anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Orange vă ia de fraierii

Raul89
Junior entuziast

Orange vă ia de fraierii, vă mărește cu **beep** abonamentele pe care ați făcut cu ei un contract pe 2 ani, la abonați noi le oferă și cu 50% mai ieftin că lasă că fraierii de clienți vechi plătesc

Screenshot_20240303_090458.jpg

Doresc un faliment plăcut 🥵

Screenshot_20240302_211057_com.duckduckgo.mobile.android.jpg

La clienții vechi a făcut abonatul de la 8 la 9 și la alți le da cu 4 euro, lasă că dă fraierii cu vechime 

37 Răspunsuri 37

Arunca un ochi pe contract la aplicarea majorarii. S-ar putea sa fie raportata la anul calendaristic. Stiu ca INS-ul anunta prin ianuarie-februarie valoarea inflatiei pentru anul anterior. Ma asteptam sa fie ceva frictiuni pentru momentul aplicarii (in sensul ca un contract nou incheiat in septembrie-octombrie sa fie supus majorarii in ianuarie-februarie).

Știai că întrebarea ta îi ajută si pe alții? Detaliază succint și marchează răspunsul pe care îl consideri ca ți-a fost de ajutor.

Am aruncat 😄
Nu scrie nimic de momentul aplicarii, ci doar ca partile sunt ok cu indexarea anuala:

"6.8 Preţurile indicate în prezentul Contract se aplică exclusiv la Serviciile contractate la data semnării acestuia; toate serviciile şi produsele solicitate ulterior de Client vor fi achiziţionate de către acesta la preţurile în vigoare la data contractării. Tarifele pentru serviciile și prețurile produselor Vodafone sunt exprimate în Euro. Prin exceptie, tarifele pentru anumite servicii pot fi exprimate in Lei si sunt prevăzute în contract.
Având în vedere anumite fluctuații ale prețurilor bunurilor și serviciilor pe piață de natură a afecta echilibrul contractual, în vederea restabilirii acestuia, părțile convin ca tarifele pentru serviciile Vodafone să poată fi indexate, cu o frecvență anuală, prin simpla notificare transmisă de
către Vodafone odată cu factura, anterior aplicării indexării. Indexarea se va face în funcție de indicele armonizat al prețurilor de consum (IAPC), respectiv rata inflației, stabilit pentru România de către Eurostat, Oficiul de Statistică al Comunităților Europene, fără a putea depăși, însă, un procent de 8% pe an. Părțile convin că indexarea anuală a tarifelor în raport cu rata inflației nu reprezentă o modificare unilaterală a prețului contractului, posibilitatea de indexare și mecanismul acesteia fiind agreate de parți incă de la încheierea contractului.
Clientul declară în mod expres că a citit, înțeles și acceptă prezenta clauză"

Asadar, fara a defini exact momentul aplicarii, o indexare anuala presupune 12 luni. E problema contractului lor. In acelasi timp, daca ar scrie ca in martie/aprilie se implementeaza modificarile, ar scadea drastic contractele incheiate dupa septembrie/octombrie 😄

PS: Da, salvez toate contractele. Am incercat sa il descarc din nou si nu mai pot. Noroc ca l-am salvat 🙂

Frumoasa alunecare: nu specifica la ce raporteaza anul (calendaristic sau contractual). Ochiometric, inteleg ca se refera la anul calendaristic (deci, pe baza exemplului meu anterior, intr-un contract de 2 ani, se pot aplica 3 majorari inflationiste). Probabil, daca ai incerca o fortare de introducere a perioadei de referinta, s-ar putea sa faci o exceptie de la regula si sa impinga o notificare in contracte prin care sa specifice data la care se face recalcularea.

Oricum, destul de urate articolele astea. Desi, anual, inflatia creste, lunar pot fi perioade de deflatie. Ma intreb care ar fi zona procentuala la care nu s-ar calcula procentul de inflatie...

Știai că întrebarea ta îi ajută si pe alții? Detaliază succint și marchează răspunsul pe care îl consideri ca ți-a fost de ajutor.

Revin cu vesti: dupa un apel in care s-a incercat sa fiu convins sa accept noile tarife fara reziliere primind la schimb vouchere si alte conditii, am resemnat contractul in forma initiala, cu data curenta, pentru 12 luni. Practic l-am prelungit cu 6 luni la acelasi pret. Nu intentionam sa renunt la servicii doar de dragul de a renunta, insa eram dispus sa trec la Orange daca Vodafone insista cu aberatia aia. Diferenta in bani era foarte mica pentru ca abonamentul in sine e mic, dar e irelevant. Pentru mine e o chestie de principiu: daca am agreat niste conditii pentru 12 luni, am pretentia sa onoram acele conditii timp de 12 luni sau sa aiba loc o incercare de negociere pentru schimbarea termenilor contractuali.

Super, bine ca ai rezolvat. Exact cum ziceam acum ceva timp, la Vodafone este un mare plus pentru ca poți negocia mai usor, lucru mult mai greu decât la Orange. Cum ai luat inițial legătura cu ei înainte sa te sune, le-ai dat mesaj prin Tobi? Bine ca măcar suma era mica. Și dacă te duceai la Orange, tot aia era, cădeai din lac în put, nu rezolvai nimic pentru ca și ei au introdus indexarea aia stupida în contractele noi și au început sa o introducă și în contractele vechi. Urmează sa facă și ei indexarea prețului, la fel ca Vodafone, dar acuma sa vedem când...

Cum am luat legatura? Le-am trimis direct cererea de reziliere, pe mail, semnata. Nu am stat la discutii.
Si la Orange voi face la fel: daca indexeaza inainte de an voi verifica in contract si anexe. Daca nu se specifica luna, atunci accept la minim 12 luni de contract, nu inainte. Eu sunt mai tăntălău si nu ma uit la bani atunci cand simt ca se face o nedreptate.

Aaa, asa pe direct. Acum se explica. Întrebam pentru ca eu anul trecut când le-am trimis mail pe adresa lor pentru renegociere nici nu m-au sunat înapoi, ceea ce înainte se întâmpla. Am sunat la ei, mi-au răspuns repede și am rezolvat problema. Și ai dreptate, mi se pare ca procedezi corect...

Mda, nasol, iar incep astia cu indexarile astea anuale stupide. Iar vin mesajele alea de 2 bani. Si da, indexarea este anuala si se face prin aprilie-mai in fiecare an pentru toti, asa am patit si anul trecut. Nu prea se tine cont de data cand a fost facut abonamentul, la data respectiva indexarea se aplica tuturor si se tine cont de anul calendaristic. Sa vedem acum cand face si Orange indexarea, ca au bagat si ei porcaria asta in contracte. Ce sa zic... Multumim Ciolacului si cu gastii lui de "inteligenti" care au reusit prin masurile lor fiscale "destepte" sa creasca iar inflatia. Era in scadere, iar daca nu veneau "desteptii" astia cu aberatiile lor, ramanea in continuare in scadere si nu mai cresteau iar preturile...

Vezi, poate reusesti o renegociere totusi...