Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare cu răspuns(uri)

Apel WIFI roaming

Buna seara, am sunat la relatii clienti ,in legatura cu apelul WIFI in roaming si mi-a sustinut in cateva randuri ,ca nu se poate efectua . Am venit cu intrebarea simpla ,atunci cand pun telefonul pe mod avion ,daca sunt conectat la WIFI pot suna. Am intrebat daca ei nu stiu unde este SIM-ul fiind practic inchis , preia automat un IP ,dar nu m-au lamurit ,repeta un singur lucru ,nu merge in roaming .....Teoretic ,din mod avion poti suna de oriunde ai WIFI.
Daca are cineva cunostiinte exacte in urma unei calatorii , as ruga sa ma edifice !
Multumesc frumos !

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Cum a spus și Miha Z, apelul WiFi nu funcționează în roaming.
Ca o completare pentru întrebarea inițială, dacă treci pe mod avion, funcționează apelul WiFi, însă acest lucru nu înseamna că îl poți folosi indiferent de locație. Când te conectezi la o rețea WiFi ești localizat prin ip, deci dacă te conectezi la o rețea WiFi din țară va funcționa, altfel (în roaming) nu.

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (0)

Da (1)

100%

1 membri au votat cu DA

0 membri au votat cu NU

100% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

@Miha Z: nu acel aspect intereseaza. Raspunsul tau face referire la altceva si voi detalia mai jos.
@bruce_xpr: dupa cum am mai explicat, Orange nu te va "invita" sa folosesti o retea wifi pentru apeluri, suntandu-i reteaua. Orange te va incuraja la utilizarea apelurilor wifi doar in cazul expus si de @Miha Z, adica acolo unde neputinta si indiferenta Orange pentru o putere a semnalului corespunzătoare in zonă este reclamată si confirmată. De asemenea, fara roaming activat, conform poeziei oficiale, nu este funcțional apelul wifi in roaming. Dar apelurile respective sunt contorizate de SIM.
Insa pentru independenta totala fata de SIM, poti folosi aplicatii gen whatsapp, skype si nu numai. Sunt si aplicatii cu care poti apela numere de telefonie fixa sau non-smart, dar prea putine stiu sa expedieze numarul preferat, adica sa stie ca ai sunat tu si nu un anonim. Si cam la fel de multe pot fi folosite si pentru SMS.

Am fost plecat o perioada din tara, iar semnalul in tara respectiva nu era stralucit drept pentru care am incercat sa folsesc apel wifi. Nu am reusit sub nici o forma. Nu mai retin daca VoLte functiona, dar VoWIFI sigur nu a functionat!

Dar se poate folosi apelul prin intermediul aplicațiilor wathapp, skipe, etc. Nu merg wowifi sau Volte, pentru că acestea sunt servicii naționale.

@Florin D: VoLTE fara roaming activat sigur nu mergea, indiferent de semnal in zona respectiva (eventual cu un SIM local/national). VoWIFI....depide de aplicatie cum isi foloseste conexiunea, iar de tine sa asiguri un SSID cu un semnal cat mai bun al device-ului la reteaua WIFI.

Prin experienta asta am trecut eu la inceputul lunii februarie cu un abonament ce are resurse exclusiv nationale si pe care nu pot activa roaming. Fiind in Germania am putut fi sunat. Faceam hotspot de pe un alt telefon ce avea abonament cu acces in roaming.
Din cate tin minte, am putut fi sunat si cand am ajuns la hotel si am stat conectat la reteaua wireless de acolo.
Nu mai tin minte daca am si initiat apeluri sau doar am primit.
Oficial nu se poate, neoficial ai sanse mari sa iti mearga daca nu au schimbat nimic intre timp. Atata doar ca nu le poti reprosa ca nu functioneaza din moment ce oficial nu exista suport pentru asa ceva. :)

Cum a spus și Miha Z, apelul WiFi nu funcționează în roaming.
Ca o completare pentru întrebarea inițială, dacă treci pe mod avion, funcționează apelul WiFi, însă acest lucru nu înseamna că îl poți folosi indiferent de locație. Când te conectezi la o rețea WiFi ești localizat prin ip, deci dacă te conectezi la o rețea WiFi din țară va funcționa, altfel (în roaming) nu.

@bruce_xpr: Te-ai tot legat de SIM si WiFi... totusi, tu vrei sa vorbesti folosindu-te de resursele SIM-ului sau doar de ceea ce ofera WiFi-ul? Din parcursul discutiilor pe topic, tot resursele de pe SIM stau la baza, iar WIFI-ul e doar formal. Apa de ploaie... pentru ca in roaming (daca e activ) vei avea semnal mai bun decat in Romania, iar conectarea pe wifi pentru apel este degeaba.

@bruce_xpr: am inteles. Deci te interesa sa folosesti resursele de pe SIM. Atunci da, corect. Eu credeam ca vrei sa vorbesti fara vreo legatura cu SIMul si resursele de pe SIM.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!