anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Atentie la neatentie!!.. Frauda noua in numele UPS numar scurt 1898

Jay
Campion certificat

Salut!
Pentru ca ne-am facut un obicei din a ajuta la stoparea tentativelor de frauda, sau in a micsora numarul celor pacaliti, deschid acest subiect, desi stiu ca mai sunt altele asemanatoare in comunitate. Ce ma suprinde de data asta, este ca numarul de la care am primit mesajul este unul de la care am si mesaje in regula, ceea ce ma face sa intreb cum este posibil sa vina astfel de tentative de la acest numar.. si sa devin mai atenta. 

Am gasit in aceasta dimineata sms-ul din prima captura.. insa, eu nu am de primit niciun colet in acest moment. 

Si am verificat numarul mentionat, pe pagina ups tracking.. captura 2.. 

La o cautare pe net, nu am gasit sa existe ups-awb.com.. si cum n-am incercat sa platesc 😁, nu stiu daca se deschide o pagina de plata sau este direct vreun virus.. 

Sa fim mai atenti, zic!..

Jay_0-1727591664408.jpeg

Jay_2-1727591919751.png

18 Răspunsuri 18

Leonard71
Începător

Eu am mai primit mesaje de tipul asta si am facut o sesizare la Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), am primit un e-mail de la ei cu un numar de tichet... si cam asta a fost tot!!! Dupa cu s-a spus si mai sus: noi trebuie sa fim foarte atenti si sa nu ne aruncam pe un link fara a gandi putin inainte!

ChristianS
Junior entuziast

si antivirusul mobil vede site ca fiind nesigur pishing

folositi masure de protectie antivirus care protejeaza brosewrul

Unwanted03
Junior entuziast

Am observat că de fiecare dată când comand de pe AliExpress primesc astfel de mesaje.

Parca ar avea acces la baza de date a acestora.

Din fericire telefonul dispune de toate măsurile de siguranță.

Ioana021
Începător

Mesajul identic l-am primit si eu sambata.

Aceeasi verificare am facut-o si eu si am primit acelasi raspuns. Abia astazi l-am gasit in spam si am facut cautarea pe net, asa ca ti-am gasit mesajul. Este bine, ca, macar asa pot afla si altii.