anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Despre emoticoane si cum le folosim

DanielaH
Moderator

Salut!

Pentru că se apropie weekendul și vrem să ne relaxăm, ne-am propus în postarea de astăzi să vorbim despre emoticoane 🙂 .

În era transmiterii mesajelor instant, folosirea de simboluri pentru a exprima orice tip de emoție a devenit un lucru cât se poate de obișnuit.

Cu ajutorul emoticoanelor (pe care le cunoaștem și sub numele de emoji) avem posibilitatea de a contextualiza mult mai bine mesajele pe care le trimitem. De exemplu, dacă vrem să fim simpatici sau sarcastici, un emoticon ne poate ajuta să transferăm această emoție într-un text. Emoticoanele sunt practic niște reprezentări grafice ale unor stări de spirit pe care le transmitem printr-un mesaj scris.

Statisticile spun că peste 20% din mesajele trimis online pe rețelele de socializare conțin cel puțin un emoticon, iar zilnic pe Facebook Messenger se trimit peste 5 miliarde. 

Emoticoanele au apărut în 1999 și au fost inventate de către un artist japonez pe nume Shigetaka Kurita. Ele nu au inclus inițial fețele zâmbitoare utilizate astăzi, ci doar câteva simboluri care prezentau informații (soare, nori, umbrelă, om de zăpadă etc.). Ulterior au fost create din ce în ce mai multe, s-au răspândit în toată lumea și toți producătorii de telefoane și-au creat proprile seturi de emoji.

Printre cele mai utilizate emoticoane sunt: fața care râde cu lacrimi, fața cu lacrimi de bucurie, fața care plânde în hohote, inima roșie, fața rugătoare, semnul aprobator (thumb up), mâinile care se roagă.

Dar, potrivit sociologilor, se pare că fața care râde cu lacrimi nu mai are un așa de mare succes în rândul generației Z, care consideră că nu mai este “cool” și nu mai vrea să folosească aceleași simboluri pe care le folosesc părinții lor. În mare vogă pentru ei este acum un alt emoticon, cel cu “cap de mort”, folosit din ce în ce mai des pe TikTok și reprezintă echivalentul expresiei „mor de râs”. 

 

DanielaH_0-1664442720346.png

Iată și câteva comenzi rapide de tastatură pentru cele mai uzuale emoticoane:

":) și :-)" pentru față zâmbitoare
":( și :-(" pentru față tristă
":D și :-D" pentru față încântată
";) și ;-)" pentru față care face cu ochiul
":O și :-O" pentru față surprinsă
"8) și 8-)" pentru față cool
":'( și :'-(" pentru față care plânge
"<3" pentru inimă 

Este foarte important să cunoaștem semnificația emoticoanelor înainte de a le folosi. Deasemenea, nu trebuie nici să cădem în capcana emoticoanelor și să le folosim la extrem.

Când au apărut aplicațiile WhatsApp, Facebook Messenger sau Telegram s-a încins o adevărată dezbatere între interpretarea pe care noi, utilizatorii, o dăm anumitor pictograme și sensul real pe care creatorii lor chiar și-au dorit să îl transmită, astfel că a fost creată „Emojipedia”, în care este explicat sensul fiecărui emoticon în parte.

Voi folosiți emoticoane? Care este emoticonul vostru preferat?

16 Răspunsuri 16

Miha_Z
#StarMember

Eu cel mai des folosesc 😞  😔 🙂  😁 și ocazional în funcție de context 🙏🤗😘😉

mihnu
Junior

😀