la 12-07-2025 03:39 PM
Buna ziua,
De ce de fiecare data cand suni in CallCenter esti tratat cu atata indiferenta si nepasare ? Este foarte umilitor atat pentru clienti cat si pentru brandul Orange sa ai mereu de aface cu agenti extrem de slabi pregatit. Acesti agenti nu sunt pusi acolo sa te ajute sa remediezi o problema, ei sunt pusi acolo doar sa faca ce au fost ei instruiti sa faca: Vanzari.
Se pune accent masiv pe targetul de vanzari din partea TL-ilor si a Managementului si rezultatul se resimte in proasta calitate a interactiunii agent-client. Este imposibil sa suni si sa vorbesti cu un agent de doua ori si de fiecare data sa primesti acelasi raspuns. Toti agentii din callcenter-ul Orange intra in contradictoriu deoarece nu sunt bine instruiti si nu au cunostintele necesare.
Va rog sa faceti ceva in legatura cu pregatirea agentilor in CallCenter.
la 12-07-2025 04:37 PM
Salutare!
Nu toți sunt slab pregătiți, depinde de la situație la situație. Din păcate,în general, ai dreptate. Aceste servicii sunt în general externalizate și probabil la capătul celălalt al ,,firului" sunt persoane fără prea multă experiență și care nu stau prea mult în aceste companii prestatoare.
Îți recomand să le scrii din aplicația My Orange - Altele ( cele 3 puncte din dreapta jos)- Contact și feedback-Scrie-ne și apoi ceri transfer operator, unde expui problema, chiar dacă durează mai mult și nu ți se răspunde în timp util. De regulă, fiind scris ( bifezi salvarea conversației pe email), dacă nu se rezolvă, ai dovada și poți ruga să se escaladeze la alte departamente specializate, chiar dacă durează, cum spuneam.
Sper să nu te lași influențat de reacția unor persoane tinere și probabil cu mai puțină experiență!
De asemenea, chiar faptul că ai scris aici, poate fi un mare plus.
Scrie-le de acolo sau din Chat Djingo și sper să reușești să rezolvi cât mai repede!
Din păcate, nu doar la Orange sunt astfel de probleme și este una cam generală, de comunicare, cam pe la toți operatorii, nu doar din Telecom.
Baftă!
la 12-07-2025 11:06 PM
Salut!
Poți să ne spui concret ce probleme ai avut? Nu de alta, dar poate o sa primești un răspuns aici din partea cuiva autorizat...
la 13-07-2025 09:58 AM
Salutare,
O descriere cât mai clară și detaliată a experiențelor avute cu serviciul de relații cu clienții poate contribui semnificativ la îmbunătățirea calității acestuia. Din păcate, în foarte multe situații, clienții aleg să ofere un feedback general, făra a oferi detalii.
Pentru ca un feedback să aibă relevanta, este important ca acesta să includă detalii precum: motivul apelului, natura solicitării, comportamentul operatorului, calitatea răspunsului oferit și, eventual, soluțiile propuse.
la 14-07-2025 01:36 PM
@Andrei9991, te așteptăm în continuare să revii cu mai multe detalii despre situația ta, dacă mai este de actualitate.
la 14-07-2025 02:43 PM
Buna ziua,
Cu toate ca imi pierd timpul aiurea cautand raspunsuri sunand sau prezentadu-na personal la magazinul Orange (NU partenere Orange) o sa imi rup cateva minute din timpul meu explicand problema si aici. Sunt perfect constient ca nu va avea absolut nici-o rezolvare si ca o sa primesc raspunsuri de genul “Suna la CallCenter / Suna la Vodafone / Esti la vechiul Telekom, nu e problema noastra “ si multe alte “solutii” oferite de agentii din callcenter si chiar si de catre angajatii din magazinele Orange.
Detalii:
- Perioada contractului meu: 15.12.2023 - 15.12.2025
- Rezilierea contractului: In data de 11 Iunie am fost portat cu succes la alt operator de telefonie mobila (Vodafone). Portarea a avut loc cu succes si totul este perfect la acest operator.
- Problema mea:
In data de 9 Iulie 2025 am sunat la CallCenterul Orange sa cer detalii legate de abomentul meu Orange. Stiam ca perioada mea contractuala la Orange nu se incheiase si eram perfect constient si de acord cu faptul ca trebuie sa imi platesc abonamentul pentru inca 2 ani, chiar daca acesta expira in 6 luni. (Pe scurt: Platesc 2 ani de abonament inca o data, pentru rezilierea contractului cu 6 luni mai devreme - ca sa vedeti ce Scam face Orange Romania). In data de 9 sun sa intreb care este statusul si o doamna care a fost pe buna dreptate - de mare ajutor, m-a asigurat ca in data de 11 Iulie 2025 contractul va fi reziliat complet si ca abonamentul meu Orange va fi inchis (inclusiv cu extra optiunea Voyo). Am zis “Super, multumesc frumos de informatie” si am rasuflat usurat ca insfarsit am scapat de Orange. Ceea ce nu stiam eu este ca lucrurile nu vor sta asa cum a mentionat doamna operator. In data de 12 Iulie 2025 (Sambata aproximativ in jurul orei 15:00) am sunat la Orange sa intreb de ce mai am inca acces la extra optiunea Voyo. Stiam dupa cum bine m-a informat doamna din callcenter ca abonamentul, respectiv contractul meu cu Orange se va sfarsi in data de 11 Iulie 2025. Sun sa cer informatii si dau de o domana “Laura” (Cel mai probabil agentii sunt pusi sa isi schimbe numele din motive de siguranta/securitate - majoritatea angajatilor din callcenter sunt aproape obligati sa faca acest lucru - procedura standard) si imi raspunde pe un ton destul deranjata ca trebuie sa iau legatura cu cei de la Vodafone. I-am explicat ca portarea a avut loc cu succes si ca nu am de ce sa sun la Vodafone, dar aceasta a continuat destul de deranjata de faptul ca vina este la operatorul Vodafone. A refuzat sa imi ofere orice alt tip de informatie (desi eu am trecut cu succes procesul de verificare - data nasterii, adresa, cnp) si pe un ton (de data asta putin mai rastit) imi spune sa sun la Vodafone ca ea nu are ce face. Am zis ok, sunam la Vodafone si avand indrumarea doamnei Laura ca aceasta este solutia ce trebuie urmata, am sunat la Vodafone, unde sa aflam ca am sunat fix degeaba si pe buna dreptate, nu are Vodafone-ul sau orice alt operator de telefonie mobila ce sa faca atunci cand vorbim de rezilierea unui contract. *Va rog daca puteti sa ii comunicati doamnei “Laura” aceasta intormatie, cine stie, poate pe viitor in va fi utila.
Cu aproximativ 2-3 saptamani inainte sa sun in CallCenter, am fost la un magazin Orange (NU partener) sa clarific situatia rezilierii contractului. La Orange Shop din Brasov de pe strada republicii am dat de un baiat destul de derutat (fix norocul meu) care sa imi explice ca eu vin de la fostul Telekom si ca cel mai bine ar fi sa sun in callcenter deoarece el nu are in sistem tool-urile necesare. I-am explicat foarte frumos ca eu cand m-am abonat la Orange, m-am abonat intr-un magazin Orange (NU partner) care nu avea absolut nici-o legatura cu Telekom. Nu am cerut absolut nici-o oferta speciala, am intrat, am salutat, i-am spus doamnei de la birou ca vreau sa na portez la Orange si atat. Doamna mi-a dat oferta (Fun 9) si atat. Asta era tot ce putea sa imi ofere doamna de la Orange la momentul respectiv. Nu am cerut ofera speciala sau ceva - a fost pe modul asta avem, asta iei - take it or leave it.
In ultimele zile am facut tot ce mi-a stat in putere sa cer macar o intormatie referitoare la statusul contractului meu, insa m-am lovit numai de usi inchise, operatorii callcenter care nu stiu cum sa gestioneze situatia si care nu para sa aibe habar de o “potentiala solutie”. Incep sa cred ca acest caz, este unul dintre cazurile de care toti operatorii din CallCenter-ul Orange se feresc, nu mai zic ca am primit “buton” (operatorii iti pot inchide “din greseala”) de cateva ori.
Pe scurt, daca tu cel/cea ce citeste acesta “observatie”, nu esti un manager cu care pot discuta sau macar o persoana compententa cu un minim de cunostinte de baza ce tin de procedurile Orange Romania, atunci ma tem ca atat eu cat si tu cititorule, ne-am pierdut vremea.
Multumesc! 😕
la 14-07-2025 03:32 PM
Andrei, îmi pare rău pentru situația pe care ne-ai descris-o. Ne poți oferi numărul de telefon și codul de abonat în mesaj privat? Nu, nu sunt manager, sunt moderatorul Comunitații Orange, dar pot ruga și eu colegii să verifice care este statusul contractului. Mulțumesc.
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor