Întrebare cu răspuns(uri)

Tehnologia 5G dăunează sănătății?

Tehnologia 5g, care este distribuită prin frecvențe înalte, dăunează sănătății?
Mi se pare important să se aibă în vedere și protejarea noastră de radiațiile emise de antene.

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Viata a apărut pe Terra la câteva sute de milioane de ani după ce planeta s-a "liniștit" din punct de vedere radioactiv, și asta în primul rand după ce a căpătat o atmosfera capabila sa o protejeze în primul rand de radiațiile gama din spațiu. Ulterior, vegetația și apa au oferit alte tipuri de protecție împotriva radiațiilor UV și nu numai. Asa a apărut regnul animal. Noi suntem în vârful lanțului trofic nu prin obiceiurile alimentare ci prin stilul de viata. Din punct de vedere al radiațiilor nu am evoluat înspre a avea o protecție naturala. Acum decideți voi cam ce impact au asupra organismului uman toate tipurile de radiații din prezent.

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (14)

Da (15)

52%

15 membri au votat cu DA

14 membri au votat cu NU

52% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Consider ca DA, dauneaza grav sanatatii noastre. Radiatiile de orice natura, afecteaza grav si iremediabil sanatatea noastra. Poate nu suntem constienti si nu vedem cauzele pe loc, dar cu timpul le vom resimti.
Deja sunt personalitati care si-au transmis opinia negativa fata de aceasta tahnologie:
"Sunt foarte îngrijorat ca infrastructura necesara impune un sistem de radiatii wireless extrem de apropiat de casele noastre, care va emite nonstop. Frecventele radio de la radiatiile wireless actuale au fost clasificate de Organizatia Mondiala a Sanatatii drept un carcinogen posibil (tip 2B), iar teste pentru frecvente mult mai ridicate nici macar nu au fost facute”, spune dr. Jerry Phillips, profesor din chimie si biochimie la Universitatea din Colorado.
O alta parerea impotriva acestei tehnologii este cea a ministrului mediului, Céline Fremault: "Nu pot incuraja o asemenea tehnologie, daca standardele de radiatii, care trebuie sa protejeze cetateanul, nu sunt respectate, cu sau fara 5G. Locuitorii din Bruxelles nu sunt niste cobai, sa le pot vinde sanatatea pentru profit. Nu putem lasa loc nici unei indoieli”.
Din pacate, de dragul experimentarii noilor tehnologii, poporul roman cu sau fara voia lui devine cobai, fara a realiza riscurile la care se supune. :((

Studiile despre care am citit eu au arata ca da, frecventele la care opereaza 5G au potentialul de a penetra organismul si de a produce pagube acestuia pe mai multe niveluri. Pe de alta parte, s-a mentionat si ca aceste pagube se produc puteri mult mai mari decat cele la care opereaza reteaua. Cu siguranta viitorul va arata cine are dreptate.

Viata a apărut pe Terra la câteva sute de milioane de ani după ce planeta s-a "liniștit" din punct de vedere radioactiv, și asta în primul rand după ce a căpătat o atmosfera capabila sa o protejeze în primul rand de radiațiile gama din spațiu. Ulterior, vegetația și apa au oferit alte tipuri de protecție împotriva radiațiilor UV și nu numai. Asa a apărut regnul animal. Noi suntem în vârful lanțului trofic nu prin obiceiurile alimentare ci prin stilul de viata. Din punct de vedere al radiațiilor nu am evoluat înspre a avea o protecție naturala. Acum decideți voi cam ce impact au asupra organismului uman toate tipurile de radiații din prezent.

Tot ceea ce se intampla acum dpdv tehnologic sau nu, afecteaza oamenii. Important e sa folosim cu moderatie orice astfel de avans al tehnologiei, sa nu chinuim telefoanele daca suntem in zone fara acoperire, sa receptionam semnal ci sa le inchidem, sa nu dormim cu terminalele langa noi si etc. Eu sunt de parere ca multe alte neajunsuri vor fi cauzate de noile tehnologii care vor aparea pe piata in viitorul apropiat, si din ce vad, Romania este printre primele tari la orice e nou...dar din pacate si la numarul de persoane care sunt bolnave cu diverse boli de care pana acum cativa ani nu se stia de ele..

În principiu, orice evoluție tehnologică ar trebui să aibă în vedere reducerea efectelor nocive asupra mediului (nu doar asupra oamenilor) și diminuarea energiei folosite. Eu aș mai adăuga și necesitatea !

Ok, o să avem 5G, 6G, 10G ... până unde ? Care ar fi acel XG la care ne-am opri și am spune - de ajuns. Efectele posibil negative nu justifică viteza de 3214654687654653213213 MB/ sec (teoretici, deoarece practic aceste viteze sunt influențate de mulți factori).

4G+ nu este suficient ? Ce ar aduce acum 5G, pentru un utilizator cu necesități firești pentru un smartphone (comunicare/ e-mail/ muzică/ clipuri video/ video call) ? Pentru download de 10GB nu cred că stă cineva pe date mobile ... din acest motiv există și va exista fibra optică :)

În România, ANCOM nu a scos la licitație frecventa de 28 GHz pentru 5G, se vor folosi actualele benzi de frecventa utilizate în tehnologiile 2/3/4G, în plus se va elibera banda de 700 MHz.

Din ce in ce mai multa lume spune ca e daunatoare.. :)
https://liviabonarov.wordpress.com/2019/04/05/tehnologia-...

Jay
Jay

Jay

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Jay

@Vio73:

Acum se liciteaza anumite benzi, dar, pentru liniștea noastră : antenele respective, vor fi limitate hardware să nu depășească frecvențele, sau după X ani, prin firmware, ne putem trezi în cuptorul cu microunde ? Mai ales că aceste antene vor fi amplasate foarte aproape unele de altele, deoarece raza de acțiune e limitată ..

nici eu nu sunt de acord cu 5g.
4g4g+ e mai mult decat suficient.
in plus,tehnologia 5g este alt nivel,noua ni se prezinta drept o evolutie fireasca a comunicatiilor,realitatea este insa cu totul alta,nu are legatura cu ce este acum si este o practica criminala.
poate nu se va "simti" asta in faza initiala,dar in 2-3 ani dupa,schimbarea va fi drastica si nu reversibila.
de ce am dori-o? pentru noi,pentru copiii nostri?
sa o testeze in america,in ...nu stiu,unde vor,si sa vedem si noi rezultatele dupa cel putin 3 ani,cel putin.
de ce suntem noi cobaii ?

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
1
714 / 750
puncte
Custom field 2

Nu, cel putin nu mai mult ca oricare alte tehnologii :)

@eda2k, nu intelegi noile tehnologii, nu amplaseaza nimeni antene foarte aproape... ca nu are unde si ar costa cat nu ar face, 5G de baza e in banda 3.5-3.7GHz... deci lucreaza aproape ca B7 in 4G... ce ai auzit tu de zeci de GHz e un download mai rapid in locuri alese unde se cere, anumite cladiri, stadioane, piete, mall-uri etc... nu pune nimeni antenute pe fiecare stalp de lumina... vorba vine :) Nu mai cautati info pe net ca exista multa propaganda anti cu abureli despre 5G si ele genereaza neintelegeri ale tehnologiei.

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
1
643 / 750
puncte
Custom field 2

Pentru a nu deschide un topic nou pe aceasta tema.....

Academia Română - “Avertizăm că implementarea tehnologiei 5G, fără o evaluare concretă a riscurilor și vulnerabilităților, poate avea grave consecințe asupra sănătății populației. Oamenii de știință avertizează că viitoarele stații 5G vor genera câmpuri electromagnetice de cca 100 de ori mai puternice decât cele ale generațiilor deja în funcțiune, dezvoltând practic un ocean artificial de radiații milimetrice de înaltă frecvență (30-300 GHz), cu imens potențial de risc, pe termen mediu, asupra vieții.

Organizația Mondială a Sănătății, Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului și alte autorități medicale internaționale clasifică câmpul electromagnetic produs de radiofrecvențe ca posibil carcinogen la om. În mod concret, radiațiile milimetrice se absorb la nivelul pielii, în profunzime de cca 1-2 mm, precum și la nivelul păturii superficiale a corneei, iar efectele locale se pot transmite prin mecanisme moleculare în restul organismului. Alături de riscul de cancer, literatura de specialitate semnalează, între altele, efecte precum stresul celular, lezări ale mecanismelor genetice, deficit de memorie și probleme ale procesului de învățare, tulburări neurologice.”

Articol complet - https://financialintelligence.ro/academia-romana-avertiza...

In general chestiunile astea sunt povesti fara suport real, intretinute de fake news si date partiale, incorect interpretate/intelese. Mai bine urmariti acest fizician:

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
1
643 / 750
puncte
Custom field 2

Totusi vorbim de academia romana,nu? Daca nici acesti oameni destepti,zic eu,mult mai destepti decat noi,nu stiu mai bine,atunci cine stie ? Academia avertizeaza,mai departe ramane la latitudinea noastra si a autoritatilor,companiilor,institutiiilor etc...ca multimea poate nu intelege,cum nu intelege nici sa fumeze,sa se drogheze etc

Nu stiu sa fi facut vreodata un studiu competent pe tema asta cum au facut australienii de ex (cel pe 25 ani), au preluat doar de la altii. Nu apare niciun nume, apare doar sintagma clasica fake-urilor "oamenii de stiinta"... care unde cum nimic... De exemplu prostiile alea cu mecanisme moleculare care transmit in tot corpul sunt halucinante.

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
1
643 / 750
puncte
Custom field 2

Asta spun si academicienii,ca tehnologia ar putea fi implementata dar doar dupa niste studii competente. Se pare ca cei mai efectati subiecti ar fi copii. In general noi consumatorii ar trebui sa ne dam cu parerea despre un film sau un meci de fotbal,insa cand vine vorba de boli si efecte nocive ar trebui sa-i lasam pe cei indreptatiti sa faca asta,pentru ca noi oricat de destpeti ne consideram nu cred ca ajungem la nivelul unor oamenii care toata viata lor au scris formule.

De aia zic, e util de ascultat si inteles si ce spune fizicianul Cristian Pesura sau altii care au facut studii ori experimente directe cu relevanta nu doar teorie in birou academic. OMS nu a decis degeaba ca nu sunt legaturi intre campurile EM telecom si carcinoame.. se bazeaza pe studii cu impact mare, numar mare de subiecti si perioada mare.
Au trecut peste 25 ani de la inceputurile telefoniei mobile digitale totusi... se afla daca era ceva real.

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
1
643 / 750
puncte
Custom field 2

Daca sunt reale toate stirile care "rasufla" despre pericolul numit 5G, probabil o sa incepem, multi dintre noi, sa cautam pesteri in care sa traim.. important este sa fie bine cei care tin sforile..
Daca rezultatele experimentelor, facute de unii si altii, n-au fost tocmai linistitoare, cum de se continua?!..
http://infobrasov.net/dosar-de-sanatate-nr-14-bruxelles-p...

Jay
Jay

Jay

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Jay

Ala e un fake nws. Belgienii doar au amanat licitatia ca si la noi... fara vreo conotatie de sanatate, doar politica. Serviciul 5G deja functioneaza in anumite zone, operatorul e Proximus.

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
1
643 / 750
puncte
Custom field 2

Voiam sa va aduc la cunostinta ca Academia Romana a sters de pe site articolul pretins "stiintific" care deja a cauzat discutii... "Academia Română a șters de pe site-ul propriu comunicatul în care susținea că tehnologia 5G poate avea grave consecințe asupra sănătății populației" https://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-24256163-academ...
Nimeni nu vrea sa dea nume de specialisti, cei doi care au scris incearca sa se scoata. Asa ca in viitor mai multa atrentie, nu tot ce poarta sigiliul unei institutii reprezinta si opinia ei stiintifica.

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
1
643 / 750
puncte
Custom field 2

Eu l-am auzit pe unul dintre academicieni vorbind la Radio Romania Actualitati azidimineata. De aceea m-am si grabit sa deschid un topic nestiind ca a fost publicat articolul si pe comunitate.
In fine,daca l-a sters e mai grav. Inseamna ca au fost ceva presiuni sau...s-au luat niste bani ca sa il stearga ?
Cam ciudat,nu? Adica vorbim de site-ul academiei si nu de un blog oarecare.

Asociația Pro Consumatori, împreună cu Asociația Alianța Părinților și Asociația Pro Vita Filiala București au atacat în contencios administrativ Hotărârea de Guvern nr. 429/2019 pentru aprobarea Strategiei 5G pentru România, solicitând instanței de judecată anularea acesteia, potrivit unui comunicat.

Asociația Pro Consumatori, membru fondator al Coaliţiei Stop 5G România, consideră că Guvernul României nu manifestă niciun fel de responsabilitate față de sănătatea populației României, apreciind ca tehnologia 5G prezinta pericole pentru mediu, oameni şi orice altă formă de viaţă.

Articol complet - https://financialintelligence.ro/asociatia-pro-consumator...

"Inseamna ca au fost ceva presiuni sau...sau luat niste bani ca sa il stearga ?" - Nu, inseamna ca nu isi poate asuma tampeniile din el. Au fost criticati inclusiv de fizicieni. Cum se face ca baietii "fac" descoperiri care nu pot fi sustinute intr-un peer review... nu mai zic contrar a ceea ce au constatat alte academii sau organizatii stiintifice internationale.
Trebuie sa manifestam un ochi critic, sa nu mai credem automat toate ineptiile care circula si chiar cand ele par cu suport stiintific.

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
1
643 / 750
puncte
Custom field 2

@andreic cum ar putea face diferenta consumatorul obisnuit intre ce sunt "ineptii" si ce este adevarat? Care sunt stirile adevarate si care nu? Noi nu ne pricepem,nu avem studii de specialitate. Unii dintre noi avem doar liceul si eventual o facultate,dar nu in domeniul fizicii sau telecomunicatiilor.Cum filtram aceste studii?

UE lucreaza la un plan de combatere pentru fenomenul "Fake News" care au ca subiect principal tehologia 5G si efectele sale asupra organismelor vii.

În ultimele luni o serie de teorii ale conspiraţiei, potrivit cărora noul coronavirus ar avea legătură cu tehnologia telefoniei mobile, a dus la incendierea unor turnuri de telefonie în zece ţări europene şi atacarea lucrătorilor care se ocupă de mentenanţa instalaţiilor de telefonie.

15 ţări şi-au exprimat îngrijorările şi propunerile într-o scrisoare comună trimisă vicepreşedintelui Comisiei Europene, Margrethe Vestager, comisarului pentru piaţă internă, Thierry Breton, şi vicepreşedintei CE Vera Jourova.

“Este clar că asistăm la o creştere a activităţii mişcării anti-5G de-a lungul Uniunii Europene” susţin semnatarii scrisorii, care au cerut Uniunii Europene să “adopte o abordare activă, pe termen lung şi sistemică” pentru a răspunde la îngrijorările cu privire la 5G şi câmpurile electromagnetice.

“Noi, în calitate de state membre, suntem gata să contribuim la această iniţiativă UE cu expertiza noastră naţională şi cele mai bune practici pentru a răspunde la problema dezinformării cu privire la 5G şi câmpurile electromagnetice”, se mai arată în scrisoarea consultată de Reuters.

Ţările semnatare cer mai multă cercetare ştiinţifică cu privire la riscurile pentru sănătatea oamenilor, propunând campanii de creştere a conştientizării de-a lungul Europei şi sugerând o dezbatere mai amplă care să ţină cont de temerile şi îngrijorările oponenţilor tehnologiei 5G.

Statele care au facut front comun si au semnat acea scrisoare deschisa sunt: Polonia, Suedia, Austria, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Cipru, Estonia, Finlanda, Grecia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Portugalia şi Slovacia.

Sursa - https://financialintelligence.ro/15-state-membre-ue-apel-...

La noi, ramane cum s-a stabilit, adica ce ne dicteaza americanii!

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!