02-01-2026 07:28 PM - editat 02-01-2026 09:07 PM
Speed test WIFI
Speed test cablu
Am cumpărat azi un nou router TP-Link BE230 pentru a înlocui un router mai vechi și, m-am gandit sa vă fac o scurtă descriere și sincer, pentru gama entry-level Wi-Fi 7, am observat că el oferă niște performanțe foarte bune.
1. Hardware-ul este peste medie pentru clasa lui: Broadcom BCM6764 quad-core la 2 GHz, 512 MB RAM și 128 MB flash, suficient pentru trafic intens, multe device-uri conectate și viteze mari pe wireless fără bottleneck-uri evidente.
2. Pe Wi-Fi, stabilitatea este foarte bună. Pe clienți compatibili Wi-Fi 7 / Wi-Fi 6E am obținut viteze reale de peste 1800 Mbps, cu latență mică și fără fluctuații. Se descurcă bine și cu mai multe conexiuni simultane (streaming, gaming, download). Abonamentul pe care a fost testat router-ul este Fibra 2300 de la Orange cu ONT ZTE F6605R in mod bridge.
3. Acoperirea este bună pentru apartament sau casă medie, iar beneficiile Wi-Fi 7 se simt mai ales la managementul traficului și consistența vitezei.
Setup-ul a fost rapid, aplicația TP-Link e ok, iar interfața web oferă destule setări pentru utilizatorii mai avansați.
Concluzie: TP-Link BE230 este un router Wi-Fi 7 entry-level reușit, cu hardware solid, stabilitate bună și viteze wireless foarte mari pentru prețul cerut.
L.E. Am uitat să specific ca găsiți acest router pe două mari site-uri de specialitate din Romania (va las doar prima literă să nu se considere reclamă ) A.... si E... la prețul de 269.99 Lei
la 02-01-2026 08:38 PM
La mulți ani!
Foarte tare routerul și descrierea făcută! Să te bucuri de el și să îl folosești cu plăcere. Știu că ești pasionat și priceput, deci se îmbină foarte bine utilul cu plăcutul.
Succes!
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor