Sotia a cerut iunie închiderea unui nr care nu il folosea, perioada contractuala expirase. Cel care a făcut operația i-a oferit si modificarea abonamentului ei curent, scazand cu 2e fara sa scada ceva din ce avea deja. Era pe speaker asa ca am auzit si eu conversatia, a întrebat si ea si eu specific daca se prelungește perioada contractuala cu modificarea propusă, omul a zis ca nu se adauga la perioada contractuala, zicem o ce bine. Primeste pe mail contractul si nu se uita pe el pt ca ne așteptam sa fie totul cum am discutat, cred ca e sunata la ceva timp dupa conversatie sa dea acceptul verbal pt contract, il da. La o luna dupa plecam din tara si constata ca ea nu are roaming activat, încearcă dar nu merge - de ce? pt ca lipsea din abonamentul modificat cu 2e in minus - nu i-a zis nimeni de asta. Ca sa adauge a crescut iar abonamentul cu 2e, revenind la cat era in iunie, doar ca citind cu atentie ce a primit la prima discuție, abonamentul presupune prelungirea cu 24 luni, fara niciun alt beneficiu, nici telefon, decat daca reducerea stupida de 2e (care aparent era roamingul) se pune ca "beneficiu". A sunat la serviciul clienti sa ceara o solutie pt ca e abuz ce s-a întâmplat, ok nu a citit contractul dar practica nu e ok sa spună ceva la telefon si sa fie alta in contract. Cei de la Orange au zis ca nu au cum sa trimită înregistrarea, dar ca au ascultat-o si ca acel coleg raspunde la întrebarea cu perioada contractuala cu "perioada nu se adauga la cele 7 luni rămase din contract" (atat mai era până la expirare) dar surpriza, nu se adauga la cele 7 luni, ci se adaugă de atunci din iunie! adica practic ei consideră ca au informat corect ... ce sa zic limbaj de lemn. Mi se pare abuz si ca sa închidă abonamentul i se cer 75e. Chiar daca nu are un beneficiu acum. Mai sunt 2 luni acum până expira abonamentul, a avut într-adevăr un telefon ca beneficiu la abonamentul prelungit in 2018, dar nu mi se pare justificată suma.
Întrebările ar fi
- in baza a ce lege refuza Orange sa trimită înregistrarea inițială cu modificarea contractului?
- daca se porteaza si orange cere plata 75e, se poate sesiza OPC in baza legii 193/2010 ?