anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Ce sa aleg intre iPad si laptop?

Ilie_Catalin
Junior entuziast
Nu am stiut ce categorie sa aleg in primul rand. Si in al doilea rand ce sa aleg dintre un ipad de 2000 ron sau un laptop de 2000 ron tinand cont ca sunt student nu am nevoie de cine stie ce performante. Cam zoom si alte aplicatii pentru scoala si netflix. [scuze daca am scris ceva gresit]
30 Răspunsuri 30

Jay
Campion certificat
Salut! Asta numai tu poți sa știi.. cum ti-ar fi mai comod. Depinde si ce materii ai.. Eu am ales laptop.. si nu tocmai unul mic.. Si depinde si ce caracteristici are fiecare in banii ăștia.. avand in vedere ca a crescut cererea, de când totul s-a mutat online, și preturile au sărit în aer, nejustificat..

TheSpecialist
Maestru
Trebuie sa pui în balanta avantajele fiecărei opțiuni. Eu as merge pe varianta cu tableta. Ipadul are un preț mai piperat dar vine cu sistem de operare gata instalat și foarte stabil. Fata de laptop este mai compact,mai ușor de cărat și mai discret în rucsac, și cred ca cel mai mare atu este autonomia bateriei , la o tableta fiind net superioara laptopului. În plus , chiar dacă vei cara după tine încărcătorul, cel de la iPad este mai mic și mai ușor decât cel de la laptop.

Vio73
#StarMember
Asta ține de preferințele fiecăruia, dar trebuie să știi că, pentru lucruri mai serioase care țin de școală, îți este mult mai util un laptop, după părerea mea. Mă îndoiesc de faptul că îți trebuie doar să intri pe zoom sau alte aplicații, pentru că îți vor trebui multe documente, în calitatea pe care o ai. Nu e vorba de performanțe, ci de lucruri uzuale, iar laptopul îți va fi mai de ajutor! Succes!

FaraUnID
Campion certificat
Odata cu trecerea timpului o sa-ti doresti mai mult si mai bun. Este demonstrat statistic faptul ca la fiecare 6 luni (cel mult 1 an) consumatorul final simte nevoiea unui upgrade. In cazul ipad, upgrade inseamna schimbarea produsului cu totul, iar preturile sunt cele pe care le stim cu toti. Nu stiu daca ai vazut cum arata un ipad pe interior, daca nu urmareste clipurile de pe Youtube. Este o placa pe care sunt montate toate componentele. In cazul in care se strica ceva, sansele de a fi reparat sunt extrem de mici iar costurile cu intervetia service sunt extrem de ridicate. Plus ca Apple nu are prezenta oficiala in Romania. Un laptop este mult mai polivalent prin prisma faptului ca iti ofera posibilitatea sa alegi intre Windows vs Linux (sau poti avea ambele sisteme de operare). De asemena un laptop poate fi upgradat ulterior prin suplimentarea cantitatii de memorie RAM, marirea capacitatii de stocare fie inlocuire HDD cu SSD, fie achizitiea unui SSD cu capacitate de stocare marita si poate reparat ceva mai usor comparativ cu un ipad. Cu 2000 lei poti achizitiona un laptop SH cu 24 de luni garantie la o configuratie mai mult decat decenta, astfel incat cel putin 3 ani de zile sa nu-ti faci probleme din punct de vedere al upgrade-ului hardware.

svetalex
Senior certificat
Eu am optat pentru copiii mei (clasele primare/gimnaziu) pentru laptop. Are un ecran mai mare decât tableta și capacitate de stocare mai mare. De asemenea, am luat în calcul că pentru referate/lucrări/prezentări, CD-urile din manuale (cu toate că există și versiunea digitală a manualelor), le-ar fi mai util un laptop decât o tabletă. Dar așa cum s-a spus și mai sus, depinde de preferința și obișnuința fiecăruia

RafaHelper
#StarMember
Salut @Ilie Catalin, ‏‏‎ ‎ Ai putea sa imi lasi link-uri pentru cele 2 produse? Doar asa pot sa le compar si sa iti fac o recomandare.

Ascary
Campion certificat
Salut Ilie,imi permit sa iti fac o recomandare care sa intruneasca nevoile tale de tableta dar si laptop. Solutia este Surface Pro. Eu folosesc un Surface Pro 7. Cand stau in pat il tin ca tableta iar cand stau la birou il tin ca laptop. Avantajul cel mai mare ca iti poti instala absolut orice program,Surface Pro venind preinstalat cu Windows 10. Puterea de procesare este mare,se misca extrem de rapid,il poti conecta si la internet de mare viteza Gigabite dar si wireless. Pe fir obtin 950Mbs iar pe wireless cam 700Mbs. Atat poate reteaua dar Surface poate si mai mult.Il poti conecta la 3 monitoare cu fir HDMI dar si la un monitor wireless. Ii poti un sdcard. Eu am unul de mare viteza iar viteza de scriere si citire este apropiata de cea a SSD-ului cu care vine Surface-ul. Este usor iar ecranul de 10" este suficient. Pretul este un pic cam mare si peste un iPad dar sunt surse unde il gasesti mai jos fata de un iPad.

RafaHelper
#StarMember
Baieti, gata cu fotosinteza! :)) @ascary, ii cam dau dreptate lu @FaraUnID. Sunt de acord ca Surface e "the best" dar @Ilie Catalin are un buget de 2000 de lei. PS: Nu cred ca Ilie ne va mai raspunde.

MihaelaC
Community Manager
Community Manager

@Ilie Catalin te-au ajutat sfaturile membrilor cu privire la iPad și laptop?

Din ce am înțeles îți dorești să aloci un buget de maximum 2000 ron, corect? Îți dorești ca produsul să fie nou sau este în regulă și second hand?

 

Vă rog să rămânem la subiectul topicului.

@Ascary Surface Pro 7 ar fi peste suma menționată de Catalin, dar o generație anterioară second hand consideri că s-ar încadra în sumă și ar mai merita achiziția?

Ascary
Campion certificat
Tulai Doamnee :)) Eu i-am recomandat initiatorului o tableta Surface Pro nu Surface Pro7,dupa cum puteti sa cititi si in postul meu. Surface Pro se gaseste la pretul de 2000-2500. Surface Pro a fost lansat in 2017 si de aceea este mai ieftina insa este cea mai capabila si vanduta tableta de la Microsoft. Daca initiatorul este interesat il ajut sa isi achizitioneze una in bugetul lui.Oricum sa uite de iPad-uri la care trebuie sa cumperi tot din Apple store ori sa ii faca jailbreack daca vrea gratuit. Nici laptopul nu il recomand decat doar daca este (si) de gaming :)). In fine poate unii dintre colegii mei au dreptate,ar cam trebui sa incetez in a mai da sfaturi si sa-i las pe altii mai cu experiență. _______ Mihaela,never dar absolut never nu recomand second-hand-urile. Cea mai mai plăcută emotie o ai atunci cand desfaci tu ambalajul si rupi sigiliul.

RafaHelper
#StarMember
@ascary, eu nu am gasit acel model de Surface la vanzare ca nou. In momenul de fata vad ca se comercializeaza Pro6 si Pro7, cu preturi peste 5000 de lei. :( Daca ai un link cu pretul mentionat de tine, asteptam sa il share-uiesti cu noi.

Ilie_Catalin
Junior entuziast
Momentan nu m-am decis mai am timp pana dupa sarbatori si cred ca o sa ma considerati cel mai noob om posibil dar habar nu am cum sa va raspund la fiecare in parte am gasit doar un buton cu raspunde jos de tot dar nu stiu cui ii va raspunde........[ In apararea mea sunt nou in comunitate ]

Ascary
Campion certificat
No problem Ilie,vedem cu totii mesajul tau 🙂

Jay
Campion certificat
@Ilie Catalin, momentan, nu ai cum raspunde fiecaruia in parte.. Printre sugestiile care se doresc implementate in comunitate, este si acest buton, insa, mai este de lucru.. Din momentul in care raspunzi unei intrebari, de obicei primesti notificari despre ce se mai spune.. atat timp cat nu apesi pe "nu mai urmari".. Dar, este suficient un raspuns, iar daca vrei sa raspunzi cuiva anume, il nominalizezi si poti scrie si @ in fata numelui.