anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Portare in alta retea

Daciana19
Junior

Am un abonament cu 3 numere care expiră in 25 mai 2023. Abonamentul este achitat pana la data de 14 aprilie 2023 deci mai am de platit 1 luna si 10 zile. Am solicitat portarea in alta retea si am anuntat ca voi plati anticipat ptr o luna si 10 zile ptr a fi achitata contractul pe cele 24 luni dar ca nu voi mai avea nevoie de servicii ( chiar daca sunt platite).

2 operatori mi-au comunicat sume diverite (Spun ei ca penalizare...nu stiu la ce daca contractul este platit pe cele 24 luni) unul a spis ca 90 euro ptr numarsi 79 pentru fiecare din celelalte 2 numere deci 167 euro. Al doilea oparator mi-a comunicat 100 euro ptr fiecare numar.

In magazinul din mega mall mi-au cerut 1.200 ron ptr toate cele 3 numere iar operatoarea cu care am și incheiat contractul in urma cu 2 ani mi-a spus 28 euro ptr toate cele 3 numere.

Mentionez ca sumele acestea au fost cerute ptr portarea celor 3 numere in alta retea in conditiile in care abonamentul ar fi achitat integral ptr cele 24 luni.

cand le-am cerut sa-mi explice de ce trebuie sa platesc aceste sume mi s a spus ca"poate ati cumparat vreun telefon "Nu, Nu am achizitionat nici un telefon, niciodata.

curiozitatea mea este urmatoarea.... de ce 4 operatori mi-au comunicat sume diferite? nu aveti aceeasi baza de date?

Am cerut factura ptr suma ceruta dar nu mi-au putut da, nici raspunde de ce nu se poate( evident factura era ptr protectia conumatorilor)

15 Răspunsuri 15

Anonim
Neaplicabil

Ai luat telefon la prelungire? Daca nu ai luat nimic porteaza-te imediat fara griji, orice alte facturi in plus sunt ilegale si cu o reclamatie la ANCOM se rezolva. Daca ai platit in avans atunci Orange iti vor fi datori cu o suma ramasa in cont care trebuie sa apara pe factura.

In rest nu are rost sa asculti ceea ce iti comunica din magazin sau la relatii clienti pentru ca fiecare raspunde altceva si habar nu au.

Nu am luat niciodata telefon.

ms ptr informatii

Pololică
#StarMember

Puteai sa nu te complici aiurea, asteptand urmatoarea factura si, dupa sadenta, puteai porta (fara vreajeli sau informatii pe bune).

Cum zice si Simple: daca nu ai avut reduceri (telefon sau alte gratuitati, pe care va trebui sa le platesti), nu vei avea nimic de plata.

PS: si eu am portat dupa ce am primit notificarea de majorare si am primit un "bonus" de penalizare. O simpla reclamatie la Orange (nu ANPC sau ANCOM) cu specificatia ca factura nu va fi platita pana nu imi este eliminata penalizarea a rezolvat totul simplu (imi recunoasteam ratele de plata, nu era problema de asta, dar, daca plateam factura fara sa am ceva scris, eram bun de plata pentru intreaga factura).

Clar nu am intentia sa ma complic doar ca eu dorind sa ma portez acum in alta retea vroiam sa nu ma trezesc cu sume aberante pe care se pare ca Orang-ul le cere, desi nu am luat telefon de la ei iar abonamentul este achitat pe toata perioada de 24 luni, dar nu mai am nevoie de serviciile si 2 luni am platit dar nu consum cum are veni.

Hai sa-ti spun o chestie de ce as am recomandat sa mai mergi pana la finalul contractului, in special ca mai aveai o luna: eu am avut abonament de 6E (irelevant ce beneficii avea intrucat erau ce-mi trebuiau la care se adauga mici promotii activate pe parcurs). Valoarea contractului era de (6Ex24luni=) 144E in total (rotunjit 720 lei). Daca as fi intrerupt contractul in luna 23 (nu terminam luna 24), as fi platit penalizari de aproape 900 lei (cat era reducerea primita la telefon) plus celelalte reduceri primite. Nu facea abonamentul (144E/720 lei) cat faceau penalizarile (180E/900 lei minim de pornire).

Ca nota de subsol: cu cat abonamentul avanseaza spre final, nu recomand incetarea inainte de termen intrucat penalizarile vor face mai mult decat costul total pe 2 ani.

Ideea este ca eu nu am luat de la ei nici un telefon, nu am beneficiat de nici o promoție iar abonamentul este achitat pe 24 luni deci 35 euro x 24 luni doar ca vreau numerele pe care le am de 20 ani sa le iau cu mine ( numere care nici nu sunt date de ei, sunt numere de vodafone...conex era la vremea aceea) si am platit 24 luni dar ma folosesc 22 luni de servicii. De ce sa am penalitatii? si de ce 4 operatori mi-au dat sume diferite? nu au aceeasi baza de date?

Ideea este si mai simpla: ti-am dat un exemplu de penalizari. Tu stii mai bine decat noi ce oferta ai primit.

Totusi, 35E fara sa-ti cumperi telefon (sau sa primesti beneficii serioase) mi se pare cam greu de crezut. De ce ai plati aproximativ 170 lei pe luna? Pana si o amarata de cartela de 5E (fara TVA) are 1000 minute nationale si o caruta de internet disponibil.

pentru ca sunt 3 numere, e un abonament family

Anonim
Neaplicabil

Asa cum am zis, porteaza-te si gata. Nu vei plati nimic in afara de serviciile utilizate pana la momentul portarii. Si nu o spun din auzite.

ms

teacher_
#StarMember

Salut! Ce tip de abonament ai? E family, sau ai primit ceva oferta atunci când l-ai încheiat? De regulă, in contract regăsești sumele pe care trebuie sa le achiți daca dorești rezilierea. 

este un abonament family ptr 3 numere ptr care desi constractul expira in 25 mai eu am platit in avans abonamentul, nu am trecuta nici o suma trecuta in contract ca despagubire, nu am luat niciodata telefon de la ei si mai mult, verificand ieri contractul, facturile etc, orange mi-a incasat lunar cu 3 euro in plus decat suma aboanamentului din contract ( si este abonament incasat in plus nu sunt alte taxe suplimentare)

Am un abonament family, fara alte oferte si fara telefoane luate.

Sambata am fost sunata de o operatoare de la Orange si spunea ca nu trebuie sa platesc nimic ptr portare.

deci ce sa iau de buna!

DanielaH
Moderator

@Daciana19, s-a rezolvat/ clarificat situația?