Întrebare fară răspuns

Pixel 6 VoLTE

Eu am avut doar telefoane de la Google seria Pixel pentru că sunt foarte reușite. Telefoanele sunt capabile de VoLTE dar pentru asta trebuie să fie înregistrat și telefonul la providerul respectiv. De atâtia ani de când există aceste telefoane se pare că Orange nu s-a ocupat de asta și întrebarea mea e când vor să facă asta. Sau dacă știți o rețea unde sunt înregistrate telefoanele Pixel?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 4 din 5

Este Alditalk din Germania. Nu sunt atâtea date mobile dar e cartelă Prepaid și destul de ok la preț și pot folosi toate serviciile astea de VoLTE și WIFICall chiar și în Romania și ai avantajul dacă ești într-o zonă unde de exemplu nu ai semnal la orangen dar ai la Telekom sau Digi poți schimba rețeaua

Ca telefon pot sa-ti recomand Motorola. Au soft-ul curat (asta ar fi asemanarea cu Pixel-ul), suport in Romania si in limba Romana, serviciile VoLTE, VoWIFI (banuiesc ca si 5G, nu am testat) functionale... Se aud bine, se incarca repede, baterie mare (cel putin la al meu), display IPS cu refresh mare (daca te pasioneaza lucrul asta), camera buna, storage si RAM suficient (128GB internal, 4GB RAM, + SDcard). Android-ul cat de cat la zi (Android 11 la al meu, upgradabil la 12, si probabil si 13, dar daca iti iei ceva mai nou, e posibil sa vina direct cu 12). Per total, ok. Eu unul sunt multumit.

Ca operator, n-am ce sa-ti recomand, ca problema e aceeasi la toti operatorii din Romania. Problema e la Google, nu la operatori. :) Dar banuiesc ca era vorba de telefon.

Ca telefon nu pot zice. Fiecare are pretențiile lor. Eu de una ca programator nu aș vrea altceva decât un telefon Pixel de la Google. Și așa tare nu mă deranjează că nu are VoLTE doar e păcat că nici ca Google nici operatorii din Romania nu se stresează să integreze asta și în Romania

Am trimis o noua sesizare scrisa celor de la Orange cu privire la activarea acestor servicii. A treia in ultimii 3 ani, mai precis.

Acelasi raspuns vag, de complezenta, pe principiul: "inchide ca te sun eu"

Pt. cine doreste sa faca referire la acestea, nr. de inregistrare sunt 166003440, 99024621, respectiv 173442403 (ordine cronologica).

Greu se misca lucrurile fratilor, greu de tot. Operatorii acestia nu vor sa asculte feedback-ul clientilor deloc.

In momentul in care concurenta va suporta aceste functii vor migra sute de amarati contribuabili, sa vedem atunci ce vor face.

Sa ne auzim cu bine!

Daca nu trimiti la Google, unde e problema, tot degeaba. O sa tot primesti acelasi raspuns de la toti operatorii din Romania. Pentru ca nu tine de ei. Dar daca vrei sa confirmi lucrul asta, nicio problema. :)

Din păcate pentru noi, este vina Orange Romania.
Google este vinovată moral doar pentru faptul că nu vor să facă bypass la un proces foarte bine pus la punct, pe care Orange Romania trebuie sa îl înceapă. Și nu îl vor începe până nu va fi destul de mare presiunea pe ei, pentru că costă bani.

AndrSav, ai undeva mentionat ca operatorii trebuie sa ceara producatorului sa-si vanda produsele la ei? Intreb doar. Daca zici ca Orange trebuie sa inceapa procesul asta, as fi curios care e sursa de informatie. Pentru ca, din cate am citit eu, problema e la Google, nicidecum la Orange (sau oricare dintre operatori).

Si hai sa zicem ca Orange n-are chef sa faca bani cu telefonul asta, cu toate ca ma indoiesc profund de lucrul asta, dar niciunul dintre ceilalti operatori nu vrea? Nu e cam mare coincidenta? :))

Pentru că nu sunt destui clienți încât să merite....
Procesul e următorul: Orange Romania face o solicitare către un Dev pentru modificarea acelui XML. Apoi dev-ul face cerere la Google. Google spune cât costă să introducă un nou operator in lista celor care au voie sa updateze fișierul. Apoi Orange plătește, dezvoltatorul face modificările și noi avem 5G.
In toate tarile in care se vinde Pixel, operatorii sunt certificați, dar nu e o corelație între cele 2. Majoritatea operatorilor din Europa de Vest sunt certificate. Vezi harta albastră: https://pixel.withgoogle.com/5G/
Dar țările in care se vinde Pixel sunt UK, Irlanda, Germania, Franța și Italia.

Și eu sunt utilizator pixel 6 pro din noiembrie. Am deținut toate modelele de telefoane de la google și m-am bucurat de ele fără volte etc. Din păcate

Poate o să avem noroc din octombrie când apare Android 13. Tot mai ieri au anunțat că pentru USA au dat drumul la VoLTE la toate rețelele și că vor urma să facă asta treptat pentru toate rețelele din lume

Ok și cum ziceam, în updat-ul din Iunie la android 12 ce este acum oficial ieșit și nu beta au activat pentru toate rețelele din USA VoLTE și au zis că vor face asta acuma așa început pentru toate rețelele de pe glob

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!