anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cat poate functiona afacerea voastra fara internet?

AndreeaAC
Community Manager
Community Manager

Salutare, tuturor!

V-ați gândit vreodată ce s-ar întâmpla în firmă dacă internetul s-ar opri chiar într-un moment aglomerat?

Poate aveți un client la casă, dar POS-ul nu mai funcționează. Sau trebuie să trimiteți urgent o factură, însă nu mai puteți accesa aplicația. Comenzile online nu mai ajung, colegii nu pot deschide documentele din cloud, iar comunicarea cu clienții devine mai dificilă.

Internetul este unul dintre acele lucruri pe care le considerăm firești până când nu mai funcționează. Pentru o afacere, însă, o întrerupere nu înseamnă doar că „nu mai merge Wi-Fi-ul”. Poate însemna plăți blocate, întârzieri și clienți care nu pot fi serviți la timp.

Impactul diferă în funcție de activitate. Într-un magazin se simte imediat la plățile cu cardul. Într-un restaurant pot întârzia comenzile primite prin platformele online. Într-un birou, colegii pot pierde accesul la aplicații, documente sau apeluri. Chiar dacă problema durează puțin, reluarea activității poate lua mai mult timp.

De aceea, poate fi util să vă întrebați din timp ce procese depind de conexiune. Folosiți zilnic POS-uri, aplicații de facturare, platforme de rezervări, telefonie IP sau camere de supraveghere conectate? Dacă răspunsul este „da” pentru mai multe dintre ele, internetul a devenit deja o parte esențială a activității.

Cum vă poate ajuta o conexiune de backup?

Pentru unele firme, soluția poate fi o a doua conexiune la internet, folosită atunci când cea principală are probleme. Scopul ei nu este să ofere mai multa viteză, ci sa permită continuarea activității cu un impact cât mai redus.

Este bine de știut că o conexiune secundară nu elimină complet riscul unei întreruperi. Modul în care poate fi folosită depinde de echipamente și de configurarea rețelei. Trecerea de la conexiunea principală la cea de backup poate fi automată sau poate necesita intervenție manuală, de aceea merită să verificați din timp cum ar funcționa în cazul vostru.

O opțiune care poate fi luată în calcul este Office Net 1000, cu internet prin fibră optică, trafic nelimitat, viteze de până la 940 Mbps pentru download și 480 Mbps pentru upload și router Wi-Fi 6 inclus. Puteți consulta oferta aici.

AndreeaAC_0-1784619048604.png

Voi ați pățit să rămâneți fără internet într-un moment important pentru activitate? Ce s-a blocat prima dată și cum ați rezolvat situația?

Un „te rog” deschide inimi, iar un „mulțumesc” le apropie. 🙂
2 Răspunsuri 2

Viper
Cunoscător certificat

Bună ziua! Dacă intră vreun administrator de rețea de la vreo firmă să studieze acele oferte, s-ar putea să se sperie momentan.

Am semnalat pe 04.07.2026 că este suspectă acea mențiune la IP Fix, unde se specifică doar "Ipv6", fără urme de IPv4.
Pe 14.07.2026 mi s-a transmis că este doar o greșeală de redactare și că va fi remediată.
Astăzi suntem în 21.07.2026 și tot nu sunt urme de IPv4 (sau IPv4 & IPv6, cum ar fi corect), deși nu în toate zonele este disponibil IPv6 încă, din alte... motive.

Legat de cum am rezolvat problemele în diverse puncte de lucru: unde situația era mai critică, am setat un router în mod Dual WAN (Failover), folosind a doua conexiune prin date mobile (un Flybox cu antenă externă și cablu de rețea către routerul principal).
În plus, am renunțat la soluțiile care "picau" zilnic vara din cauza căldurii (conexiuni la internet prin cablu coaxial și amplificatoare lăsate în soare pe traseul rețelei), trecând la abonamente cu servicii prin fibră optică (două, dacă se poate, de la provideri diferiți).

Mulțumim!

teacher_
#StarMember

Din fericire, la PFA ul meu nu am nevoie de cine știe ce net, de aia am un abonament de net mobil de care sunt inca foarte mulțumit. Dar, ideea in sine, de a proteja o afacere printr-un back up plan nu este rea deloc. Singura problema este a costurilor, daca merita pentru o zi sau doua din an să investești încă într-un abonament de internet secundar...