10-07-2024 11:55 AM - editat 10-07-2024 11:56 AM
După 19 ani in orange, activez opțiunea sa părăsesc rețeaua.
Motivul: oferta actuala la fidelizare clienți actuali este de doar 20% reducere, in timp ce un client nou beneficiază de 50% reducere.
Totuși beneficiez si eu de o oferta de 50 %, dar de la alt furnizor, in consecință mă portez cu toate serviciile unde oferta este mai avantajoasa.
O zi buna Orange si ofertele voastre echitabile.
la 15-07-2024 02:20 PM
Salut,
Am văzut că ai postat soluția oferita de Orange.
Însă nu mai apare nicăieri acea postare.
la 15-07-2024 02:29 PM
Permiteti-mi sa va asigur ca orice sesizare sau sugestie venita din partea clientilor nostri este tratata cu cea mai mare seriozitate si consideram ca ne este de un real folos in incercarea noastra permanenta de a mentine si imbunatati calitatea serviciilor pe care le oferim.
Asadar, in urma verificarilor efectuate am regasit faptul ca in data de 13 iunie 2023, ati receptionat urmatorul mesaj pentru emiterea facturii:
“ In data de 12-06-2023 s-a emis factura ta Orange in valoare de 38.35 lei. Iti amintim ca suma totala facturata si neachitata de pe contul tau, inclusiv factura curenta, este de 38.35 lei. Detaliile necesare platii sunt: cod *, ref *, nr *. De asemenea, te informam ca pretul serviciilor oferite se va majora iar informatiile detaliate sunt disponibile in Notificarea cu privire la modificarea unilaterala a contractului de abonament Orange. Fisierul PDF ce contine atat factura cat si notificarea poate fi descarcat aici ** notificarea mentionata fiind pe ultima pagina “
Totodata, va confirm faptul ca majorarea de pret a fost anulata ca si exceptie, iar pe contul dumneavoastra am alocat o compensare in valoare de 13 euro cu tva inclus, ce reprezinta contravaloarea achitata in plus pe facturile emise de la intrarea in vigoare a majorarii pana in prezent,
Imi exprim speranta ca detaliile oferite vor fi de folos in clarificarea tuturor aspectelor mentionate in sesizarea dumneavoastra, iar pentru orice informatii suplimentare ramanem la dispozitia dumneavoastra prin intermediul Serviciului Clienti Orange.
la 15-07-2024 02:47 PM
Se pare că dacă ai argumente și știi să-ți expui punctul de vedere se mai fac și excepții.👍
la 15-07-2024 02:31 PM
Esti sigur? Mai citeste o data actul aditional. La mine in factura de majorare apere mesajul urmator:
"Pentru a putea mentine o calitate ridicata a serviciilor pe care ti le oferim, in contextul cresterii constante a costurilor de furnizare a serviciilor mobile si fixe, din data de 1 Decembrie 2022 valoarea abonamentului tau de pe 0728XXXXXX, 0764XXXXXX, 0768XXXXXX va fi majorata cu 1 euro (TVA inclus). Majorarea valorii abonamentului nu modifica perioada contractuala actuala.
Incepand cu aceeasi data, cursul de schimb valutar la care se va face facturarea este reprezentat de valoarea cursului de vanzare ING Bank anuntat pe site-ul bancii, in sectiunea dedicata cursului valutar (standard) pentru persoane fizice, in ziua lucratoare anterioara zilei emiterii facturii, la ora 15:00.
Celelalte conditii contractuale raman neschimbate.
Ne dorim sa ramai in continuare clientul nostru, insa, daca nu esti de acord cu aspectele de mai sus, poti renunta la contract in 30 zile de la primirea acestei notificari, fara a plati penalitati/despagubiri. Pentru aceasta, ne poti contacta pe orange.ro/contact, prin apel la 300 sau in magazinele Orange. In cazul renuntarii la contract, ai obligatia de a returna intr-un magazin Orange echipamentele tv si internet pe care le ai in custodie (daca este cazul).
In lipsa unui raspuns din partea ta, vom considera ca esti de acord cu implementarea modificarilor la data anuntata mai sus."
Daca tu ai fi notificat ca reziliezi, acea notificare ar fi fost ilegala? Cam asta inteleg.
Si ma aflu prin cei care se uita pe factura detaliata, indiferent cat am de plata.
Acei 8% anual nu reprezinta 16%, ci un maxim. Eu nu am avut-o, dar notificarile de anul trecut cand erau anuntate majorarile, am inteles ca a fost introdusa si acea clauza (practic, de la o clauza [1E de serviciu], s-a introdus si a doua clauza [acei maxim 8% pe an]).
Daca ai nevoie voi face un print screen cu factura (de fapt, cu pagina a doua).
15-07-2024 02:04 PM - editat 15-07-2024 02:11 PM
Va salut.
In urma sesizarii catre Orange, avand ca obiect contestarea majorarii abonamentului realizata in iunie 2023, am fost sunat astazi.
Mi-au comunicat ca majorarea a fost anulata, dar mi-au sublinit ca notificarea a fost trimisa si bla bla bla.
Am contrargumentat ca in contract nu este prevazut nici un articol privind acest aspect, nici macar pentru modificare prin notificare. Prin urmarea, cu toate ca notificarea a fost transmisa (imi asum eroarea ca nu am verificat detaliile facturii), notificarea nu ii dreptul lui orange sa modifice contractul fara acordul clientului. Punct.
Mail primit:
Permiteti-mi sa va asigur ca orice sesizare sau sugestie venita din partea clientilor nostri este tratata cu cea mai mare seriozitate si consideram ca ne este de un real folos in incercarea noastra permanenta de a mentine si imbunatati calitatea serviciilor pe care le oferim.
Asadar, in urma verificarilor efectuate am regasit faptul ca in data de 13 iunie 2023, ati receptionat urmatorul mesaj pentru emiterea facturii:
“ In data de 12-06-2023 s-a emis factura ta Orange in valoare de 38.35 lei. Iti amintim ca suma totala facturata si neachitata de pe contul tau, inclusiv factura curenta, este de 38.35 lei. Detaliile necesare platii sunt: cod ****, ref ***, nr ***. De asemenea, te informam ca pretul serviciilor oferite se va majora iar informatiile detaliate sunt disponibile in Notificarea cu privire la modificarea unilaterala a contractului de abonament Orange. Fisierul PDF ce contine atat factura cat si notificarea poate fi descarcat aici *** notificarea mentionata fiind pe ultima pagina “
Totodata, va confirm faptul ca majorarea de pret a fost anulata ca si exceptie, iar pe contul dumneavoastra am alocat o compensare in valoare de 13 euro cu tva inclus, ce reprezinta contravaloarea achitata in plus pe facturile emise de la intrarea in vigoare a majorarii pana in prezent,
Imi exprim speranta ca detaliile oferite vor fi de folos in clarificarea tuturor aspectelor mentionate in sesizarea dumneavoastra, iar pentru orice informatii suplimentare ramanem la dispozitia dumneavoastra prin intermediul Serviciului Clienti Orange.
In fata argumentulu meu suprem, ca un contract nu se modifica decat prin act aditional si cu acordul clientului, au emis mesajul de mai sus.
Referitor la oferta de 50%:
Pagina principala orange
Ce imi ofera mie Orange cand am intrat in ultimile 2 luni de contract:
Mentionez ca nu am realizat la Orange un contract de voce prin achizitia unui terminal, toate contractele au fost fara achizitie de telefon.
15-07-2024 02:37 PM - editat 15-07-2024 02:40 PM
Reprezintă o simpla notificare, atașat la o factura. Actual adițional are o alta formulare juridica.
Notificarea Orange fără acoperire in contract este nula. La cine are stipulat in contract, deja vorbim de alta speta, in cazul meu nu era nimic stipulat.
Dar in noua oferta propusa, era ofertat sa se mareasca la toate serviciile cu 8% in 2024, chiar daca doream sa reînnoiesc contractul doar pe partea de voce. Intra la pachet mărire si pentru serviciile fixe, de tv si internet.
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor