Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Facebook vrea să înlocuiască Android cu un sistem de operare proprietar

În ciuda mai multor zvonuri, Facebook nu a lansat niciodată un telefon oficial. Compania a intrat însă în ultimii câţiva ani şi pe piaţa de hardware cu produse din gama Oculus şi mai nou cu display-urile inteligente Portal. Compania spune acum că doreşte să îşi creeze şi propriul sistem de operare pentru toate aceste dispozitive, pentru a nu mai depinde de Android. Cel responsabil pentru dezvoltarea noului software este chiar Mark Lucovsky, unul dintre cei care au stat la baza dezvoltării sistemului de operare Windows NT, sistem de operare pe care inclusiv Windows 10 încă este bazat.

Conform declaraţiilor lui Andrew Bosworth, vice preşedinte al diviziei hardware din cardul Facebook, compania doreşte să îşi asigure relevanţa în acest spaţiu pentru generaţiile viitoare de hardware:

„Vrem să ne asigurăm că vom avea un loc în generaţia următoare. Nu credem că putem avea încredere în piaţă sau concurenţi pentru a ne asigura că vom avea acel loc. Şi vom face asta pe cont propriu.”

Noul sistem de operare ar trebui să ofere celor de la Facebook posibilitatea de a dezvolta produse pentru care alţi concurenţi nu oferă încă soluţii software. De exemplu, piaţa de ochelari cu realitate augmentată (AR) încă nu este destul de dezvoltată, însă Facebook are astfel de produse în plan, iar Google nu pare să ofere suportul software necesar pentru accelerarea acestor lansări.

Desigur, ochelarii VR Oculus Go şi Oculus Quest vor putea beneficia de pe urma noului sistem de operare, care ar putea avea integrare mult mai bună cu reţeaua de socializare, în timp ce produsele din gama Portal ar putea beneficia de funcţii de securitate şi intimitate mai bune, probabil.

Desigur, aceste planuri nu vor afecta funcţionalitatea produselor din prezent sau aplicaţiilor de pe iOS, Android şi alte platforme. Acestea vor continua să existe în modul în care ne-am obişnuit. Eforturile Facebook pe piaţa de smartphone-uri, cu un launcher proprietar numit Facebook Home de Android pe dispozitivele HTC nu s-au dovedit a fi de succes. Cel mai probabil, un nou sistem de operare Facebook nu va fi dezvoltat şi pentru smartphone-uri.

Sursa - https://www.go4it.ro/software/facebook-vrea-sa-inlocuiasca-android-cu-un-sistem-de-operare-proprietar-18673814/

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Avand in vedere scandalurile in care au tot fost implicati, cam am indoieli asupra intentiei Facebook de o mai buna securitate si intimitate.. De cate ori cere aplicatia update mi se zbarleste parul cand vad ca "informatiile nu sunt oferite de dezvoltator".. asa cum spune la alte aplicatii, gen rezolvarea unor bug-uri.. De fapt, vor sa-si asigure un loc in piata si atat..

Jay
Jay

Jay

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Jay

Sistem de operare propriu al Facebook? E ciudata decizia... Nu știu în ce măsură ar putea intra pe piata in detrimentul altor sisteme consacrate. Cel puțin la telefoane nu va merge niciodată asta.

Cu un sistem de operare propriu, posibil sa urmărească să aibă acces la datele personale ale propriilor utilizatori pe care să le dea mai departe altor companii care să le folosească în marketing, pentru plasare de publicitate personalizată.

Cred ca e mult mai aproape Google de VR decat va fi vreodata Facebook. Si cu toate ca inteleg de unde a pornit initiativa...eu unul as fi super reticent in a cumpara ceva care ruleaza FacebookOS, sau cum or vrea sa-l denumeasca. Daaar...competitia e buna. Poate in felul asta, Google primeste un mic push in a se implica mai mult pe piata de VR.

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2

@FaraUnID, ne spui, te rog, și părerea ta despre acest subiect? Mulțumim!

DanielaH
DanielaH

DanielaH

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Echipă
Custom field 2
DanielaH

Cel mai probabil sistemul de operare al celor de la facebook va avea la baza ceva distributie / kernel / microkernel Linux, asa cum este si Android-ul, urmand a fi personalizat de catre ei. Nu cred ca se vor apuca sa scrie de zero un nou sistem de operare.

Cel mai probabil acest demers al lor are la baza ideea de a avea un control deplin asupra informatiilor cu caracter personal ce vor fi colectate si stocate prin intermediul acestuia si dorinta facebook de a intra si mai mult cu bocancii in ceea ce se numeste Private Data Use.

Nu exclud nici ideea ca acest sistem de operare sa fie oferit atat in varianta gratuita, varianta in care utilizatorul va fi bombardat cu reclame targetate si unul in varianta platita, versiune in care reclamele sunt dezactivate.

Poate vor integra si conceptul de market asemena Google, Apple, etc in care sa ofere atat continut gratuit sustinut de reclame cat si continut premium fara reclame.

Un lucru este cert pentru mine: Nu voi achizitiona niciun device motorizat de sistemul de operare al celor de la facebook.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!