anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Google a lansat Android 11 Beta

FaraUnID
Campion certificat

Dupa ce Google anunța că va amâna lansarea versiunii beta pentru Android 11 https://comunitate.orange.ro/questions/2333743-google-amana-luna-lansarea-android-11-cauza-pandemiei... , o parte dintre utilizatorii de dispozitive Pixel 4 XL au primit deja update-ul beta la Android 11, în ciuda faptului că acesta trebuia să întârzie.

 

Câțiva dintre cei care dețin dispozitive Pixel 4 XL și erau înscriși în programul beta au primit zilele trecute update-ul Android 11 (R). Acesta aduce sistemul de operare la versiunea RPB1.200504.018 și are aproximativ 730 MB. Până când Google va decide să lanseze în mod oficial această versiune și pe alte dispozitive, aceasta va fi singura ocazie de a vedea în ce direcție merge platforma Android în 2020.

 

Se pare că Android 11 va fi livrat cu trei noi forme pentru pictogramele aplicațiilor din meniuri. Aceasta este o schimbare cosmetică, care probabil că nu va înlocui clasicele cercuri sau pătrate rotunjite. De asemenea, AI-ul pare să fie foarte important în noul Android, sistemul învățând obiceiurile de utilizare și sugerând aplicațiile de care s-ar putea să ai nevoie în continuare pe ecranul principal.

 

Amânarea de acum a lansării Android 11 Beta nu este însă prima. Inițial, Google trebuia să lanseze această versiune în primăvară, cândva în jurul Google I/O. Întrucât evenimentul a fost anulat din cauza COVID-19, compania a amânat și lansarea și a promis că va oferi pachetul software pe 3 iunie. Acum că au apărut alte probleme, Google a amânat Android 11 Beta și mai mult, dar nu a oferit o nouă dată de lansare.

 

Este posibil ca versiunea de test a sistemului de operare să întârzie câteva săptămâni bune, având în vedere că situația din SUA nu dă semne de stabilizare. Proteste de amploare au loc în mai multe orașe din SUA și chiar din afara țării.

 

Google a anunțat anterior și lista dispozitivelor compatibile cu Android 11 Beta. Sistemul de operare va fi disponibil atât pe dispozitivele Pixel, începând cu seria Pixel 2 (seria Pixel 1 a rămas fără suport software anul trecut), cât și pe dispozitive ale altor branduri. Iată lista completă:

  • Pixel 2
  • Pixel 2 XL
  • Pixel 3
  • Pixel 3 XL
  • Pixel 3a
  • Pixel 3a XL
  • Pixel 4
  • Pixel 4 XL
  • ZenFone 5Z
  • Essential Phone
  • Huawei Mate 20 Pro
  • LG G8 ThinQ
  • OnePlus 6
  • OnePlus 6T
  • Oppo Reno
  • Realme 3 Pro
  • Sony Xperia XZ3
  • Tecno Spark 3 Pro
  • Vivo X27
  • Vivo Nex A
  • Xiaomi Mi 9
  • Xiaomi Mi Mix 3 5G

 

Google spune că vor fi integrate și alte telefoane în programul Android 11 beta pe parcursul perioadei de testare. Lansarea versiunii finale este așteptată cândva în toamnă. Android 10 s-a lansat în prima săptămână a lunii septembrie din 2019.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/software/google-a-lansat-din...

10 Răspunsuri 10

Jay
Campion certificat
Ii multumeste putin si pe fanii Huawei.. dar, hm, un singur model..

svetalex
Senior certificat
Mereu am fost curioasa cum se acceseaza versiunile beta

FaraUnID
Campion certificat
Te inscrii in programul Beta Tester (sau cum se numeste el in cazul Google) si acces la versiunile de test, sau devii dezvoltator de aplicatii si iarsi ai acces la versiunile Beta.

Vio73
#StarMember
Vor fi și la alte modele. Mai este mult până la toamnă!

FaraUnID
Campion certificat

Google a lansat versiunea publică Android 11 Beta în mod oficial. Lansarea oficială, in versiunea finala, urmează să aibă loc cândva în toamna acestui an, probabil cu o mică întârziere față de anul trecut. Dacă aveți un model Pixel 2, 2XL, 3, 3XL, 3a, 3a XL, 4 sau 4 XL, iată ce noutăți puteți testa începând de astăzi pe Android 11 Beta.

 

1. Android 11: notificări separate, baloane de chat, scurtături

Google implementează în Android 11 un nou centru de notificări. Acesta va fi împărțit în două secțiuni: Conversații și Notificări. Conversațiile vor include acces rapid la anumite conversații pe care le poți salva în această secțiune. Poți avea astfel acces rapid la o anumită conversație dintr-o anumită aplicație de chat, fără să o cauți prea mult. De asemenea, poți adăuga astfel de scurtături pe ecranul principal.

Funcția Chat Heads din Facebook Messenger devine Chat Bubbles în Android 11 Beta, o funcție nativă a sistemului de operare. Aplicațiile care vor folosi noul Bubbles API vor putea fi afișate la fel ca Facebook Messenger pe ecran. Momentan nu sunt aplicații terțe care folosesc acest API, dar probabil că majoritatea vor trece la el odată ce sistemul de operare va fi lansat. Nu este clar cum vor fi însă grupate baloanele de chat din aplicații multiple.

 

2. Un nou centru de control pentru telefon și dispozitivele din casă

Atunci când ții apăsat pe butonul Power lung, telefonul va afișa un nou centru de control. Aici vei avea acces la clasicele butoane pentru oprirea telefonului, restartare și apel de urgență. Tot aici vor apărea pentru acces rapid cardurile de credit sau diversele carduri virtuale NFC precum abonamentul de transport. Nu în ultimul rând, în acest meniu vor fi integrate toate dispozitivele Smart controlate prin Google Home.

Android 11 Beta vine și cu noi metode de control multimedia, incluzând butoane virtuale care să permită schimbarea rapidă a sursei de redare. Vei putea trimite mai repede sunetul sau fluxul video de pe telefon pe alte dispozitive din casă precum căști, boxe sau televizoare. Această funcție necesită însă activare separată din Developer Options.

 

3. Google promite o mai bună protecție a datelor în Android 11 Beta

La capitolul securitate și intimitate, Google a creat noi metode prin care datele utilizatorilor să fie protejate. De exemplu, vei putea oferi acces o singură dată la diverse componente precum camera sau microfon unei aplicații. La următoarea pornire, aceasta va cere acces din nou.

Odată ce oferi însă acces permanent unei aplicații, există posibilitate să faci acest acces să expire. Google te va atenționa în Android 11 Beta că anumite aplicații pe care nu le folosești de multă vreme au acces la anumite componente. Software-ul te va îndemna să ștergi aceste permisiuni sau să le setezi să expire automat după un timp.

 

Compania promite o nouă inițiativă pentru dezvoltatorii de aplicații Android numită „Modern Android Development”. Aceasta aduce îmbunătățiri pentru Android Studio, Jetpack și Google Play Console.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/software/google-android-11-b...

 

FaraUnID
Campion certificat
Michele Turner, Product Management Director în cadrul diviziei Smart Home Ecosystem la Google, a ținut o prezentare în cadrul unui summit online pe dispozitive smart home. Aceasta a dezvăluit într-unul dintre slide-urile sale că Android 11 se lansează oficial pe data de 8 septembrie. Data de lansare a intrat în discuție pentru că dezvoltatorii trebuie să aibă aplicații și dispozitive compatibile cu sistemul nou de operare pentru smartphone-uri. Android 11 introduce în meniul de power noi funcții dedicate pentru dispozitive smart home. Practic, apăsând pe butonul power lung, vei avea acces rapid la controlul tuturor dispozitivelor înregistrate în Google Home. Astfel, partenerii vor trebui să verifice compatibilitatea cu această funcționalitate nouă. Sursa - https://www.go4it.ro/content/software/cand-se-lanseaza-oficial-android-11-si-pe-care-dispozitive-19150088/ De asemena, Google impune anumite conditii producatorilor care doresc Android 11 pe dispozitivele lor, asa cum am discutat aici https://comunitate.orange.ro/questions/2298079-google-impune-anumite-conditii-producatorilor-doresc-android-11

FaraUnID
Campion certificat
Ghidul de configurare a dispozitivelor care vor fi eligibile pentru Androi 11 a ajuns pe internet dezvaluind un detaliu foarte interesant. Terminalele android noi vor avea nevoie de mai mult de 2GB de RAM pentru a putea rula versiunea noua. In plus, telefoanele cu 512MB de RAM nu se vor califica pentru urmatorul GMS. Era si de asteptat, pana si 2GB de RAM mi se pari putini in ziua de astazi, fiind necesari vreo 3GB pentru obtinerea unei experiente decente in utilizare. Se preconizeaza ca noile modificari vor sosi abia spre sfarsitului anului 2020; atunci cand sistemul de operare va fi deja public in mod oficial, iar actualizarile vor incepe sa curga. Telefoanele care s-au lansat pe versiunile de Android actuale echipate cu 2GB de RAM sunt scutite de cerinta – daca primesc actualizari, acestea vor ramane in continuare relevante pentru dezvoltatori, evitand astfel confuziile. Android GO este in general conceput sa fie o versiune mai simpla a sistemul de operare open-source oferit de Google; pastrand majoritatea aplicatiilor native oferite intr-o forma cu impact scazut asupra resurselor, cum mai putine functii, pastrand aceeasi functionalitate de baza. Evident, aceasta schimbare urmareste ca viitoarele terminale sa primeasca inca din ziua lansarii, varianta potrivita de Android 11. Sursa - https://zonait.ro/android-11-va-fi-interzis-pe-dispozitivele-android-cu-2gb-de-ram/

FaraUnID
Campion certificat
Android 11 va restricționa folosirea aplicațiilor pentru camera foto, noile restricții vin să oprească abuzurile comise de unii dezvoltatori care accesează pe ascuns funcțiile camerei foto, sau folosesc scheme de tip beauty camera pentru a infecta dispozitivele utilizatorilor. Sursa - https://www.go4it.ro/content/aplicatii/incepand-cu-android-11-google-va-restrictiona-folosirea-aplicatiilor-pentru-camera-foto-19154080/

FaraUnID
Campion certificat
Android 11 a fost în sfârșit lansat, după multe luni de așteptare și testare din partea utilizatorilor și dezvoltatorilor software. Modele Pixel, OnePlus, Xiaomi, Realme și Oppo primesc începând de astăzi update-ul la Android 11 în varianta finală. Lista modelelor pe care Android 11 se lansează astăzi este destul de restrânsă, dar cu siguranță va crește foarte repede. Avem momentan 10 modele de smartphone-uri compatibile, cu alte câteva care se vor alătura în următoarele câteva săptămâni și luni. La fel ca anul trecut, OnePlus este prima companie care oferă actualizarea finală: - Google Pixel 2 - Google Pixel 2 XL - Google Pixel 3 - Google Pixel 3 XL - Google Pixel 3A - Google Pixel 3A XL - Google Pixel 4 - Google Pixel 4 XL - Google Pixel 4a - OnePlus 8 - OnePlus 8 Pro Sursa - https://www.go4it.ro/content/software/android-11-a-fost-lansat-oficial-pe-modele-pixel-oneplus-xiaomi-oppo-si-realme-19156179/ Pe mine ma surpirnde faptul ca o companie precum Realme si care nu spune mai nimic la noi, au reusit sa fie printre primii producatori care ofera upgrade la Android 11

FaraUnID
Campion certificat
Android 11 Go - varianta dedicată telefoanelor ieftine și cu performanțe scăzute - va primi în sfârșit acces a sistemul de navigație prin gesturi, care este prezent într-o formă sau alta încă de pe Android 9 pe varianta standard a sistemului de operare de la Google. La fel ca varianta obișnuită, și varianta Go va putea grupa toate conversațiile din aplicații de chat într-un singur loc, mai bine organizat, pentru a vedea rapid conversațiile pe care le ai în curs. De asemenea, permisiunile aplicațiilor vor fi dezactivate automat pentru aplicațiile pe care utilizatorul nu le folosește activ pentru o perioadă mai lungă de timp. Google spune că aplicațiile vor putea porni cu 20% mai repede pe varianta Android 11 Go față de Android 10 Go, în timp ce telefoanele vor putea urca acum la 2 GB memorie RAM , limita anterioară fiind de 1,5 GB pentru modele din gama inferioară. Articol Complet - https://www.go4it.ro/content/software/android-11-go-versiunea-de-os-pentru-telefoane-de-buget-primeste-navigatie-prin-gesturi-19156461/