anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Verificare incidente si mentenanta programată [ENEL, CEZ, DEER, DELGAZ]

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Salut!

Daca vreti sa verificati incidentele sau lucrarile de mentenanta planificata din zona voastra, ENEL Distribuție are o harta interactiva foarte bine pusa la punct, cu actualizare la 30 de minute.

Elementele marcate cu rosu sunt incidentele. Cele marcate cu galben sunt mentenantele.

arsradu_0-1693211782533.png

Si, cel putin in ceea ce privesc lucrarile de mentenanta programata, exista si un termen de realimentare! Foarte tare!

arsradu_1-1693211933464.png

Aveti link aici.

Sper sa va fie util. Mie unul mi s-a parut foarte tare. In felul asta, nu mai trebuie sa incarcam reteaua si operatorii cu apeluri, plus asteptat la telefon...

Bravo, Enel! Nu stiu daca acest feature e de mult timp. Eu abia ce l-am observat, si am zis ca merita promovat. 🙂

Mi-ar placea sa aiba si Orange o chestie de genul asta, pentru problemele de acoperire sau incidentele ce mai pot aparea, in harta de aici (sau una dedicata). Dar...momentan raman cu dorinta. :))

De asemenea, pentru Distribuție Oltenia, link-ul către harta interactivă aici.

arsradu_0-1693234406149.png

Pentru Moldova, se poate verifica situația intreruperilor programate pentru Delgaz Grid cu un click aici.

arsradu_1-1693234814461.png

Si, fara harta interactivă, dar în continuare foarte util din punct de vedere al informațiilor oferite, pentru Muntenia Nord (MS), Transilvania Nord (TN) și Transilvania Sud (TS), pagina dedicata a DEER (Distribuție Energie Electrică România), atât pentru întreruperi programate cât și accidentale aveți link aici.

arsradu_2-1693235834804.png

 

Mulțumesc frumos Flo1 și Vio73 pentru contribuțiile voastre! 🙂

 

 

Client Orange
13 Răspunsuri 13

And04
Senior

Super tare.

Multumim pt info, nu stiam de asta.

Sa speram ca si alti furnizori o sa urmeze exemplul, ma gandesc ca e destul de utila...

După cum observi în răspunsurile anterioare, TOȚI DISTRIBUITORII de energie au astfel de secțiune pentru zonele gestionate conform licenței de operare ANRE. Furnizorii dacă transmit clienților astfel de informații nu fac altceva decât copy/paste din pagina operatorului de distribuție aplicat județului de referință.

Ca idee: puteți alege orice furnizor de energie doriți la nivel național. Distribuitorul este însă operatorul local al instalației de distribuție și nu poate fi ales, ci doar acceptat. 😉

Vio73
#StarMember

Salutare!

Din câte știu eu, și operatorul din zona mea are o hartă din asta:

https://www.distributieoltenia.ro/ro/suport/harta-intreruperi.html

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Hmm... pai atunci...poate facem un topic mai mare cu toti (daca au si altii asa ceva). Sa fie toti in acelasi loc.

Ma gandesc. 😄

Mersi frumos, Vio! 

Client Orange

Anonim
Neaplicabil

Chiar util. Nu știam de așa ceva. Eu mă uitam pe "facebocul" primăriei pentru știri de tipul ăsta.

FLo1
#StarMember

Pentru cele trei zone (din 😎 aferente DEER (Distribuție Energie Electrică România)(adică TN,TS și MN), informații despre întreruperi programate dar și accidentale regăsiți aici.

FLo1_0-1693214171068.png

@arsradu: După cum arată de colorată harta ENEL (cu celelalte 3 zone din cele 8).... e doar cu lucrări programate, și sunt destul de puține. Nu degeaba ziceau că au de gând să-și facă italienii bagajele 🤣🤣🤣🤣 După cum vezi, cei de pe zonele neprivatizate au un pomelnic întreg de adrese și locații. 🙂

@Vio73: După cum poți observa, zona aferentă CEZ (Oltenia Distribuție) are o hartă la fel de interesantă (click aici) ca cea a ENEL-ului.  

FLo1_1-1693214801962.png

Iar despre Moldova (nu că ar fi ultima, dar aceasta a mai rămas), zona aferentă DELGAZ-GRID Energie Electrică, partea despre întreruperi programate se regăsește aici. Simplu. 

FLo1_2-1693215379250.png

 

Mai aveți întrebări? Curiozități? Totul la un click distanță.😎

 

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

La ENEL sunt mai multe. Trebuie doar sa dai zoom. 😛 Nu sunt afisate toate in harta mare.

Oricum, mersi de link-uri. 🙂 Sunt sigur ca va fi foarte util pentru toata lumea.

Client Orange

Oricum @arsradu nimic nu este ceea ce pare. Lucrările sunt mult mai multe, iar surprizele nu pot fi programate oricât s-ar dori. Avariile sunt avarii, nu se programează. Sunt lucrări mai mari programate, anumite lucrări de întreținere (mentenanță), multe care necesită scoateri de sub tensiune, dar și care nu necesită scoaterea unei linii de sub tensiune (acelea de exemplu nici măcar nu apar).

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Daca ar fi programate, n-ar mai fi surprize. :))

Oricum, o sa fac un upgrade topicului si, cu acordul tau, o sa integrez si informatiile furnizate de tine. Doar sa-mi vina curentul (ca de aici a pornit toata treaba), ca momentan sunt pe internet de pe telefon si semnalul e jale in zona mea. Dar o sa fac un upgrade un pic mai incolo. 🙂 Si inca o data, mersi frumos de informatii!

Client Orange

Nici o problemă @arsradu. Dacă mai sunt curiozități ... electrice, ask.  

FLo1
#StarMember

@arsradu: Când ești și ”distribuitor” și ”furnizor” e ceva mai dificil să triezi informația. Așa că Orange în primul rând va oferi informații despre furnizarea servciilor, nu despre lucrările de mentenanță / întreținere / extindere rețea (atât ca semnal cât și FO). Cu siguranță înțelegi la ce mă refer. Vrei un exemplu de ce să nu le complicăm? Cetățeanul de rând nici în ziua de azi nu înțelege cine e cel care-i asigură energia *electrică / gaz) la adresa de domiciliu: furnizorul sau distribuitorul. Nu înțelege clar nici rolul producătorului sau cel al transportatorului, deci dacă refaci conținutul îți recomand să delimitezi clar rolurile acestor entități. Have fun.

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Mentiunea referitoare la Orange si harta de acoperire nu era pentru partea de energie verde (topicul pe care l-ai deschis tu de curand). Era doar pentru functionalitatea serviciilor de voce/internet etc.

In ceea ce priveste topicul asta, ceea ce ma intereseaza pe mine banuiesc ca e pe partea distribuitorilor. Sper sa nu gresesc. Dar daca gresesc, sunt dispus sa invat. 🙂

Client Orange

Corect, mă refeream la servicii voce/date.

Cam ceea ce interesează și cu referire la întreruperi/ program lucrări rețea sunt (aparțin) distribuitorului .  Furnizorul este doar un intermediar al unor servicii, care au ca suport rețeaua distribuitorului. 🙂