anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cine credeți că va fi liderul pieței de telefonie mobilă de la noi din țară?

Petru_2000
Junior entuziast

Buna ziua ! Cine credeți ca va fi liderul pieței de voce si internet mobil de la noi din țara dintre digi mobil, orange sau vodafone?

88 Răspunsuri 88

Anonim
Neaplicabil

Să ne gândim puțin și la loialitate, la atașamentul de simpatie al unui client raportat la un anumit operator telecom. Există și în această industrie telecom atitudini și raportări de tipul celor religioase! Firește, ar putea fi numite și chestiuni de principiu! Eu, de exemplu, am fost până nu de mult, un fan înflăcărat al operatorului Vodafone România! Spuneam mereu că cu rețeaua asta voi merge în garsoniera cu ușa în tavan! Și? Au trecut ultimii ani. Am văzut că și-au autodistrus sistemele. Că nu își loializează clienții. Că au oprit aproape total investițiile. Că merg prin sate și pot doar poza copaci. Că nu îi interesează decât profitul, de aia "și-au pus toate ouăle într-un sigur coș", adică au implementat exclusiv echipamente Huawei. Că numai la Vodafone, nu știu cum se face că telefonul trece obligatoriu în H+ în Kaufland, Lidl, Penny, etc.. Că au probleme legate de latențele care apar în funcționalitatea serviciului Fast return to LTE. 5G (teoretic) doar în 9 sau 10 localități din România, nici alea total acoperite 5G și nu la vitezele promise, nu degeaba CEO al lor, grecul, vorbește despre și visează la Real 5G! Etc, etc. Că și-au vândut deja din turnuri și operațiunile din mai multe țări europene și africane. Cel mai probabil vor pleca și din România. Ar trebui să îi rog în genunchi să investească și să nu plece, doar pentru că eu le-am fost nebun de fidel? Acum pe val sunt Orange și DIGI. Poate că îndeosebi DIGI! Majoritatea merg acolo, că e mai ieftin, că deh, Orange e "scumpă" tare, nelimitat la DIGI indiferent de calitate, acoperire, viteză și hai la plajă în Grecia, pentru acolo avem bani! Când va aprecia oare românul calitatea și nu cantitatea? Bine, și DIGI investește masiv, însă avansul Orange este mult prea mare. Și nu stă cu mâinile la piept, ca Vodafone România! Asta e "radiografia" pe care am putut să o fac. Iar cei care prețuiesc conceptul de comunicare de calitate în viața lor de zi cu zi, îmi vor da dreptate. Pentru mine, Orange rămâne Orange! În sensul bun.

Doar ca o completare la ce ziceai mai sus, eu am plecat de la Vodafone, acum multi ani, tocmai pe motive de semnal. Si tocmai pentru ca, in ciuda nenumaratelor sesizari si insistente din partea mea, nu s-a facut nimic. Iar la ultimul apel telefonic cu Vodafone, consultantul mi-a zis ceva de genul: "daca nu sunteti multumit, puteti sa mergeti la alt operator". Zis si facut. Dar nu asta era ideea. Nu ca nu stiam ca pot sa plec. Nu-mi spunea nimic nou. Eu doar speram sa faca ei ceva, astfel incat sa nu fie nevoie sa plec. Ei bine, se pare ca a fost mai simplu sa cedeze clienti, decat sa-si repare reteaua.

Client Orange

Din puctul de vedere al numarului de clienti

Petru_2000
Junior entuziast

Dar si comparand fiecare serviciu fata de concurenta

Din punct de vedere al numarului de clienti, e posibil ca Orange sa ramana lider si pe viitor. Asa arata datele de pana acum. Nu e o garantie, binenteles. Si, dupa cum spuneam, depinde de mai multi factori si mai multe decizii.

Din punct de vedere al serviciilor, avand in vedere ca vorbim de servicii de voce si date mobile, e un pic incerta situatia, pentru ca Digi a facut eforturi vizibile in sensul asta, si cu toate ca Orange are in continuare cea mai mare acoperire pe 5G la momentul actual, au lasat in urma multe localitati cu 4G/3G (in curand doar 2G) si semnal deficitar.

Adica, e clar ca s-a investit foarte mult pe 5G (si se vede), dar inca sunt localitati unde probleme vechi de acoperire au ramas nerezolvate. Deci, la partea asta, nu stiu ce sa zic. Banuiesc ca depinde si unde te afli. Clientii din urban vor fi incantati ca au 5G, cei din rural, vor fi dezamagiti nu doar ca nu au 5G, dar si ca acel 4G/3G e la fel de slab ca intotdeauna, si se face prea putin (sau deloc) in sensul asta.

Pe partea de servicii fixe (in special internet), cred ca Digi va ramane in continuare in top. Urmat de Orange, si Vodafone.

Client Orange

Cred că orange va ocupa locul 1 , cât despre serviciile fixe așa cum ai spus și tu digi rămâne nr 1 , orange acolo trebuie să își modernizeze o parte din rețea.

Vio73
#StarMember & 2024 Problem Solver

Eu cred că eliminarea 3g va fi suplinită de echipamente 4g în banda 1, adică pe 2100 Mhz, mult mai eficiente din punct de vedere energetic și care vor schimba viteza datelor mobile, cel puțin în mediul rural și mic urban. 

Da, corect. Si asa speram... Dar momentan experienta la fata locului este cam asa:

4G foarte slab sau deloc.

3G existent dar inutilizabil (nici macar pe voce! Nu mai vorbesc de date. Apelurile se intrerup, nu te poti intelege om cu persoana).

2G existent dar inutilizabil (la fel ca pe 3G).

M-as mira ca toate astea sa se schimbe miraculos intr-un 4G de zile mari. :)) Dar...sa vedem.

Client Orange

Anonim
Neaplicabil

E pentru prima oară când reușesc să zâmbesc pe ziua de azi...Vodafone să îi atragă pe locuitorii din mediul rural? Cu ce? Cu coaxialul moștenit de la fostul UPC? E adevărat că satele românești se depopulează gradual, dar oricum, cel mai bine li s-ar potrivi celor de la Vodafone să se califice în meseria de cameramani care să prezinte tuturor cum trag fibră în rural Orange, Telekom și, evident, DIGI! Eu sunt și un pic sarcastic de felul meu...

Am avut neplacerea sa am acum multi ani internet fix (coaxial, evident) de la UPC, ulterior devenit Vodafone. A fost un cosmar. Nu-mi doresc sa repet experienta. :))

Client Orange

Anonim
Neaplicabil

Când ai aproape toată divizia fixă din România pe coaxial și divizia mobilă construită cu 100% Huawei...e jale mare! Dar nu e neapărat vina Vodafone. Ai cumpărat UPC România? Ia coaxialu', neamule! A intrat Huawei în colimatorul SUA? Ghinion! Vorba lui Werner cel încă în funcție...

Petru_2000
Junior entuziast

Nu inteleg la ce te referi cu trasul fibrei de catre telekom, pentru ca ei din 2021 nu mai ofera servicii fixe, acestea find preluate de catre orange.

Anonim
Neaplicabil

Citește mai atent ce am scris! Vodafone are coaxial, nu Telekom Fix (actualmente deținut de către Orange România). De fapt, Orange România a cumpărat de la Telekom România acea foarte vastă rețea națională de cabluri din cupru (ale fostului Romtelecom).

Petru_2000
Junior entuziast

Formulează-te corect! Nu poți să zici că trag ei fibră, suntem în 2024, și vezi că orange România a cumpărat întreaga rețea fixă de la telekom, nu doar rețeaua aia veche de cupru, ei mai erau și pe fibră (FTTH).

Anonim
Neaplicabil

Știu. Dețin acum echipamente mixte. Eu mă refeream la ce au primit de la ex-comunista Romtelecom.