anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Rezolvat] Dupa portare de la VDF la Orange nu primesc SMS-uri de la numere scurte

AlexD99
Începător

Salutare, am portat doua numere vechi de 10 ani de la VDF la Orange acum o saptamana, portarea s-a finalizat martea trecuta pe 22 oct, totul merge perfect, foarte multumit de alegerea facuta. Singura si marea problema pe care o am este ca nu mai primesc SMSuri de la numere scurte - curieri - banci - PayPal - 

Cea mai mare problema este PayPal'ul care au un sistem foarte **beep** cu zero reduntanta si momentan nu mai pot intra pe cont pentru ca nu primesc codul pe SMS.

Am fost azi in OrangeShop am vorbit cu cei de acolo, au schimbat SIMurile desi erau noi ... nu s-a rezolvat nimic ... am sunat la 300 domnisoara de acolo era usor confuza si nu prea a inteles problema mea ... intr-un final cred ca a inteles si am primit termen de solutionare de 3 zile lucratoare ... probabil a escaladat problema catre un departament competent. 

Am incercat pe 3 telefoane Iphone 14 Pro Max / Iphone 16 Pro Max / S22 Ultra ... acelasi lucru, nu ajung SMSurile de la numere scurte ... am inteles ca problema e comuna dupa portare dar se rezolva de la sine dupa 1-2 zile ... maine se fac 7 zile de la portare.

Ce as putea sa fac?

1 Soluţie acceptată‚

AlexD99
Începător

Au revenit cei de la tehnic azi, au fost facute manual routarile pentru numerele scurte si a functionat, am primit si de la PayPal si de la BT si de la Sameday. Fix acum 7 zile au fost finalizate portarile, ma consider norocos pentru ca am vazut ca este o problema destul de comuna dupa portare care in unele cazuri dureaza foarte mult sau nu se rezolva deloc. 

Vizualizare soluţie în postul original

7 Răspunsuri 7

FLo1
#StarMember

@AlexD99: Bun venit în Comunitatea Orange. Cum menționai, nu trebuie să faci nimic. Mai așteaptă 2-3 zile pentru finalizarea procesului de portare și va fi totul ok. Până atunci nu ai ce face.

MihaiC99
Junior

Salut, @AlexD99!

Ai facut cam tot ce se poate face de catre un utilizator.

In acest moment singurul care poate grabi lucrurile este Orange.

Din pacate sau raportat si situatii in care a durat si pana la o luna rezolvarea problemei de la sine.

Pololică
#StarMember

Salutare, in portarile facute de mine, doar in ziua portarii (in care ajungeam efectiv de la vechiul operator la cel nou) intampinam problema. In rest, maxim a doua zi totul revenea la normal, ca si cand nu as fi schimbat nimic.

Ca recomandare: poti pune alt numar si apoi sa-l schimbi cu numarul "vechi"? Tocmai ce am verificat contul cu numarul meu (numarul a trecut, la propriu, prin toate retelele).

delfinas
#StarMember

Eu as recomanda, daca nu se rezolva in 1-2 zile, sa te adresezi si la Vodafone, poate a ramas "agatat" numarul tau acolo, pt primirea unor asemenea sms-uri.

Shadow1
Junior entuziast

Eu când am portat din vdf în Orange nu am avut probleme, după câteva ore de la portare primeam deja sms-uri de la banca ori yahoo

AlexD99
Începător

Au revenit cei de la tehnic azi, au fost facute manual routarile pentru numerele scurte si a functionat, am primit si de la PayPal si de la BT si de la Sameday. Fix acum 7 zile au fost finalizate portarile, ma consider norocos pentru ca am vazut ca este o problema destul de comuna dupa portare care in unele cazuri dureaza foarte mult sau nu se rezolva deloc. 

@AlexD99, ne bucurăm că s-a rezolvat și îți mulțumim că ai revenit cu feedback.

Te mai așteptăm în Comunitate.