Am un abonament YOXO de 20gb. Am plecat în concediu in Grecia așa că am activat opțiunea de 100GB, care îmi oferă acces în roaming. Aș fi schimbat și abonamentul, dar trebuia să aștept cam 5 zile până se trecea la noul abonament, iar eu plecam atunci.
Toate bune și frumoase, dar am văzut că după cele 5 zile, in Grecia fiind încă, accesul în roaming a fost dezactivat. Am contactat suportul tehnic și mi-au confirmat ceea ce citisem deja, că la activarea pachetului de baza (scadența facturii standard), opțiunile sunt dezactivate.
Deci am platit 100gb pentru 5 zile și mai trebuie sa fac același lucru pentru încă 4 zile!?
Să presupunem că în loc de 5 zile aveam doar o zi acces în roaming, apoi trebuia să îl plătesc din nou. Tehnic era fix același scenariu.
Numai mie mi se pare nedrept și frustrant? Da, scrie. Orange s-a acoperit poate din punct de vedere legal. Dar oare practica aceasta comercială în care valabilitatea nu este de 30 de zile așa cum scrie, ci de până la 30 de zile in funcție de data de facturare este ok? Nu este ca și cum aș putea să îmi schimb data de facturare pentru a putea sa îmi acopăr câteva zile de concediu. Nu îmi pot schimba data fără întrerupere de contract.
În afara de a mă frustra, oare există variante de a rezolva această problemă? Nu neapărat acum, punctual, pentru mine, cât pentru a schimba abordarea companiei. Mi-e imposibil să cred că sunt singurul in situația asta și, la cât de nervos sunt acum, vreau doar să îmi iau cele 5 abonamente plus servicii fixe și să plec oriunde altundeva.
Măcar la Vodafone nu am avut problema asta. Opțiunile sunt opțiuni, iar tarifele de roaming pentru zonele non-SEE sunt decente (fata de cei 10.7Eur/MB ai Orange, spre exemplu).