Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Cum setez limita pentru datele mobile, pe Android?

Pentru că am observat că acest subiect este de interes, am ales să adăugăm o întrebare dedicată.

 

Ca să eviți costul suplimentar este foarte important să ai control asupra folosirii datelor mobile. Mai jos sunt pașii pe care îi poți parcurge pentru a seta limita datelor mobile pe Android:

 

1. Din meniul cu aplicații accesează "Setări" (Settings).

 

Apasă pe "Conectivitate" (Connections) și apoi "Utilizarea datelor" (Data usage).

 

   

 

2. Pentru a seta ciclul de facturare și limita apasă pe "Ciclul de facturare si setari limita" (Billing cycle and data warning).

  • Alege data la care ciclul tău lunar de facturare este resetat.
  • Activează notificarea trăgând de bară în partea dreaptă (Set data warning) și setează o limită mai mică decât cantitatea de date inclusă în opțiunea pe care o ai activată (Data warning). Când vei atinge limita respectivă vei primi o notificare.
  • Activează și setează limita maxima (Data limit) - când vei atinge pragul al doilea, smartphone-ul tău va bloca accesul la datele mobile. Pentru ca informațiile oferite de acest contor sunt informative, este foarte important să setezi limita maxima la aproximativ 90% din valoarea pachetului de date pe care îl ai, nu la valoarea exactă. De exemplu, dacă ai 6 GB setează limita la 5.4 GB.

 

 

Opțiunile sunt activate și setate precum în imaginea de mai sus - astfel în exemplul nostru vom primi o notificare când am consumat 2GB date mobile și se va dezactiva conexiunea de date mobile când consumăm 5GB.

Pentru acest exemplu am folosit un telefon Samsung Galaxy S7 edge, este posibil să existe mici diferențe în funcție de telefon.

 

Ai alte sfaturi pentru a nu depăși plafonul de date, pe Android?

MihaelaC
MihaelaC

MihaelaC

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Echipă
Custom field 2
MihaelaC
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 2 din 2

@FaraUnId foarte bună precizarea ta, mulțumesc, am adăugat în text :)
@Anca07 un sfat foarte bun, mulțumim!

MihaelaC
MihaelaC

MihaelaC

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Echipă
Custom field 2
MihaelaC
MihaelaC
MihaelaC

MihaelaC

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Echipă
Custom field 2
MihaelaC

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!