anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Atentie cand semnati un abonament cu reducere !!!

Radu1992
Junior entuziast

Poate vedeti pe site tot felul de reduceri la telefoane sau abonamente cu x% reducere. In cazul in care in cei doi ani de contract doriti sa plecati din retea, va trebui sa platiti acea reducere. De exemplu: Daca ai luat Fun 15 la 7,5, va trebui sa platesti diferenta , chiar daca mai ai o luna de contract. Am vorbit cu un avocat si cica este abuziva clauza, chiar daca specifica in contract aceste lucruri.

Apoi la fel este si cu marirea de 1 euro aplicata pentru cei care au deja contract. Ai semnat pentru 6 euro, nu au voie sa iti mareasca la 7, decat pentru viitorii abonati. Faceti cat mai multi plangere la ANPC, sa inceteze aceste mega furturi si abuzuri.

9 Răspunsuri 9

Pololică
#StarMember

S-o luam punctual:

  • daca clientul reziliaza din proprie initiativa, va plati toate reducerile primite: la telefon, la abonament, la extraoptiuni, la reduceri pentru mai multe numere, etc. Sper ca toti inteleg acest aspect (cine rupe contractul, isi asuma plata reducerilor).
  • daca abonamentul este marit (cum se intampla in ultimile doua luni), as vrea sa stiu care este baza legala a interzicerii maririi abonamentului.

In ambele situatii, sunt niste pasi de urmat. Evident, daca cineva se considera neindreptatit, se poate adresa oricand ANPC sau justitiei. Nimeni (!!!) nu poate ingradi dreptul de refuz.

Anonim
Neaplicabil

Prima situatie nu e deloc abuziva, e normala, de bun simt si e de cand lumea la orice operator. Ai primit reducere la abonament, telefon etc. ca sa stai doi ani in retea, nu ca sa pleci dupa o luna. Nu te tine nimeni cu forta, dar trebuie sa platesti foloasele necuvenite. Cat despre marire, te asigur ca au voie sa o faca, prin contract. A, ca nu vor sa te piarda de client si e posibil sa ti se faca o oferta mai buna daca refuzi si vrei sa reziliezi, asta e altceva, e o decizie comerciala. 

Cristi13_0-1670507880395.png

 

Vio73
#StarMember

Salutare!

Eu cred că o astfel de reducere este făcută tocmai pentru a te convinge să rămâi doi ani în rețea, ci nu să te gândești doar la ce vei face dacă reziliezi sau chestii de genul. Plus că dacă mai bagi și avocați în ecuație, nu poți decât să ieși mai scump!

Eu  cred că există soluții la orice și mi se pare cam mult să plătești un avocat pentru ceva luni de plătit 2 -3 euro în plus pe lună (dacă ai 2-3 servicii), adică vreo 200-400 de lei pe 24 luni. Poate sunt eu mai categoric, dar cred că un avocat costă cel puțin 1000 de lei!

Problema nu este costul avocatului, pentru ca pierzatorul plătește procesul. Buba e alta: contractul nu mai e respectat (ca tot e subiectul zilei: orare de ce nu am întrat în Schengen?). E o chestie de obraz până la urmă. 

Hai să nu exagerăm cu Schengen, acolo nu am intrat că nu s-au dat la schimb gazele din Marea Neagră. În fine, fiecare face așa cum dorește, oricum la orice modificare unilaterală a contractului ai dreptul să reziliezi fără despăgubiri, inclusiv portare, ceea ce face Orange cu taxe de despăgubire la portare este un pic abuzivă și de asta se ocupă ANPC. De când au preluat TKRC au învățat multe prostii de la ei, ceva bun nu prea s-a lipit. 

mihai_13
Maestru

nu vreau sa supar pe nimeni  dar pentru 6 lei (maxim) pe luna  in plus mi se pare prea mult caz 

Da, dar daca peste o luna mai vin inca 6 lei in plus? Abonamentele mele s-au majorat de 2 ori in doar 6 luni, nu e prea mult? 

 

Anonim
Neaplicabil

Nu e vorba de suma ci de faptul ca odată semnat un contract ar trebui respectat prețul ala 1,2 ani nu sa îl modifici în timpul contractului. Tu dacă le spui ca ai probleme financiare in timpul celor 2 ani și le spui ca le dai cu 6 lei în minus ori ca numai poți plăti abonamentul ce zici vor fi de acord? Crezi ca te lasă să scapi asa ușor? Nu logic. Eu de asta am reziliat ca ma deranjat faptul ca au încălcat contractul, cheltuieli avem și noi nu numai ei, când vinzi abonamente cu 50% reducere dar la alții iei 6 lei în plus nu e corect

Anonim
Neaplicabil

Stai linistit, e la fel peste tot. Nu stiu pe ce grup eram ieri si citeam de cineva nervos pe Vodafone ca ii mareste abonamentele de la 01 ianuarie si ca vrea sa se porteze la Orange. :))

Avand in vedere ce scrie aici, sa va asteptati ca si campionii portarilor sa mareasca tarifele de la anul.