la 11-01-2026 02:32 PM - editat ultima oară la 11-01-2026 05:12 PM de delfinas
Buna ziua,
Mi-am schimbat abonamentul de la fibra 500 la 1000 luna trecută. Ultima factura venită și plătită este din data de 7 ianuarie, iar abonamentul nou a intrat în vigoare, însă am făcut un speed test și observ că viteza nu s-a schimbat, rămâne sub 500 mbps. Am contactat suportul și mi s-a comunicat că nu e nevoie de schimbare fizică (schimbare router sau cablu)
Totodată am incercat sa predau modulul (am renunțat la televiziune) într-un store și doamna a spus că nu îl poate prelua, deoarece cineva deja încearcă să îl preia (ex un curier). Menționez că am primit deja 2 mailuri că echipamentul trebuie predat la un magazin, însă nu am fost căutată de niciun curier pentru a preda echipamentul.
la 11-01-2026 03:07 PM
Salutare!
Nu este nevoie de schimbare router, dar depinde și cu ce testezi, adică dispozitivele tale să suporte vitezele respective.
De restul, nu știu, depinde ce ai vorbit și ce ți s-a spus și trebuie insistat.
Baftă!
11-01-2026 03:39 PM - editat 11-01-2026 03:42 PM
Salutare!
Ca să verifici viteza de 1 Gbps, conectează PC-ul/laptopul direct la router cu un cablu Cat5e sau Cat6, asigură-te că placa de rețea suportă 1 Gbps și fă un speed test, iar pentru modulul TV contactează serviciul clienți pentru mai multe informații referitoare la preluarea de către un curier.
11-01-2026 06:40 PM - editat 11-01-2026 07:16 PM
Vezi in contul de client pe aplicatie sau pe site ce tip de internet ai. Stai langa router si selecteaza banda de 5 ghz cand faci test de viteza. In principiu toate telefoanele moderne trec de 500 mbps. Daca esti client OROC (Orange Romania Communications) este posibil sa mai astepti pana sa rezolva, departamentul tehnic si relatiile cu clientii sunt tot fostul Telekom. Cumnatul meu este in aceeasi situatie, de 1 an de zile 😂 Daca ai calculator sau ai facut bridge intre doua routere, vezi pe cabluri sa scrie CAT5e sau CAT6 (in cel mai fericit caz).
Daca tot esti suparat si nedreptatit, ureaza-le numai de bine:
julien.ducarroz@orange.com (sefu' Orange Romania)
marius.maican@orange.com (cica e Technology Director)
https://ro.linkedin.com/in/alex-ilie-9bb15a152 (cica e IT Director)
https://fr.linkedin.com/in/heydemannchristel (actionara si sefa pe tot Orange)
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor