjet