Întrebare fară răspuns

Clasa de energie

“Clasa de energie a unui televizor (ex meu, google tv Sony), ca ultimă informație (clasa G...) următorul model din serie (clasa A de energie) apare în ofertă întotdeauna ulterior, fiind mai scump cu 2-3000 lei/sellerii de aer condiționat, frigidere, etc au afisate vizulal și în specificații în clar clasa de energie din care fac parte!... De ce în România nu sunt reglementate unitar clasele de energie pentru toate produsele din oferte?!”

Cocodrillo
Cocodrillo

Cocodrillo

User level
Nivel
1
380 / 750
puncte
Custom field 2
Cocodrillo
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Domeniul eficienței energetice este reglementat și clar explicat. Dacă ai neclarități poate relatezi mai clar cu exemple, dacă interesează pt TV sau pentru frigider.
Reeditat: detalii despre cum se raporteaza clasa energetică pentru un echipament, găsești în acea normă europeană adoptată și de România.

"Produse pentru care este obligatorie eticheta energetică

Pentru anumite grupe de produse, o etichetă energetică trebuie să fie afișată clar pe fiecare produs la punctul de vânzare.
Produse pentru care este obligatorie eticheta energetică

Becuri și lămpi
Radiatoare
Frigidere și congelatoare
Mașini de spălat rufe și mașini de uscat
Aparate de aer condiționat și ventilatoare
Afișaje electronice, inclusiv televizoare
Aparate de bucătărie
Anvelope"
La tv nu e obligatoriu prin norma europeana, asa ca cei care le prezinta o fac benevol.

Viocat! Mulțumesc frumos pentru răspunsul explicit Mă mai voi mai documenta; din legislația europeană nu ideall.ro etc..!

Cocodrillo
Cocodrillo

Cocodrillo

User level
Nivel
1
380 / 750
puncte
Custom field 2
Cocodrillo

@Cocodrillo: să înțeleg că nu si acces la norma europeană adoptată de România în primăvara acestui an? Site-ul prezentat era unul în care s-a explicat cel mai băbește posibil cum și de ce se calculeză eficiența energetică pentru orice consumator de energie. Fii explicit în ce te interesează, altfel Comunitatea nu poate decât să te încurce.

Eu unul din răspunsul lui @Viocat și dilema din topic (cum se ajunge de la un device clasă G la unul clasă A)... n-am înțeles nimic.

@FLo1 fiecare membru raspunde la ce intelege el din intrebare. Eu am inteles ca nu se stie de ce la tvurile din oferte nu se prezinta clasa energetica asa cum e la frigidere. La asta am raspuns eu.

Atunci e greșeala mea crezând că interesează ce și cum s-a făcut conversia și modul de raportare de la vechiul standard la noul standard.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!