la 12-05-2023 12:16 PM
Scam Posta Romana.
Ca de obicei, nu dati click pe link-uri, nu raspundeti la mesaj. Daca aveti optiune de raportare ca Junk, folositi-o cu incredere.
la 25-01-2026 10:51 AM
Chiar aseara m-a notificat aplicatia George (BCR) de o asigurare care va fi platita automat saptamana viitoare. Stiam de ea (ca trebuie platita), dar tot am intrat in aplicatie si m-a intampinat cu mesajul (standard pe care il au cam de un an... cred) ca BCR si insitutiile Statului (ANAF, Primariile, etc) nu cer prin SMS transferul de bani sau actualizarea datelor prin nu stiu ce link-uri. Nu l-am citit pe tot intrucat deja stiu mesajul: datele le actualizez doar in aplicatie sau, daca ANAF-ul sau Primaria au nevoie de date actualizate, voi primi scrisoare fizica prin care sa ma prezint la sediul de care apartin pentru actualizarea fizica sau sa ma loghez pe platforma oficiala daca am cont online.
PS: daca nu ma insel, bancile trimit ori de pe numar scurt (de 4 cifre) ori de pe un numar la care apare doar numele bancii (telefonul nu "recunoaste" numarul trimis, ci doar numele).
la 25-01-2026 10:56 AM
Primul semn de alarmă este numărul de telefon: băncile nu te contactează niciodată de pe un număr de mobil. În mod normal, primești doar notificări care te direcționează către o agenție fizică sau către aplicația oficială a băncii. Al doilea ar fi linkul urmat de designul paginii.
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor