la 11-11-2025 02:30 PM
Am o serie de abonamente (telefonie si date) pe firma mea de consultanta. Contractul expira anul viitor, in mai 2026. A fost un contract pe 24 luni. Am primit ceva telefoane la semnare.
Deoarece nu mai am activitate pe firma, m-am gandit sa o inchid si am contactat Orange ca sa transferam contractul (telefonie si date) pe persoana fizica.
Spre marea mea surpriza, am aflat ca nu se poate. Adica se poate daca platesc cele 6 luni ramase din contract (pe firma) si voi face un nou contract (probabil pe alte 24 luni) pe PF.
Mi se pare stupid- adica, sunt cam obligat sa-mi schimb operatorul. Nu cred ca cineva se gandeste sa plateasca un serviciu de 2x si sa ramana cu cel care i-a luat banii de 2x.
11-11-2025 08:02 PM - editat 11-11-2025 08:03 PM
Ca idee generală, ceea ce dorești se face prin cesiune, iar acest proces presupune preluarea și asumarea inclusiv a obligațiilor (rate, restanțe, alte obligații) care nu au fost achitate de vechiul client până la momentul cesiunii acestea urmând a fi suportate de noul client. Cesiunea nu "scutește" vechiul client de obligațiile asumate contractual, acestea fiind fie plătite la momentul cesiunii, fie preluate de noul client.
11-11-2025 03:47 PM - editat 11-11-2025 03:57 PM
Salutare!
Ai un topic aici care ar putea clarifica situația ta. Încearcă varianta respectivă și sper să reușești.
Sigur, de plată cred că tot vei avea.
Succes!
la 11-11-2025 09:57 PM
Multumesc, dar mai toate situatiile de acolo nu sunt multumitoare
Mi se pare absolut abuziva pozitia Orange - eu m-am oferit sa preiau personal toate obligatiile pana la finalizarea contractului. Nu vad care este prejudiciul lor. Pur si simplu abuzeaza de contract si de faptul ca mi-au bagat pe gat niste aparate de care eu nu aveam nevoie ("ca tot sunt incluse in contract").
Dupa ce voi inchide cumva acest contract nu mai vreau sa aud de Orange toata viata si voi lasa toate mostenirile mele conditionate de nesemnarea vreunui contract cu Orange.
la 11-11-2025 04:17 PM
Salutare!
Procedura cesionarii contractului este mai jos (sectiunea Conditii de modificare / cesiune / incetarea contractului.
https://www.orange.ro/termeni-si-conditii/#politicaconfidentialitate
11-11-2025 08:02 PM - editat 11-11-2025 08:03 PM
Ca idee generală, ceea ce dorești se face prin cesiune, iar acest proces presupune preluarea și asumarea inclusiv a obligațiilor (rate, restanțe, alte obligații) care nu au fost achitate de vechiul client până la momentul cesiunii acestea urmând a fi suportate de noul client. Cesiunea nu "scutește" vechiul client de obligațiile asumate contractual, acestea fiind fie plătite la momentul cesiunii, fie preluate de noul client.
la 11-11-2025 09:53 PM
Este o situatie cumva ridicola pentru ca sunt tot eu- este o firma mica de consultanta. De ce as fi happy sa platesc de 2x sau pentru ceva ce nu folosesc?
la 13-11-2025 04:46 PM
Tocmai. Propunerea mea a fost ca eu (PF) sa preiau toate obligatiile, sa duc contractul la bun sfarsit, platind toate datoriile. In plus, am propus si sa semnam pe 6 luni (cate mai sunt), plus 2 ani - eu nu vreau să-mi schimb furnizorul de telefonie.
Dar, nu pot sa accept ca astazi sa platesc in avans 6 luni si sa semnez un nou contract, probabil pe 2 ani. Este ca si cum as plati cele 6 luni, de doua ori. Aceasta parte nu mi se pare corecta si aici mi-as dori o solutie.
la 13-11-2025 07:25 PM
Practic același număr de telefon și același client. Care client vechi/client nou?
Din același motiv am plecat și eu de la ei.
la 13-11-2025 07:30 PM
acelasi contract, aceleasi numere
de pe firma mea de consultanta (pe care vreau sa o inchid pentru ca nu am activitate) pe persoana fizica
preiau toate costurile si ma angajam si sa prelungesc contractul pe 2 ani fara vreun beneficiu
nu am cum sa nu consider ca este rea vointa
la 13-11-2025 09:16 PM
Nu cred că se poate cesiona un abonament business pe o persoana fizica. Ofertele pentru clienții persoane fizice diferă de cele business.
In mod normal se închide abonamentul business și se deschide unul nou disponibil pentru persoanele fizice.
la 13-11-2025 10:04 PM
De ce nu vrea Orange banii mei pentru restul de contract? Inteleg sa nu-mi facă contract nou in “condițiile e business”, dar nu inteleg de ce nu vrea sa accepte ca pot plati eu pentru ce ar fi platit firma mea?
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor