anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Spam sau virus (mail de la ING)?

teacher_
#StarMember
Am primit în dimineața asta un mail, aparent de la ING, prin care mi se spune că sistemul de securitate este activat și toți clienții trebuie sa se "înscrie" pentru a beneficia de noi măsuri de siguranță. Am intrat pe link, și într-adevăr, mă punea să îmi creez un cont. Doar că:
1, eu nu am lucrat sau colaborat absolut niciodată cu ING, nici măcar din greșeală
2, in josul paginii erau "legături" care trebuiau să ducă în conturile de social-media, și care doar mai deschideau un pop-up cu exact aceeași pagină.
3, și cea mai buna, adresa de mail care mi-a trimis mailul este support@sciencefitnessstudio.co.uk
Ce părere aveți? Eu nu cred că e doar un simplu spam, cred că cineva încearcă să obțină niste date. Atașez un screen shot.
7 Răspunsuri 7

mihai_13
Maestru
"phishing" - nu te inregistra !!! nu mai accesa -- sterge https://en.wikipedia.org/wiki/Phishing

Razvan
#StarMember
Dacă adresa nu este de domeniul ing.ro, atunci este atac de phising.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Da, este o incercare (sper ca nereusita) de phishing. Eu n-am primit mail-ul ala (cu toate ca sunt client ING). Culmea, nu? :)) Asta trebuie trimis pachet direct la ING (in caz ca nu stiu deja de el), sa ia masurile necesare. FW mail-ul asa cum e, la ei. Adresa de contact pentru astfel de situatii este: reportphishing@apwg.org (Anti-Phishing Working Group) Mai multe informatii aici: https://ing.ro/ing-in-romania/informatii-utile/securitate
Client Orange

Anonim
Neaplicabil
Clasicul phishing, nu deschide linkul! În ultima vreme nu ați observat că s-au înmulțit aceste mailuri de genul ăsta?

FLo1
#StarMember
Cât are balta pește, astfel de cazuri vor fi tot mai multe. Nu era cazul de topic nou la 'nșpe topicuri pe tema phishing-ului existente în Comunitate. Viața merge mai departe.

Pololică
#StarMember
Ca prima regula, ING personalizeaza mesajele catre clienti (plus ca mailul catre cine trimit este Ion Ionescu, Alexandru Alexandrescu, etc, nu doar si in textul de inceput al mail-ului). Ca adrese de la care ar trebui sa primesti (ca mail-uri automate) sunt:ING Bank si ING Info (cred ca sunt si pe site-ul ING la sectiunea contact).

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Asa e. De obicei mail-urile trimise de ING sunt personalizate. Si doar ca o mica adaugare, se pot primi si de pe contact@ing.ro. Nu mail-uri automate. Dar am primit raspunsuri la solicitari facute catre ei, de exemplu. E adresa lor oficiala de contact. Deci daca incepe cu "draga client" (fara nume), e un motiv in plus sa fii atent si sa tratezi mail-ul ca potential scam/phishing. Nu e cazul la orice firma, dar in cazul ING, se trimit personalizat.
Client Orange