anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Bug Android face orice telefon inutilizabil

FaraUnID
Campion certificat

Un nou bug a fost descoperit pe platforma software de la Google, care poate avea efecte destul de grave asupra telefonului. O simplă poză, folosită drept fundal pentru ecran, îți poate face telefonul inutilizabil.

 

 

Nu este clar acum care este sursa fotografiei, însă un lucru este cert: nu încercați să o folosiți drept fundal de ecran pe telefoanele cu Android. În special telefoanele Samsung sunt afectate de această problemă, dar și modele ale altor brand-uri pot fi blocate în acest fel.

 

Problema se manifestă prin blocarea telefonului și restartarea lui la infinit. Din momentul în care fotografia este setată pe post de fundal pentru ecran, software-ul devine instabil. Motivul pentru care se întâmplă acest lucru este profilul cromatic al fotografiei, care nu este compatibil cu cel standard din Android. Astfel, pentru că sistemul de operare nu știe cum să interpreteze culorile fotografiei, acesta încetează să mai funcționeze corect.

 

Se pare că dacă fotografia este editată și salvată cu un alt profil de culoare, precum sRGB, aceasta devine inofensivă. Este important însă să nu descărcați fotografia originală și nici să nu o folosiți pe post de fundal pe Android.

 

Dacă însă ați întâlnit deja acest bug de Android și poza este deja setată, există o soluție relativ simplă pentru a-l „resuscita”.

 

Este necesar să accesați meniul de urgență al telefonului, accesibil ținând pe volum jos în timp ce telefonul se pornește. De aici poți accesa pornirea telefonului în „safe mode”, lucru care îți permite apoi să schimbi fundalul într-unul fără probleme. Această soluție nu este însă garantată pentru toate dispozitivele.

 

În cazul în care nici Safe Mode nu pornește va fi necesară întoarcerea la setările din fabrică. Și această opțiune este disponibilă de asemenea în meniul de urgență. Din păcate, folosind această soluție, veți pierde tot conținutul de telefon care nu are o copie de siguranță în cloud. Este vorba despre mesaje, fotografii, notițe și orice fișiere descărcate și stocate pe memoria internă a telefonului. Conținutul de pe cardul de memorie va rămâne intact.

 

Se pare că noul Android 11 va evita acest bug. Orice fotografie cu profil de culoare necunoscut va fi convertită automat la formatul sRGB.

 

Fotografia nu pare să afecteze dispozitive precum Huawei Mate 20 Pro sau dispozitivele OnePlus. Probabil că interfețele lor proprietare aplică fundalul la nivelul launcher-ului, nu la nivelul sistemului de operare.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/software/bug-android-poza-19...

 

Cine detine telefoane mai vechi cu Andorid si care nu sunt utilizate in mod curent in activitatile zilnice, se poate risca sa testeze acest bug!

6 Răspunsuri 6

Vrajitoarea
Cunoscător
Multumim de informatii, eu recunosc ca nu sunt pasionata de schimbat backgroud-ul, iar si atunci cand o fac, prefer sa utilizez fotografii personale.

Jay
Campion certificat
Sunt frumoase peisajele, dar, se pare ca si periculoase, deocamdata.. Daca tehnologia merge pe repede inainte, cam greu sa mearga si perfect.. Tot mai buna e o poza personala :), sau o poza facuta de noi..

Vio73
#StarMember
Din ce în ce mai multe probleme! Nici nu știi de ce să te mai ferești, ca să nu o pățești! Mulțumim de informare!

Miha_Z
#StarMember
Offf acum trebuie sa ne mai ferim si de fotografii. Nici ele nu mai sunt inofensive. :))

Vio73
#StarMember
Dacă se întâmplă treaba asta și telefonul se restartează la infinit, nu prea ai ce să-i faci în afară de dus la service. Bineînțeles, după descărcarea bateriei, dacă este telefon cu bateria încorporată. La o fază din asta, poate că erau mai utile telefoanele cu baterii detașabile!

eAuditor
Junior
Am 2 telefoane care nu se mai deschid, Android amandoua. La unul mi s-a propus resoftarea dar costa prea mult, al doilea inca il evaluez - poate poate