la 22-05-2025 05:53 PM
Salutare
Am fost astăzi contactat de o reprezentantă a unei firme de recuperări creanțe , să mă informeze că în urma unei datorii la Orange din anul 2020 trebuie sa recupereze de la mine 81 lei.
In primul rand eu m am portat cu numărul de la Orange la Vodafone in anul 2016, când mi am făcut închiderea de abonament acolo. Nicidecum in 2020.
la 22-05-2025 06:20 PM
Salutare!
Verifică bine să nu fie vreo greșeală, în primul rând. În altă ordine de idei, posibil să figurezi la ei din 2020, dar să fie mai veche datoria.
Partea neplăcută este că există, dar bine că nu este prea mult și da, ar fi trebuit să existe unele explicații la acel moment.
Pe de altă parte, pentru doar atât poți avea probleme mult mai complexe.
Noi suntem aici în general simpli clienți, dar cel mai simplu poți lua legătura cu ei de pe pagina oficială de Facebook , unde le trimiți un mesaj privat.
Baftă!
la 26-05-2025 09:36 AM
Salutare!
Valoarea de 81 de lei stii ce reprezinta? Foarte probabil sa fie o factura care a strans penalizari si sa fie anterioara anului 2020.
Ce a pazit Orange? Fix informarea de la firma de recuperare ai primit raspunsul: a cesionat-o si acum va trebui sa platesti valoarea ceruta de cei de la firma de recuperari.
Totusi, asigura-te ca stii despre ce factura (sau facturi) e vorba si ca o ai platita (daca ai plata facuta in alta parte decat un magazin sau site Orange).
la 26-05-2025 10:00 AM
Salutare,
Tocmai pentru astfel de situatii exista legislatie care anuleaza plata datoriilor mai vechi de o anumita perioada de timp (5-7 ani, trebuie de verificat exact ca nu mai tin minte valoarea). Adica, in cazul in care o datorie a fost uitata X ani, si apoi recuperatorii s-au trezit, tu nu mai esti obligat sa o platesti.
la 26-05-2025 10:29 AM
Legislatia nu anuleaza nimic. Doar prevede modul de prescriptie. Poate avea datorie de 20 de ani si sa o plateasca, fara ca creditorul sa miste un deget.
Inca nu stim in ce conditii firma de recuperari a emis pretentia de recuperare si a ajuns abia acum la colegul de comunitate.
la 26-05-2025 10:15 AM
@Petru-Paul, s-a rezolvat/ clarificat situația cu suma restantă?
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor