la 06-08-2026 09:32 AM
Ce preferați intre Desktop si Laptop? Care sunt motivele?
Desktop:
Avantaje ✅️: Ecran mare, upgrade-uri si personalizare ușoară, răcire superioară.
Dezavantaje❌️: Nu este portabil, dependent de rețeaua electrică, ocupă mai mult spațiu, necesită mai multe componente.
Laptop:
Avantaje✅️: Portabil, reîncărcabil, nu are nevoie de unitate sau monitor
Dezavantaje❌️: Ecran mai mic, performanțe mai mici (de regulă cel puțin)
Eu unul prefer Laptopul, deoarece este reîncărcabil, mai ușor de cărat, și mai estetic din punctul meu de vedere.
Care este părerea voastră?
la 06-08-2026 09:45 AM
Salutare! Prefer desktop-ul, dar și laptop-ul, mai ales când am nevoie de el la diagnoza auto, de exemplu.
Să știi că există de ceva vreme și desktop-uri ultraportabile care încap într-un ghiozdan și îl poți duce oriunde cu tine, doar că ai nevoie și de un monitor sau televizor ca să-l poți utiliza.
Am avut in trecut un mini PC de la Asus iar acum vreau sa iau o jucărie de genul.
Puterea de procesare nu este un must-have pentru mine.
la 06-08-2026 09:48 AM
Nenea, vezi ca ala e mai portabil ca telefonul... Daca prin USB-C primeste curent, il poti folosi alimentant de la masina sau cu o baterie externa.
la 06-08-2026 10:28 AM
Da, și este foarte bine că e atât de portabil, doar că în mașină e cam greu cu un monitor extern. În schimb, dacă ești în deplasare și mergi la un hotel, de exemplu, acolo ai un televizor cu HDMI și te poți folosi bine-mersi de jucăria asta.
la 06-08-2026 10:28 AM
Un notebook și un ”dockstation” îți poate transforma apartamentul într-un studio de tip ”dispecerat”, adică un notebook și enșpe monitoare 🙂
la 06-08-2026 10:31 AM
Am deja dock si HPsi Dell de la laptop-ul de servici dar nu am atatea monitoare 😄
la 06-08-2026 09:47 AM
Salutare!
Personal prefer laptopul. Prefer portabilitatea si usurinta in transport. Ma astept ca in anii urmatori laptopurile sa fie mai personalizabile fizic (similar desktopurilor).
la 06-08-2026 10:59 AM
De asemenea, prefer laptopul. Este portabil, ocupă mai puțin spațiu și consumă mai puțină energie. Îl pot utiliza oriunde am nevoie. Pentru activitățile mele de zi cu zi, este alegerea perfectă.
06-08-2026 12:03 PM - editat 06-08-2026 12:04 PM
Salutare @Petru_2000! De obicei, soluțiile se dau la topicuri unde sunt descrise niște probleme, iar dacă răspunsul ajută la rezolvarea problemei, acesta se marchează ca soluție. Din punctul meu de vedere, nu consider că opiniile legate de laptop sau desktop sunt soluții. În rest, numai bine la toți! și scuze de deranj 😊
la 06-08-2026 12:14 PM
Perfect de acord, @Radutuby.
@Petru_2000, mulțumim pentru topic! Vom elimina din nou marcajul de soluție și te rugăm să nu mai marchezi niciun răspuns pe acest thread. Așa cum spunea și Radu, rostul selectării unui comentariu ca soluție este ca el să apară primul în lista discuțiilor pentru a fi de ajutor și altor membri sau vizitatori care se confruntă cu situații/ probleme similare. Nu este cazul vreunei probleme aici, subiectul deschis de tine fiind unul exclusiv de discuții și păreri, fără răspunsuri corecte/ greșite, fără soluții. Mulțumim pentru înțelegere.
Ca să răspund și eu întrebării tale, prefer laptop-ul datorită flexibilității.
la 06-08-2026 12:23 PM
Salutare!
Eu aleg laptop, pentru mobilitate și pentru faptul că așa m-am obișnuit.
Mulțumesc!
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor