anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Metronet moștenit de la Telekom

praxis1999
Junior entuziast

Salutare pentru toți din comunitate! Pare întrebare stupidă,dar mai are cineva din România (în afară de mine) contract internet fibra optică 100 MB/sec , fost Metronet, moștenit de la Telekom, pentru care plătește 150 Euro + TVA, pe lună ?

OROC susține că e ne-negociabil, cu toate că e nefunctional zile întregi, are backup contra cost: 4G cu viteză 2.3 MB/sec, dar pentru ei e contract beton pentru că a fost promoțional. Nu e gluma, e tristă treabă.

 

20 Răspunsuri 20

praxis1999
Junior entuziast

Revin cu precizarea că am vrut să scriu Mb/sec, dar tastatura tot a schimbat, 

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Salut,

Nu a iesit din perioada minima contractuala? Nu se poate rezilia? Mi se pare extreem de scump. Nu ai fibra in zona?

Client Orange

A iesit, dar s-a prelungit"asa telefonic" Au scazut si pretul de la 100 euro pe luna la 150. Stiti costurile, inflatia...

E fibra in zona, si DIGI, acum si Orange, dar din motive necunoscute de nimeni "momentan nu se poate renegocia clauzele"

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

:)) Cred ca motivul e evident.... Cine nu si-ar dori un client cu abonament atat de mare? Hai sa fim seriosi.

Stii ce-ti propun eu? Hai sa facem un experiment. Fa o cerere de reziliere, si sa vezi in cat timp primesti o noua oferta, si se face loc si pentru negocieri.

Daca ai Digi, ai si de unde alege. Nu zic sa treci la Digi. Cu toate ca eu am net de la ei si e super ok. Dar ziceam doar ca, in caz de ceva, ai optiuni. Si MUUUULT, MULT mai ieftine. :))

Client Orange

Este în perioada contractuală, dar chiar OROC nu e in stare să respecte condițiile contractuale, cel puțin din pct de vedere tehnic, alfel nu ar fi nefunctional 2-3 zile in fiecare lună.  Și culmea, e fibra optică, linie directă din centrală până la sediu. 

Dar mi-ai dat o idee...Sper că nu e o instalație fake/ fiber-like numai din centrală, cu un covertor optic dintr-un Erissson de peste 20 de ani. 

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Daca ai cum sa testezi partea asta, as fi curios si eu. :)) Dar sa speram ca nu e cazul.

Client Orange

BlackWolf
Senior certificat

Salut,

150 euro + TVA pe luna pentru 100 Mbps? Exista asa ceva? Asta pare a fi cablu de cupru. Mi se pare exagerat de scump. Nu exista fibra în zona ta de la nici un provider? Dacă nu exista fibra în zona ta, operatorii de telefonie mobila sunt slabi și internetul mobil merge asa de rau, mai bine reziliezi de tot internetul pe fir și iei Starlink. Ai peste 200 Mbps constant și ieși mai bine, chiar dacă e 230 lei pe luna pentru serviciu și 2250 lei pentru hardware...

Ba chiar e fibra, linie dedicata de la centrala pana la locatie. Daca nu ar fi asa mare teapa, as spune FTTH.

E super daca ai mai multe optiuni de fibra. Fa cerere scrisa de reziliere in care detaliezi motivele si ii si ameninti cu ANPC-ul daca nu accepta, si o trimiti pe mail-ul lor. Eu asa am rezolvat. Daca tot nu se rezolva, faci sesizare la ANPC si trebuie sa se rezolve. Nu sta la discutii cu ei, nu accepta bataia de joc. Reziliezi si iti faci un contract normal la Orange sau Digi...

Am trimis o notificare, semnat electronic, nu ștampilat cu gumă, așa cum au dorit ei. Acum aștept răspunsul, parcă știu dinainte. Cu ANPC nu va merge că sunt profesie liberă. 

Aaa, inseamna ca pe asta se bazeaza si ei de fac treaba asta, ca nu ii vei da in judecata, deoarece ANPC nu are competenta pentru persoanele juridice, doar instanta. Nu vad sa rezolvi problema prea usor. Si eu am avut aceeasi problema, aveam abonamentele pe firma si faceau la fel si cu mine, dar eu am facut cesiune de pe firma pe persoana fizica si am facut cum ti-am spus mai devreme, cu cererea si amenintarea cu ANPC-ul, si am rezolvat din prima, fara probleme, au acceptat pana la urma. Incearca si tu la fel daca tot nu accepta dupa 30 zile de la data trimiterii cererii actuale...

Vio73
#StarMember

Salutare!

Nu cred că mai are și te sfătuiesc să scapi urgent de el . În zilele noastre, cu siguranță se găsesc alte soluții mult mai ieftine și poate și mai bune. Oricum, chiar dacă nu vei avea viteza de până la 100 Mbps sau cum o ai acum, dar cu siguranță e mult mai ieftin.

Baftă!

praxis1999
Junior entuziast

Incerc in fiecare saptamana, mai ales ca e si disfunctional, cand cade fibra din motive "diverse" se opreste si centrala ( Ericsson de 20 ani) din zona, asa ca si telefonia fixa cade. Ca in anii inainte de '90