anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Contract nou

Aura35
Junior

Bună ziua. Contractul este pe numele meu și doresc să renunț la contract și să se facă un nou contract pe numele soțului, deci nu optez pt. cesiune, ci pt. un contract nou; evident, vreau să rămînă actualele echipamente.

10 Răspunsuri 10

arsradu
#StarMember

Salut,

Cu mentiunea ca nu suntem suport Orange, ci clienti Orange, din cate stiu, nu pot sa ramana aceleasi echipamente. Adica, odata reziliat contractul, trebuie returnate si echipamentele, dupa care, ulterior, la noul abonament, se va face instalarea cu alte echipamente.

Stiu, nu e tocmai cel mai eficient mod de a face lucrurile, dar nu stiu sa se poata altfel. Cel putin procedural vorbind.

Cu toate astea, iti recomand o intrebare, intai de toate, catre Orange, folosind mijloacele de contact uzuale: apel, chat-ul Djingo, etc.

Pentru reziliere, ai aici pasii de urmat.

Client Orange

FLo1
#StarMember

Bună Aura. Despre ce ”echipamente” este vorba? Ce abonamente intră în discuție? Pentru că ai încadrat întrebarea la ”Voce”, dacă abonamentul este unul de voce mobilă (deci nu fix) și nu mai ai perioadă minimă obligatorie, poți trece numărul pe prepay, iar apoi cu numărul prepay, ”posesorul SIM-ului” va deveni abonat în baza acceptării uneia dintre ofertele curente de abonament.

Dacă este vorba despre abonamente fixe, atunci fie cesiune, fie reziliere și contractare pe noul titular.

Vio73
#StarMember

Salutare!

Nu se poate, evident! Și dacă vrei să faci alt abonament cu o ofertă mai bună pentru servicii fixe, tot ți se vor schimba echipamentele și vor veni cu altele noi. Și asta ți-o spun din propria experiență de abonat foarte vechi al Orange.

Deci trebuie să faci alt contract, pe numele soțului, iar echipamentele le predai.

Baftă!

MCostel
Explorator

Buna,

Din păcate cesiunea ar fi fost soluția cea mai simpla.

Poți rezilia contractul însă pot exista penalități și echipamentele se predau.

Pentru mai multe informații poți contacta serviciul clienți unde vei obține răspunsuri concrete (nu păreri).

https://www.orange.ro/contact/ 

Pololică
#StarMember

Salutare!

Care ar fi motivul pentru care nu vreti cesionarea creantei? Teoretic, ce vrei tu ar urma urmatorii pasi:

  • tu (actualul titular) reziliezi si astepti 30 de zile (sau pana la urmatoarea factura) pentru inchidere si va trebui sa predai echipamentele aflata in chirie si custodie (CI+, routere, sisteme MESH, etc)
  • sotul (viitorul titular) va semna un contract nou pe oferta activa la momentul respectiv si asteptarea noii instalari (cu alte aparate)

Cel mai simplu ar fi sa mergeti intr-un magazin Orange pentru cesiune. Singurii care se vor deplasa din casa sunteti voi, fara alti timpi pierduti (nu stiu daca se pot instala servicii fixe noi daca sunt deja active la adresa la care stati).

Aura35

Vă mulțumesc tuturor pt. răspunsurile Dv. Deabia acum, după ce mi-ați spus, mi-am dat seama că întrebarea a fost încadrată la Voce, dar nu-mi dau seama cum s-a întîmplat. Deci abonamentul meu este  Internet, TV, mobil. Deci, se pare că nu se poate păstra vechiul echipament.

  Se pare că singura soluție este cesiunea. Acum, vă rog, dacă puteți, să-mi clarificați următoarea problemă. Dacă, după un timp, cesionarul vrea să upgradeze actualul contract, acel contract va fi pe numele cesionarului, sau va fi tot pe numele cedentului ? Dacă un eventual contract upgradat care se va face în viitor va fi pe numele cedentului, cel care este deja cesionar va trebui să facă o nouă cesiune, sau rămîne valabilă vechea cesiune?

 

Cel care preia contractul preia atât toate drepturile cât și obligațiile.

Cel are a cedat nu mai are nici o obligație.

https://www.orange.ro/help/cum-pot-s-fac-o-schimbare-de-titular-79 

Cedentul (tu) nu mai are nicio treaba cu viitoarele contracte. Cesionarul (sotul) poate negocia sau modifica viitoarele contracte dupa cum doreste, fara alte acorduri in afara de Orange.

PS: ce am scris mai sus se intampla din punct de vedere legal, dar, evident, puteti face un "consiliu de familie" pentru a cere serviciile pe care le vreti amandoi.

PS 2: cesiunea este doar una din cele doua solutii (ori cesiune si terminati totul la o singura infatisare, ori reziliere si va trebui sa asteptati o luna pentru predarea aparatelor si deschiderea unui nou contract cu alte aparate si o noua instalare).

Ca punct de plecare, recomand cele doua topice din linkurile de mai jos (sub rezerva unei informari la fata locului privind detaliile de ultima ora):

https://comunitate.orange.ro/t5/altele-orange-voce/acte-necesare-pentru-schimbare-titular-pentru-per...

https://comunitate.orange.ro/t5/altele-orange-voce/cum-pot-face-o-schimbare-de-titular-de-abonament-...

Aura 35

Din răspunsurile Dv. înțeleg că cesiunea e soluția avantajoasă. Vă mulțumesc tuturor și vă doresc o zi bună în continuare.

Din punct de vedere al timpilor "pierduți" da. Am preluat un număr (al tatei) în 2020 și s-a rezolvat în vreo 10-15 minute. Plus ca era și o problemă cu numărul în sensul ca era portat din Vodafone în Orange și orice reziliere însemna că numărul să se întoarcă la operatorul inițial (Vodafone în cazul tatei) și, practic, trebuia să se întoarcă acolo pentru a păstra numărul.