anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

5 sfaturi pentru utilizarea hashtag-urilor

DanielaH
Moderator

Salut!

Pe 23 august este sărbătorită Ziua Internațională a Hashtag-ului și ne-am propus să îi dedicăm un topic special.

Știați că aproximativ 125 de milioane de hashtag-uri sunt folosite pe Twitter în fiecare zi?

 

Ce este hashtag-ul? 

Hasthtag-ul a devenit instrumentul esențial de comunicare folosit pentru a clasifica informațiile, a crea comunități și a promova idei. Practic, rolul hashtag-ului este să grupeze toate mesajele cu un anumit subiect într-o singură căutare/ categorie, asemenea unei categorii de blog. 

 

Originile hashtag-ului 

În anii 1960, compania Bell Laboratories a încorporat simbolul “liră sterlină” pe telefoanele cu apelare care urmau să le înlocuiască pe cele de disc.

Utilizarea sa pe computer avea să înceapă în 1978 când Dennis Ritchie, precursorul limbajului de programare C, a decis să folosească hashul urmat de unul sau mai multe cuvinte/ simboluri pentru a introduce indicații sau „comentarii” în cod.

În 1993, Internet Relay Chat (IRC), pionier în utilizarea hashtag-urilor, a găsit acest mod de clasificare a informațiilor atât de convenabil încât a propus să-l folosească pe Twitter.

Pe 23 august 2007 Crish Messina, fost designer la Google, a propus utilizarea simbolului # pentru a grupa toate postările cu acceași tematică în idea de a fi mai ușor de urmărit de către utilizatorii interesați de aceleași subiecte de discuție.

Din ce în ce mai mulți tweeteri au folosit hashtag-uri, iar în octombrie 2007 acesta și-a arătat adevăratul potențial. În acea toamnă au avut loc niște incendii în California care au provocat o mare agitație pe rețele sociale, iar pentru a analiza tot ce se întâmpla și a face schimb de opinii, utilizatorii au generat hashtag-ul #sandiegofires.

În 2009 Twitter a oficializat hashtag-urile și a adăugat link-uri care redirecționau automat utilizatorul către tot conținutul partajat sub aceeași etichetă. Un an mai târziu au fost introduse "trending topics", o modalitate de afișare a celor mai folosite hashtag-uri și, prin urmare, a celor mai populare conversații la acea vreme.

Curând, hashtag-ul a trecut bariera Twitter și a început să fie folosit pe alte rețele sociale, precum Instagram și Facebook.

 

Primul hashtag a fost #barcamp și a fost folosit de Messina pe Twitter (Barcamp este o grupare care organizează conferințe despre tehnologie și internet).

  

Sfaturi pentru utilizarea hashtag-urilor 

  1. Nu folosiți cuvinte de legătură (ex. #și, #în, #la) – ele nu definesc categorii și nici nu au căutări relevante pe Internet
  2. Nu folosiți mai mult de 3 hashtag-uri în postări – mesajul va fi greu de citit și poate chiar deranjant pentru unii utilizatori
  3. Folosiți doar hashtag-uri relevante
  4. Verificați ce s-a mai postat în legătură cu un hashtag înainte de a-l folosi – dacă nu mai sunt postări pe acel hashtag, însemna că hashtag-ul nu este de interes și posibil să nu-l urmărească nimeni 
  5. Alegeți hashtag-uri scurte și ușor de tastat de pe telefonul mobil

 

Voi folosiți hashtag-urile? Care este hashtag-ul vostru preferat?

#EnjoyTuesday 

 

 

8 Răspunsuri 8

Vio73
#StarMember
Eu știu că era odinioară Ziua României! Glumesc, desigur! Nu folosesc, dar sunt destul de interesante sfaturile. Mulțumim!

mihai_13
Maestru
tot "diez" este # - dar cine mai stie de "diez" 🙂

Anonim
Neaplicabil
Și eu înainte de toate îl știam drept diez dar acum suntem #rezist

FLo1
#StarMember & August Problem Solver
”Haștag”? Ce este acela? Eu îl știam demult utilizat în anumite coduri utilizate în telefoanele (monocrome sau color) din era care pregătea ”terenul” smartphone-urilor. Și cam.... atât. Despre prescurtarea în loc de C++ (C#) a menționat și @Daniela.

Anonim
Neaplicabil
Eu folosesc cel mai des hashtag-uri pe Instagram.

teacher_
#StarMember
A trecut ceva vreme până să utilizez Hastag prin postări. Mi se pare pentru Instagram și Facebook o modalitate să ieși în evidență oricum. După cum zicea și Vio, era ziua Republicii până acum vreo 30+ de ani.

delfinas
#StarMember
Se vede că avem ceva anișori, din moment ce asociem, încă, ziua de 23 august cu ziua națională a RSR. 🙂 Nici eu nu știam că există o zi a haștagului. Iarăși, pentru cei de 40+, semnul se numește diez. 😉 Îl știu de pe vremea mIRC ului, când denumirea canalelor incepea cu #...iarăși amintiri din cretacicul internetului... :))))) Acum folosesc # doar pe Instagram, ca descriere și ancoră pt pozele/filmulețele pe care le (mai) postez. #delfinas2005 😉

teacher_
#StarMember
@delfinas, am și uitat de MIRC și de sălile de internet de la începutul anilor 2000 din Romania. Într-adevăr # era extrem de utilizat, doar că nu știam (eu cel puțin) de ce trebuie diez-ul ăla scris înainte de a intra pe un canal