anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cine credeți că va fi liderul pieței de telefonie mobilă de la noi din țară?

Petru_2000
Junior entuziast

Buna ziua ! Cine credeți ca va fi liderul pieței de voce si internet mobil de la noi din țara dintre digi mobil, orange sau vodafone?

88 Răspunsuri 88

Vio73
#StarMember & 2024 Problem Solver

Eu am vorbit cu instalatori și de la Orange și de la Digi (foști elevi de-ai mei, eu fiind profesor) și mi-au spus că echipamentele de la Orange sunt mai de calitate decât cele de la Digi. Vorbesc strict de fibra proprie! Adică angajat Digi mi-a spus asta! Rețeaua de cupru nu mai este (cel puțin în zona mea), fiind înlocuită cu routere de net fix 4g. Știu că s-au primit și la mine la serviciu, chiar dacă avem și fibră de la ORO! Aveau contract cu T pentru wifi în școală și nu au putut rezilia, fiind instalate ceva echipamente, la care încă vin facturi!

Asa este si asta este stiuta, Orange are echipamente mai de calitate decat Digi si nu doar la partea de fibra, ci si la televiziunea prin satelit, si cam la toate, dar chestia este ca degeaba au, ca treaba nu prea merge cum trebuie, sunt probleme care nu prea se rezolva. Daca ne uitam la internetul fix prin fibra, sunt numai probleme acolo, nu merge cum trebuie. Digi cu echipamente mai slabe face treaba mai buna pe partea de fibra si nu au atatea probleme ca Orange, asta este chestia...

BlackWolf
Maestru

Salut!

Este greu de spus, dar eu cred ca Digi, pentru ca ei sunt intr-o crestere continua deocamdata. Orange este intr-o decadere masiva si vad ca sunt din ce in ce mai multi clienti nemultumiti datorita retelei si serviciilor slabe care se degradeaza constant si sunt din ce in ce mai slabe. Au pierdut peste 600.000 de clienti intr-un singur an, cei mai multi dintre toti, fiind urmati de Telekom care se duc si ei la vale si au pierdut peste 500.000 de clienti. Vodafone este exceptie, ca aia doar au facut curatenie si au dezactivat cartele neutilizate, dar ca numar de clienti reali sunt in crestere si sunt pe locul 2, dupa Digi care sunt pe locul 1. Toate astea sunt statistici oficiale usor de gasit la o simpla cautare pe Google. Vor mai fi dezactivate multe alte cartele prepay neutilizate, existand zvonuri ca si Orange va face la fel in curand. Oricum, toate retelele sunt slabe si nu prea se investeste. Daca umbli prin tara (ca mine), nu te poti baza pe o singura retea, iti trebuie minim 2-3 retele, iar asta spune multe despre calitatea retelelor de la noi...

O-m trai si o-m vedea ce va mai fi, dar speram ca va fi bine...

Shadow1
Explorator entuziast

La ce tarife are telefonia în tara noastră mai vrei sa și investească?

Nu exista ieftin și bun.

Nici o rețea nu va fi perfecta niciodată e imposibil sa mulțumești pe toată lumea 

Da, asa este, si asta este adevarat. Totusi sunt nevoiti sa investeasca toti cum investeau odata, altfel se duce totul de rapa. Strategia cu preturile foarte mici si abonamente de 2-5 euro, ei si-au ales-o ca sa atraga cat mai multi clienti pe termen scurt, dar pe termen lung se pare ca e cam daunatoare. Erau mai bune strategiile pe care le aveau inainte. Acum trebuie sa caute solutii sa scoata camasa si sa rezolve problemele cat mai repede, nu au incotro. Oricum, retelele au fost in situatii si mai rele decat acum, si nu demult. Eu zic ca pana la urma isi vor reveni si se vor imbunatati...

Anonim
Neaplicabil

Păi și Cosmote era cândva pe val! Orange e tot aici, tace și face, ca un lider mamut înțelept! Unde e Cosmote? Avem azi un Telekom Mobile scos la vânzare și greu de vândut! Ce va face DIGI? Unde va ajunge? Vom vedea!

Da, asa este, doar ca, Cosmote (Telekom) nu avea aceleasi strategii ca Digi. De asta Telekom s-a dus in cap, iar Digi continua sa creasca. Eu prevad ca Digi va avea un viitor bun. Orange deocamdata nu prea face lucrurile cum trebuie, de aici si consecintele negative si pierderea clientilor. Acelasi lucru este valabil si pentru Vodafone. Oricum, retelele au fost in situatii si mai rele decat acum, si nu demult. Eu zic ca pana la urma isi vor reveni si se vor imbunatati...

Anonim
Neaplicabil

Vodafone a fost foarte mulți ani operatorul numărul 2 iar acum dă semne că ar vrea să plece de pe piața românească. Să zicem că Orange va fi detronat de către DIGI și că va deveni locul 2 la nivel național, precum Vodafone odinioară. De ce ar pleca Orange din România? Să zicem că vor pleca și Telekom Mobile și Vodafone România. Orange va continua să investească în România așa cum știe să o facă mai bine și a demonstrat acest lucru de-a lungul timpului! Poate că s-a născut noua revelație din industria telecom românească, în speță DIGI. Dacă ar fi să dăm obligatoriu crezare raționamentului pe care l-ai expus, ar însemna ca periodic, un oarecare operator telecom din România să ne părăsească țara ciudos, cu "medalia de argint atârnată la gât"! Totul e o chestiune de profit, iar Orange România mereu a fost pe profit. Raportarea de pierderi fiscale e doar o strategie neortodoxă, toți o practică în România. Așadar?

Anonim
Neaplicabil

Eu am avut un șoc anul trecut, să observ că, aflându-mă într-o plimbare la pădure împreună cu un amic care avea abonament la DIGI (DIGI a desființat serviciul preplătit în data de 30 Septembrie 2023), eu cu Vodafone aveam telefonul mort complet în mijlocul pădurii și ar fi ușor de acceptat acest lucru, însă amicul meu avea semnal pe DIGI! În mijlocul pădurii, așadar! Nu sunt tehnician telecom, nu știu ce echipamente folosește DIGI, dar atunci am căzut serios pe gânduri, v-o spun sincer!

Acelasi soc l-am avut eu acum cativa ani la Inelet, unde Orange nu avea semnal deloc (no service) si Vodafone avea 3G. Evident, nu e ideal, dar e mai bine decat deloc. Digi nu am avut sa testez. 

Client Orange

Anonim
Neaplicabil

Acum, ca să testezi rețeaua DIGI, obligatoriu trebuie să închei un abonament la ei. Oricum, vechiul lor serviciu preplătit era extrem de penibil, oferind 2-4 GB pe lună sau la 3 luni, care duceau în câteva zeci de minute! Cu denumirile alea ciudate: Bashtanov, Dinerovich, Deluxovici, Hipsterova, Diva...nu știu dacă le-am scris corect. De parcă aici era Serbia sau Bulgaria.

Lol... Nu am avut prepay de la ei. Nici nu stiu daca in momentul in care am fost eu (prin 2021 daca imi amintesc eu bine) il aveau sau nu in oferta. M-ar fi tentat sa incerc macar. Dar, pana sa ajung eu sa-l incerc, l-au scos de tot. :)) Dar inteleg ca nu era grozav oricum.

Client Orange

Anonim
Neaplicabil

Da. Existau. Serviciul DIGI Prepay a încetat să mai existe începând cu data de 30 Septembrie 2023

Da, depinde de zone, intr-o zona o retea este mai buna si alta mai slaba, in alta zona este invers, si tot asa... De asta sunt si eu nevoit ca in meseria mea sa folosesc mai multe retele, cu una singura nu ma pot descurca. Pana acum le-am avut pe toate 4 (Orange, Vodafone, Digi si Telekom), dar m-am cam saturat de platit atatea abonamente aiurea si am ales sa raman doar cu 2 retele pe care le-am considerat eu cele mai bune, mai ales pentru nevoile mele, si anume Vodafone si Telekom, cu care ma descurc bine pana acum...

Am intalnit si eu multe zone unde nu aveau acoperire Orange si Vodafone, ceea ce este rusinos pentru 2 retele de calibrul asta, dar in schimb aveau acoperire Digi si Telekom...

Toate retelele sunt slabe si au nevoie de imbunatatiri mari...