anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Clasa de energie

Cocodrillo
Junior entuziast
“Clasa de energie a unui televizor (ex meu, google tv Sony), ca ultimă informație (clasa G...) următorul model din serie (clasa A de energie) apare în ofertă întotdeauna ulterior, fiind mai scump cu 2-3000 lei/sellerii de aer condiționat, frigidere, etc au afisate vizulal și în specificații în clar clasa de energie din care fac parte!... De ce în România nu sunt reglementate unitar clasele de energie pentru toate produsele din oferte?!”
7 Răspunsuri 7

delfinas
#StarMember
Imi pare rau, dar nu stiu ce te deranjeaza, de fapt... Clasificarea exista la toate echipamentele.

FLo1
#StarMember
Domeniul eficienței energetice este reglementat și clar explicat. Dacă ai neclarități poate relatezi mai clar cu exemple, dacă interesează pt TV sau pentru frigider. Reeditat: detalii despre cum se raporteaza clasa energetică pentru un echipament, găsești în acea normă europeană adoptată și de România.

Viocat
Senior certificat
"Produse pentru care este obligatorie eticheta energetică Pentru anumite grupe de produse, o etichetă energetică trebuie să fie afișată clar pe fiecare produs la punctul de vânzare. Produse pentru care este obligatorie eticheta energetică Becuri și lămpi Radiatoare Frigidere și congelatoare Mașini de spălat rufe și mașini de uscat Aparate de aer condiționat și ventilatoare Afișaje electronice, inclusiv televizoare Aparate de bucătărie Anvelope" La tv nu e obligatoriu prin norma europeana, asa ca cei care le prezinta o fac benevol.

Cocodrillo
Junior entuziast
Viocat! Mulțumesc frumos pentru răspunsul explicit Mă mai voi mai documenta; din legislația europeană nu ideall.ro etc..!

FLo1
#StarMember
@Cocodrillo: să înțeleg că nu si acces la norma europeană adoptată de România în primăvara acestui an? Site-ul prezentat era unul în care s-a explicat cel mai băbește posibil cum și de ce se calculeză eficiența energetică pentru orice consumator de energie. Fii explicit în ce te interesează, altfel Comunitatea nu poate decât să te încurce. Eu unul din răspunsul lui @Viocat și dilema din topic (cum se ajunge de la un device clasă G la unul clasă A)... n-am înțeles nimic.

Viocat
Senior certificat
@FLo1 fiecare membru raspunde la ce intelege el din intrebare. Eu am inteles ca nu se stie de ce la tvurile din oferte nu se prezinta clasa energetica asa cum e la frigidere. La asta am raspuns eu.

FLo1
#StarMember
Atunci e greșeala mea crezând că interesează ce și cum s-a făcut conversia și modul de raportare de la vechiul standard la noul standard.