anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Variante de jocuri in familie

Trixen_old
Cunoscător

Uneori imi place sa petrec timp in familie sau cu prietenii, jucand diferite jocuri pe telefon/calculator/televizor. Nu am investit intr-o consola de jocuri (preturile mi se par destul de mari, apoi fiecare joc in parte costa destul de mult). Nu exclud achizitia, insa nu i-am vazut rostul pana acum.

 

De-a lungul timpului am avut gasit doua servicii de jocuri online la care am apelat:

- Just Dance / Just Dance Now - https://justdancenow.com/ - tinand in mana telefonul, alegi o melodie si dansezi cum vezi pe ecran. Poate fi pus pe Smart TV/Google Chromecast sau computer. Foarte amuzant, in special in 3-5 jucatori. Fara poze. Recomand un snur cu care sa legi telefonul de mana pentru ca sunt sanse foarte mari sa il arunci accidental. Versiune fara plata destul de restrictiva, insa totusi amuzanta. Variante destul de multe de abonament (de la o zi la un an) si, per total, bani bine investiti.

 

- Air Console - https://www.airconsole.com/ - folosesti telefonul pe post de controller. Poate fi pus pe Smart TV Android sau computer. Suporta si Chromecast prin Google Chrome de pe un computer, dar avertizeaza ca exista intarzieri de circa 0.2s intre actiune si imagine. Sunt peste o suta de joculete in engleza, impartite in mai multe categorii. De la jocuri unde construiesti, clone Angry Birds, curse, fotbal, supravietuire impotriva unui flux de zombie, varianta Monopoly sau variante de adevar sau provocare, aproape sigur gasesti ceva pentru fiecare. Poti sa te joci gratis in 1-2 jucatori si costa ~95 lei anual (sau 26 lunar) pentru a debloca 3+ jucatori.

 

As mai mentiona si Roblox, in cadrul caruia sunt multe joculete pe care le putem juca de pe cate un dispozitiv (consola, telefon, tableta, calculator). Cu toate astea... poate nu toata lumea apreciaza Roblox.

 

Nu am inclus aici servicii de streaming de jocuri precum Geforce Now sau Google Stadia, ci m-am concentrat pe jocuri mici, simple, ce pot fi jucate rapid in mai multi jucatori.

 

Cunoasteti si alte astfel de servicii?

Voi ce va jucati atunci cand aveti unul sau mai multi prieteni in vizita si vreti ceva rapid, utilizand tehnologia disponibila?

7 Răspunsuri 7

Viocat
Senior certificat
Just dance, Minecraft, si alte cateva xbox kinect

And04
Senior
Salutare, Personal, nu sunt un fan al jocurilor care utilizeaza tehnologia...prefer sa joc jocuri de societate in schimb. Insa iti pot marturisi ca jocurile mentionate de tine sunt printre preferatele amicilor mei 🙂

Bugnar_Tudor
Explorator entuziast
Salutare. Mă joc cu prietenii Ludo, PUBG, Catan, Monopoly, Forza Horizon 5, Fifa 2022, Counter-Strike Global Offensive și Remi.

FLo1
#StarMember
"Jocuri in familie"??? Atunci FĂRĂ TELEFON!! Măcar în familie să mai socializăm privindu-ne în ochi. Ajungem să uităm să fim umani de când tehnologia ne însoțește până și în locurile cele mai intime și înguste.

mihai_13
Maestru
copiii se joaca 🙂 +1 Florin...

FLo1
#StarMember
da Mihai, vezi tu, dacă suntem izolați, însingurați sau plictisiți.... înțeleg: recurgem la aceste gadgeturi pentru a face timpul să treacă mai ușor, să simțim măcar o urmă de grimasă sau un zâmbet, să ne simțim VII. Însă dacă găsești cu cei din familie (copii, soț/soție, chiar părinți) util a petrece timpul online (fără un zâmbet viu, fără o mângâiere sufletească, fără alinare), aceasta este de fapt o viață ”mecanizată”, calculată asemeni unor mișcări robotizate, lipsite de sens, de acel ”meaning of life”.

Trixen_old
Cunoscător
Oare sunt singurul care considera ca toate au rolul lor si care incearca sa gaseasca echilibrul intre online si offline? Atata timp cat o facem cu masura, nu vad nicio problema in a ne juca impreuna in fata unui televizor. Am amintiri de cand eram copil si ma jucam cu parintii si cu fratii in fata unui televizor, pe "consolele" anilor '90 sau "multiplayer" la PC (Lotus? Mortal Kombat? fotbal?). Nu cred ca am zis pentru nicio secunda ca doar asa ne jucam. Am zis insa ca uneori ne face placere. La fel cum ne jucam si carti, rummy, zaruri, Activity, Catan, Saboteur, Monopoly si multe altele. Toate au farmecul lor, iar simplul fapt ca uneori alegem un televizor impreuna nu inseamna ca inlocuim atingerea umana sau comunicarea. A spune asta e ca si cum ai spune ca a privi un film acasa sau la cinema impreuna cu familia/prietenii nu reprezinta tot o forma de a petrece timp impreuna. S-ar putea sa fie chiar mai personal cu jocuri pentru ca e loc de glume si de rasete, e mult mai intens, e o comunicare permanenta, e o negociere. Stam cu totii in aceeasi incapere, ne miscam, ne prostim, ne distram. Poate m-am exprimat mai putin fericit cand am deschis subiectul, insa daca intrati pe linkuri si va uitati la jocurile/serviciile mentionate puteti vedea exact la ce ma refer. Sper ca realizati ca pot fi scenarii valide pentru fiecare din activitate. Desigur ca rezonati mai mult sau mai putin cu acestea, insa ma intorc la intrebarea initiala: cunoasteti astfel de jocuri, platforme de jocuri sau servicii?