anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

QUIZ: Știi să recunoști fraudele online sau telefonice?

FLo1
#StarMember

Salutare pasionați de online. Ca parte și referire la ”Siguranța pe internet”, topic deschis de către @GeorgianaD , am ales să deschid un topic distinct pentru a nu se pierde printre alte răspunsuri. Așadar vă invit să vă testați (eventual să vă confirmați) INFORMAȚIILE pe care vă bazați atunci când faceți o achiziție online (în special cu card), dar și cum abordați diverse solicitări primite online (fie email, SMS sau mesaje whatsapp).

https://quiz.sigurantaonline.ro/

Numele și adresa de email nu sunt obligatorii REALE (dar vor apărea ca exemplu pe parcursul testului). Deci nu este un impediment această cerință de început.

Chestionarul este dezvoltat de către cei de la ”SIGURANȚĂ ONLINE” interesant făcut, iar ca ”antrenament” e chiar util. Totuși, personal, răspunsurile corecte cu explicațiile aferente oferite în timp real mi s-au părut..... premeditate: adică un utilizator obișnuit, chiar și instruit, în anumite situații, sub impulsul momentului, există posibilitatea de a acționa diferit de situațiile în care se știe în fața unui test despre ”Siguranță Online”.

Regăsiți și alte teste pe pagina lor AICI. Cel recomandat inițial este al treilea test.

FLo1_0-1712174489011.png

Ca să nu mai lungesc povestea, SPOR la  testare 🙂

1 Soluţie acceptată‚

Gabubu
Angajat Orange

Salutare @FLo1,

Multumim pentru aceasta postare. Am facut si eu testul, urmand sa primesc punctajul maxim! Este un test super de folos, in special pentru persoanele care intampina probleme sau nu au cunostinte cu privire la tentativa de frauda si furt de date.

Gabubu_0-1740836241489.png

Gabubu

Vizualizare soluţie în postul original

26 Răspunsuri 26

Dacă erau întrebări libere era mai dificil de făcut o ... statistică.  🙂 Lasă că e bine și așa.

Pentru statistica, structura este ce trebuie. Oricum, o informatie in plus inseamna o victima in minus!

Faine povești, dar cum grădina internetului este nelimitată.... imaginația și posibilitățile de păcăleală sunt și ele fără limită. Deci prevenția și a fi în gardă pentru eventuale scenarii surpriză, posibile oricui.... sunt două recomandări din partea mea pentru cei care au chiar și cea mai mică legătură la online. . 

teacher_
#StarMember

In ultimele luni am primit mesaje de la toate companiile, o sa fac un screen shot, sa vedeți cum sună. Câteva sunt de pe același număr scurt. Super testul, deși sunt convins că nu vor înceta aceste fraude prea curând...

Și paradoxal o fi problema că nu așteptai nici un colet de la poștă și nici nu ai avut cont la ING. 😂🤣

Exact 🤣

FLo1
#StarMember

Nu e de "reclamă", dar este prea simplu încât să nu merite o verificare a .... instinctelor. Pentru că la complexitatea acestui quizz nu e neapărat despre știință. Detalii: https://www.bancatransilvania.ro/siguranta-online/testeaza-cunostinte

1000010585.jpg

1000002037.jpg

Acum mă înscriu în baza lor de date.🙂

Gabubu
Angajat Orange

Salutare @FLo1,

Multumim pentru aceasta postare. Am facut si eu testul, urmand sa primesc punctajul maxim! Este un test super de folos, in special pentru persoanele care intampina probleme sau nu au cunostinte cu privire la tentativa de frauda si furt de date.

Gabubu_0-1740836241489.png

Gabubu

Da @Gabubu, sunt nu doar "de folos" dar chiar utile pentru unele verificări de informații, astfel încât, chiar și cei care suntem convinși că suntem pregătiți pentru astfel de situații, să fim siguri că știm ceea ce trebuie și cum trebuie. O analiză a cunoștințelor acumulate de fiecare este binevenită oricând.  👍

MihaiC99
Cunoscător

Pot fi niște teste bune și pentru cei de la Orange.

Poate ar fi evitat breșă de securitate.