la 08-06-2025 09:16 PM - editat ultima oară la 10-06-2025 09:50 AM de DanielaH
Salut, luna viitoare imi expira contractul cu Orange, mai am inca 2 abonamente aici, unul expira in vara, celalalt peste 18 luni, l-am facut pt. mama care nu mai este printre noi. Oare as putea acest abonament sa-l folosesc pe nr. meu, platesc degeaba, sau il anulez si plec la DIGI.
08-06-2025 11:20 PM - editat 08-06-2025 11:20 PM
Salutare! Pe abonamentul care l-ai făcut pentru mama ai achiziționat și un terminal? Tu vrei să renunți la abonamentul tău curent și să-l treci pe prepay sau alt operator și numărul mamei tale să-l folosești? Poți da mai multe detalii în acest sens? Orice abonament se poate rezilia în 30 de zile cu plata tuturor discounturile primite, dacă nu a fost dus până la final. Seară binecuvântată!
la 09-06-2025 06:23 AM
Salutare!
Nu se pot folosi resursele unui abonament pe altul, dacă la asta te referi, din păcate. Dacă abonamentul nu mai este în timpul perioadei minime contractuale, ai variante să îl treci pe prepay, yoxo, să- l portezi sau să-l închizi.
Decizia îți aparține!
Succes!
la 09-06-2025 10:28 AM
Salutare!
Din câte înțeleg, toate abonamentele sunt pe numele tău. Din păcate, fiecare abonament este un contract distinct, asociat cu un număr de telefon, așa că nu poți transfera sau folosi resursele (minute, internet etc.) de pe un număr pe altul.
Ai câteva opțiuni:
1. Folosești numărul mamei și închizi abonamentul tău care expiră în aproximativ o lună.
Poți opta pentru trecerea la cartelă PrePay sau la un abonament Yoxo cu 9 lei/lună dacă vrei să păstrezi numărul activ.
Dacă telefonul tău are funcție Dual SIM, poți seta apelurile să fie făcute de pe numărul tău, dar să folosești internetul de pe numărul mamei (in cazul in care optezi pentru Yoxo).
2. Închizi abonamentul care mai are 18 luni de valabilitate, dar ai grijă:
Pot exista taxe de reziliere, în special dacă ai primit reduceri sau un telefon la ofertă când ai semnat contractul.
la 09-06-2025 11:55 AM
Din pacate nu poti sa tranferi abonamentele intre ele. Il inchizi pe al mamei, daca sunt costuri de reziliere, le platesti si asta este, cel putin esti linistit ca ai treburile organizate si il prelungesti pe al tau. Nu cred ca poti sa schimbi numarul abonamentului de la mama, cu numarul tau de telefon.
la 10-06-2025 10:13 AM
Salutare!
Din pacate, numarul nefolosit poate fi inchis doar cu plata reducerilor primite. Decesul unui utilizator (nu titular) nu este motiv de inchidere fara penalizari.
Ai varianta sa-l oferi altei persoane (cesiune).
Recomandarea ar fi sa faci un calcul sa vezi care varianta iti este mai ieftina: continuarea cu abonamentul actual, cesionarea sau inchiderea cu penalizarile de rigoare.
PS: intr-o situatie similara sunt si eu si imi este mai ieftin sa platesc in continuare abonamentul (inca 14 luni) decat sa-l inchid (abonamentul valoreaza 30E iar penalizarile, doar pentru abonament, 42 la care se aduga o reducere de grup (1E pe luna) primita si care va disparea (pentru urmatoarele 14), deci inca 24E, practic dublu daca as tine numarul activ pana la finalul perioadei minime).
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor