la 09-08-2024 02:15 PM
Buna ziua ! Cine credeți ca va fi liderul pieței de voce si internet mobil de la noi din țara dintre digi mobil, orange sau vodafone?
10-08-2024 05:24 PM - editat 10-08-2024 05:24 PM
Da, asta este stiuta, nu este nimic nou. "Baietii cu ochi albastri" conduc tara asta din umbra, stau in spatele tuturor celor din conducerea tarii si a institutiilor statului, a oamenilor cu influenta si a celor bogati din tara asta. Ei sunt poate principalul motiv din cauza carora nu merge nimic cum trebuie in tara asta...
10-08-2024 12:53 AM - editat 10-08-2024 12:57 AM
La cum se face totul in tara asta, eu nu ma mai astept la nimic bun. Suntem 0 barat ca tara, suntem la coada. Totul este o mizerie si o bataie de joc, nimic nu este cum trebuie. Nici nu merita ca macar sa iei in seama ce spun nici institutiile statului, unde stim cu totii cum se lucreaza si ca nu sunt in stare de nimic. Cat despre ANCOM..., ANCOM este doar o gluma nereusita. Din pacate eu sunt nevoit sa lucrez cu institutiile statului si cu primariile, iar ce este acolo este dezastru, dezastru fiind putin spus. Ma lasa rece. Eu spun totul din propria mea experienta, cu toti...
10-08-2024 05:30 PM - editat 10-08-2024 05:31 PM
Ironic sau nu, ANCOM are toate numerele de telefon prin care publicul o poate contacta portate în rețeaua Orange România...
la 10-08-2024 05:34 PM
ANCOM aprobă cererile de portare in orice rețea mobilă din România.
la 10-08-2024 05:39 PM
Mă refeream la faptul că ANCOM nu este un operator telecom. Și, cum publicul are nevoie să îi contacteze, numerele de telefon pentru contactarea ANCOM se află active în rețeaua Orange România. Până și atunci când le amendează pe amândouă, aproape întotdeauna Vodafone primește o amendă mult mai mare decât Orange...
la 10-08-2024 05:45 PM
Orange este reteaua lor de casa, si acum mai nou Statul este si actionar Orange, deci era de asteptat sa existe discrepanta asta intre operatori si sa nu fie corect si toti tratati la fel, din pacate. Si mai exista si "baietii cu ochi albastri" din spate...
la 10-08-2024 05:48 PM
Bravo! Ai atins un subiect rar discutat. Statul român e acționar în proporție de aproximativ 47% din ceea ce a devenit de curând Orange România.
la 10-08-2024 05:41 PM
Da, pai toate numerele de telefon ale tuturor operatorilor sunt proprietatea ANCOM, ele sunt date doar in folosinta operatorilor. Si da, ei aproba cererile de portare...
10-08-2024 05:45 PM - editat 10-08-2024 05:46 PM
Știu, știu asta! Și totuși de ce au ales să fie contactați prin intermediul infrastructurii Orange România? De exemplu, atunci când un angajat ANCOM trebuie să răspundă la telefon sau să deschidă un email, oriunde s-ar afla acel angajat! E adevărat că numerele sunt ale ANCOM, dar infrastructurile telecom diferă între ele ca performanță.
10-08-2024 06:11 PM - editat 10-08-2024 06:32 PM
Ma gandesc la urmatoarele variante, de exemplu: 1.) intelegeri, pile, relatii si smecherii, fiind reteaua de casa a statului; 2.) licitatii nationale castigate de Orange si fostul Telekom sau atribuiri directe fara licitatii; 3.) lipsa de alternative mai bune la telefonia fixa, fiind predominant centrale telefonice si telefonie fixa in toate institutiile statului si au luat pachete complete si cu internet si telefonie mobila la preturi mai mici sau gratis. Astea sunt luate de pe vremea cand exista Telekom-ul fix unde statul era actionar, asta fiind in principal reteaua prin care Orange si Telekom furnizau serviciile fixe, ambele companii fiind implicate, nu doar Orange. Am vazut asta la mai multe primarii si institutii ale statului. Iar Digi nu e grozav la telefonia fixa; 4.) statul este mai nou actionar Orange si probabil nu plateste nimic pentru servicii...
Statul stiam ca este actionar doar 20% din noua entitate Orange Romania rezultata in urma fuziunii ORO-OROC...
10-08-2024 06:38 PM - editat 10-08-2024 06:41 PM
Poate că m-am înșelat privind procentul de 47% participație, interesant este însă faptul că unicul operator telecom din România cu capital 100% privat este Vodafone România! Niște britanici au cumpărat și integrat niște olandezi (sau ce erau cei de la UPC). În rest, "fragmente împrăștiate și/sau amestecate" de stat român cu francezi, de nemți cu greci, DIGI are la bază rădăcini ungurești+controlul din umbră a "băieților cu ochi albaștri" care sunt tot români...
10-08-2024 08:12 PM - editat 10-08-2024 08:22 PM
Da, sunt amestecaturi si iese ce iese, o varza peste tot, favoritisme si nimic bun. Cel mai bine este cu capitalul privat, unde sunt mai putine influente de prin alte parti, dar se pare ca la noi si acolo sunt probleme. Suntem tratati de toata lumea si de straini ca o tara de mana 3-a si nu prea contam, nu ii intereseaza de noi, investitiile serioase si calitatea se regasesc doar in alte tari, inclusiv in Vest, la noi mai putin sau deloc, din pacate. Este trist. Ma uitam la ce fac retelele de la noi prin alte tari si ce fac la noi...
Cand am stat in Cluj, am avut in 2010 UPC. Atunci nu avea nici o treaba cu Vodafone. Retea mai proasta ca aia nu am vazut, era o mizerie, abia am asteptat sa scap de ea. Nu era buna de nimic si nici gratis nu as mai fi vrut o asemenea retea. Vodafone a facut marea prostie sa cumpere mizeria aia retea, iar neinteresandu-i si neinvestind in ea, tot o mizerie a ramas, nu avea cum sa iasa ceva mai bun. Totul este in continuare acelasi UPC din toate punctele de vedere, dar cu numele de Vodafone, atat, nu este altceva. Au mai afectat si reteaua mobila la preluarea alora, la fel ca Orange cu Telekom-ul fix. O solutie buna pentru Vodafone ar fi sa scape de mizeria aia de retea fixa si sa o vanda. Poate o cumpara tot Orange si ia teapa iar, ca si cu Telekom-ul fix, ca astia au magnet la tepe. Vodafone la noi ca sa aiba succes cu o retea fixa ar trebui sa o ia de la 0 si usor, usor sa isi construiasca o retea de fibra optica buna, cum fac in alte tari si cum incepusera Orange la noi, dar fara sa cumpere alte companii esuate, cum a facut Orange cu Telekom-ul fix si au stricat tot ce au facut bun pana atunci. Si Vodafone trebuie sa se apuce urgent de investit in reteaua mobila cum au tot spus, la fel si restul de 3 retele. Totul se misca prea greu si nu este bine pentru nimeni. Iar de plecat, nu pleaca nimeni si nici nu trebuie sa plece nimeni de la noi, ca ne afecteaza direct pe noi treaba asta, trebuie sa ramana toti 4 operatorii asa cum sunt, este cel mai bine asa...
la 09-08-2024 05:11 PM
Salut,
Depinde din ce punct de vedere clasificam acel lider. Venituri? Numarul de clienti? Acoperire? Calitatea serviciilor? Raportul calitate/pret (inclusiv oferte)? Suportul oferit clientilor? Toate puse la un loc? Pentru ca in functie de raspunsul la intrebarile de mai devreme...clasamentul e posibil sa se modifice.
Niciunul nu e perfect. Si, in functie de ceea ce apreciezi cel mai mult, si de zona in care ai nevoie de servicii, unul s-ar putea sa fie mai bun decat altul.
Deci, daca ideea e de a face un sondaj de opinie...e posibil ca rezultatele sa nu fie tocmai concludente. Daca intrebi aici, e posibil sa ti se spuna ca Orange este si va fi liderul pe piata de telecomunicatii mobile. Daca ii intrebi pe cei de la Digi, probabil ca o sa-ti spuna ca Digi va fi. Si tot asa.
Dar daca vorbim de chestii care nu tin de perceptia subiectiva a fiecaruia, ci de anumite date concrete, putem sa vorbim de un lider pe partea de venituri, pe profitabilitate, ca numar de clienti, ca numar de abonati, cu cea mai mare acoperire, cu cea mai buna calitate a serviciilor, si tot asa.
Si, in final, e foarte posibil sa nu fie acelasi la toate criteriile. De asemenea, in functie de deciziile de business pe care le ia fiecare, topul se poate schimba.
Deci, daca vrei, lanseaza cateva crieterii de luat in calcul in momentul in care facem comparatia, si vedem, in functie de acele criterii, cine iese in top dintre cei 3 de mai sus. 🙂
la 09-08-2024 05:22 PM
Cu ce mă avantajează faptul că un furnizor este sau va fi lider de piata?
Și între cei mai slabi va exista un lider.
Cu ce mă ajută că Orange este lider daca la 13 km de Piatra Neamț semnalul este slab?
Cu ce mă ajută că Digi este lider de piata daca semnalul este slab în Constanța?
Mai mult tine de marketing cine va fi lider de piata.
la 09-08-2024 07:03 PM
Marketing-ul este desigur un aspect important. Si da, poate influenta anumite criterii. Pentru ca, pana la urma, clientii sunt cei care decid incotro se indreapta o companie. Prin votul de incredere, prin loialitatea lor, prin faptul ca-si platesc facturile luna de luna, in cazul abonatilor, sau isi fac reincarcari luna de luna, in cazul clientilor prepay, si tot asa.
Dar marketing fara acoperire (si la propriu, si la figurat)...e cam degeaba.
Ca sa-ti raspund punctual la intrebari:
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor