anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

LOL, BRB, TMI, FOMO și IDK: Ghidul Amuzant al Acronimelor de pe Internet

GeorgianaD
Moderator

În era digitală, internetul este plin de acronime misterioase și amuzante care au apărut din nevoia de a economisi timp și taste. Dacă te simți prins în prescurtări ca și cum ceilalți vorbesc o nouă limbă pe World Wide Web, stai liniștit, nu ești singurul! Hai să explorăm câteva dintre aceste acronime într-un mod amuzant și informativ.

LOL - Râzi cu Poftă sau Doar Zâmbește? 🤣

Să începem cu un clasic: LOL. Această abreviere înseamnă "Laugh Out Loud", ceea ce tradus în română înseamnă "Râzi cu poftă". Dar, sincer acum, de câte ori ai scris LOL doar pentru a nu părea nesociabil? Poate că ar trebui să folosim și abrevierea, "JIST" - "Just Inwardly Smiling To Myself" (Doar zâmbesc în interior cu mine însumi) pentru acele momente în care nu vrem să ne lăsăm râsul să se audă.

BRB - Cineva M-a Sunat cu Siguranță! 😏

BRB este altă abreviere clasică, însemnând "Be Right Back", sau "Mă întorc imediat". Dar să fim sinceri, de cele mai multe ori, atunci când cineva folosește BRB în mijlocul unei conversații online, ai impresia că cineva tocmai l-a sunat sau l-a chemat în bucătărie pentru o gustare. Înseamnă BRB cu adevărat că se vor întoarce "imediat", sau ar trebui să ne așteptăm să ne amintim unde am lăsat conversația când se întorc, cum facem cu pătrățelele de la șah?

TMI - Informație în Exces sau Dovedit de Fapt? 😥

TMI, care înseamnă "Too Much Information" (Informație în Exces), este acronimul perfect pentru momentele în care cineva începe să împărtășească detalii picante sau rușinoase într-o conversație online. Dar să nu fim prea duri cu cei care folosesc TMI. Poate că ei sunt doar însetați de sinceritate și vor să ne asigure că nu au nimic de ascuns.

FOMO - Până la Urmă, Ce Am Pierdut? 🤔

Celebrul FOMO, sau "Fear Of Missing Out" (Frica de a Rata), este acronimul care ne face să ne simțim vinovați că nu suntem la petrecerea prietenului sau la concertul unui artist preferat. Când cineva folosește FOMO, de obicei, înseamnă că au experimentat ceva incredibil și vor să ne asigure că am pierdut ceva senzațional. Ei bine, uneori, în loc să simțim FOMO, putem experimenta și JOMO (Joy Of Missing Out - Bucuria de a Rata). Uneori, o seară liniștită acasă poate fi exact ceea ce avem nevoie.

IDK - Într-adevăr, nu Știu! 🤓

IDK este acronimul perfect pentru momentele când nu știi ce să răspunzi. Acesta înseamnă "I Don't Know" (Nu Știu). IDK este un salvator în discuții când cineva te pune într-o situație dificilă și nu ai răspuns. În loc să te bâlbâi sau să inventezi ceva, poți să răspunzi simplu cu IDK și să continui conversația în altă direcție.

 

Așadar, internetul este plin de acronime care pot fi amuzante, confuze sau chiar revelatoare. Chiar dacă nu le înțelegem întotdeauna pe deplin, aceste acronime adaugă un strop de umor și caracter conversațiilor online. Deci, dacă cineva folosește o astfel de abreviere și tu nu știi ce înseamnă, nu uita că întotdeauna poți întreba. De asemenea, poți crea propriile acronime pe care să le împărtășești cu lumea online. Poate vei inventa chiar tu următorul acronim viral! #IAOF (Inventează-ți Acronimul Original Favorit). 😎

 

În cazul meu, astazi mă limitez la TGIF🕺

Voi ce abrevieri preferate aveți? Iar dacă vă simțiți creativi, vă invit la o mică provocare: inventați un acronim și alegeti-va pe cel preferat printr-un like! 👍

26 Răspunsuri 26

arsradu
#StarMember

ASL PLS OMG BMW OMW. :)) 

BRB. Revin cand imi mai amintesc si altele. 😄

Client Orange

@arsradu Din ale MIRC-ULUI vremuri?

Da da. Apropos de MIRC, MIRC-ul in sine e un acronim. :))

Client Orange

Microsoft Internet Relay Chat (IRC) - din vremea internet caffe-urilor

Yep, yep. 😄

Client Orange

DanielaH
Moderator

Pe ASAP l-ati uitat? 🤣

@arsraduBMW? What does it mean? 🙂

Bayerische Motoren Werke sau Bavarian Motor Works. AKA BMW. :)))

AKA (Also Known As). Inca unul. :))

Client Orange

Aaaaa, OK 😂.

Mie imi mai place unul românesc - ACCACSF 🙂

Ce e NCC...? NCSF e N-ai Ce Sa Faci, nu? Dar NCC...? Eu stiam varianta CSF? NCSF. Dar NCC...suna ocupat. :))

Client Orange

Am editat, ca sa fie mai pozitiv 🙂

NCCNCSF = n-ai cu cine, n-ai ce să faci

ACCACSF = ai cu cine, ai ce să faci

Aaa, ok. Am mai invatat unul nou astazi.

Si cu ocazia asta, mi-am mai adus aminte cateva. 🙂

NMI (Need More Info) si...probabil unul mai putin folosit (sau cunoscut poate doar celor mai tehnici): WNF (Will Not Fix). De obicei folosit ca status pentru un bug care nu se va repara din anumite motive.

Si inca unul: PWW (Passed With Warning). Iarasi un acronim mai tehnic, referitor la rezultatul unui test: trecut (testul) dar cu anumite remarci.

De asemenea, DYI este iarasi unul comun: Do It Yourself (Descurca-te Singur). Si ETA: Estimated Time of Arrival (Ora Estimata pentru Sosire).

Ar mai fi TBH (To be Honest), si RSVP (répondez s'il vous plaît/ please reply/ va rog raspundeti) folosit si pentru confirmarea primirii invitatiilor la conferintele online.

Client Orange

Și ETR apropos de timpul de răspuns.

FLo1
#StarMember & August Problem Solver

ASAP = As Soon As Possible 😉

CC/BCC – Carbon Copy/Blind Carbon Copy (zi de zi la email)

ETA – Estimated time of arrival (Cred că l-am zărit și anul acesta prin planing-urile de la aeroport)

Din ciclul ”to do list”, am colegi la ”Panificare proiecte” care folosesc ”To Be Do (TBD)”, și care la o pronunție de pe Someș (SomeșEnglish) se aude ”dubidu”  🤣🤣

Și pentru că suntem o Comunitate, să nu uităm: BFF = Best Friends Forever

....Sunt destule multe altele, dar consider că fiecare din noi să aibă ”loc” de un ”original”. 

Doar o mica paranteza referitoare la TBD. Din cate stiu (si se poate sa gresesc), TBD se refera la To Be Determined/Discussed. Nu l-am intalnit sub forma To Be Done....dar urmareste cumva aceeasi idee. Deci da, inteleg ca se poate folosi si sub forma asta.

Scooby Dooooo!! :)))

arsradu_0-1692979065251.jpeg

 

Client Orange