anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

TikTok: cum se folosește funcția pentru protecția copiilor

MihaelaC
Community Manager
Community Manager

Aplicația TikTok a cunoscut o creștere spectaculoasă în ultimii ani și este din ce în ce mai mult folosită și în România. 

 

Pentru că targetul acestei aplicații este constituit în special de utilizatorii foarte tineri, ne-am gândit să dedicăm un topic special măsurilor de siguranță folosite pentru protecția copiilor.

 

Aplicația oferă părinților posibilitatea de a seta în contul TikTok al copilului anumite limite de timp petrecute în aplicație, filtrarea conținutului dar și restricționarea opțiunii de primire mesaje directe.

 

Pentru limitele de timp și filtrarea conținutului este necesară stabilirea unei parole, pe baza căreia se fac următoarele setări:

- se accesează contul TikTok al copilului, apoi meniul cu cele trei puncte verticale din colțul din dreapta sus

- se alege opțiunea ”Digital Wellbeing” și de aici, setările pe care le dorește fiecare părinte:

  • screen time management – permite limitarea timpului de vizionare pe TikTok cu ajutorul parolei; odată limita atinsă, aplicația va solicita parola dacă se dorește continuarea vizionării
  • restricted mode – restricționează conținutul la care copilul poate să aibă acces, tot pe baza unei parole

 

Pentru restricționarea opțiunii de mesaje directe trebuie folosită funcția ”Family pairing” pentru a cărei activare este nevoie atât de telefonul părintelui cât și al copilului. Acest lucru se poate realiza în felul următor:

  • se accesează contul TikTok al părintelui, în meniul principal din pagina de profil și alege opțiunea ”Family pairing”
  • se alege persoana care folosește contul TikTok respectiv (părinte)
  • se accesează aceeași opțiune din contul TikTok al copilului și se scanează codul QR apărut pe ecran

 

Mai multe despre această aplicație, despre cum se utilizează ea și câteva statistici puteți găsi în acest articol https://www.orange.ro/help/articole/tot-ce-ai-nevoie-sa-stii-despre-tiktok-scurt-ghid-pentru-parinti

2 Răspunsuri 2

Vio73
#StarMember
Interesante recomandările pentru cei care utilizează așa ceva! Din fericire pentru mine și familia mea, nu utilizăm așa ceva, chiar dacă mulți dintre cunoscuți au cont pe TikTok!

Vrajitoarea
Cunoscător
Multumesc, momentan nu au acces copiii, dar e bine de stiut. Pentru limitarea utilizarii aplicatiilor, fie ca e vorba de Tik Tok sau altele, se poate utiliza si Family Link