anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Scamatoria Yoxo?

ana18
Junior entuziast

Yoxo sunt servicii furnizate de Orange Romania SA, in ciuda reprezantarii lor inselatoare in publicitate, cum ca ar fi o organizatie distincta.

In consecinta, portarea nu este posibila intre orange si yoxo.

Mai departe, printr-o scamatorie tehnica, Yoxo blocheaza portarea cel putin de pe retelele Lyca si Digi, culmea, actorii ieftini de pe piata. Scamatoria consta in a solicita un cod PIN primit prin SMS, dar SMS-ul nu ajunge niciodata la destinatie pe motiv ca Orange trimite SMS intr-un mod in care alti operatori nu il primesc.

Suportul Yoxo impinge de la spate pe oricine vrea sa se porteze, la Orange, mintind ca apoi s-ar putea porta la Yoxo. In realitate, nu se poate, pentru ca este acelasi networkid. Pusi in fata acestui fapt, cei de la suport mint ca s-ar putea face "migrare", desi acest proces nu este specificat in vreun document contractual.

As vrea sa stiu daca a reusit cineva sa se porteze de pe Digi sau Lyca, pe Yoxo, SERVICIU APARTINAND ORANGE ROMANIA SA. Si daca da,  cum.

59 Răspunsuri 59

FLo1
#StarMember

@ana18: Bun venit în Comunitate. Să facem puțină lumină în amalgamul termenilor utilizați și a procedurilor:

1. Yoxo = Abonament digital Orange. Deci portare în cadrul aceleiași rețele NU se poate. Migrare? De pe un tip de abonament la altul? De la un plan tarifar la un altul? Asta este altceva, și deloc imposibil.

2. Lyca este un fel de REVOLUT în telefonia românească și numai, adică folosește infrastructura Telekom, dar nu aparține Telekom. (Revolut are IBAN de RO, dar nu este din România). Lyca ți-l recomand pentru roaming... dacă interesează. Despre DIGI, doar de bine: ai vreo cerere de portare din DIGI la Yoxo refuzată? Când? Ce eroare ai primit? Ce motiv ți-a fost justificat? Concret!!!

Te așteptăm cu detalii concrete ale problemelor întâmpinate în procesul de portare (dacă a fost încercat) de la DIGI la Yoxo. Numai bine.

ana18
Junior entuziast

@FLo1: Multumesc pentru raspuns. Cu semne de exclamare.

1. Yoxo face publicitate inselatoare. Se prezinta ca proiect Orange, dar pana nu le spui de la obraz ca au acelasi networkid, te mint cu nerusinare ca ai putea porta intre yoxo si orange.

2. Revolut este o banca in Lituania. Lyca e un MVNO. Yoxo e ... nimic. Nu prea inteleg comparatia.

3. Scamatoria Yoxo consta tocmai in a refuza orice posibilitate de a depune o cerere de portare. Daca nu poti depune cerere, portezi numai ce iti convine.

4. Concret cu multe semne de exclamare, motivul invocat este ca singurul mod in care te poti porta este sa primesti un SMS cu un PIN, cu toate ca legea precizeaza ca trebuie sa accepti cereri, iar protocolul prin care Orange transmite SMS-ul nu este acceptat de Lyca. Situatia este identica in cazul Digi. In consecinta nu primesti niciodata SMS-ul.

5. In franta, sistemul cu divizie ieftina/divizie scumpa se practica de ceva timp, scopul fiind sa fortezi clientul la divizia scumpa apoi sa ii refuzi orice schimbare din cauza ca nu are dreptul legal la portare, fiind acelasi network id.

6. Yoxo imi propune vanzare fortata si bundling, ambele ilegale, anume sa ma portez la Orange si apoi sa "migrez" la Yoxo, dar in fapt nu exista niciun document contractual care sa garanteze migrarea, lucru confirmat de Yoxo.

E clar acuma?

@ana18: Îmi dau seama când am de-a face cu "beautiful mind", deci nu-mi înșela așteptările.

1.Reclamele oriunde în lume sunt informative și de multe ori relatează frânturi de adevăr. Dacă ar relata totul, nici nu ar mai fi interesant.

2. "Revolut e bancă în Lituania". Corect. Dar cu IBAN de România??? Pardon??!! De ce nu unul de Lituania? Comparația: Lyca are ca suport Telekom-ul, că doar n-are ... sateliții propri, pentru că nu e un operator din România. Dacă n-ai înțeles...pot relua, același story.

3. Fals. 

4. Fals din nou, demontat și de Rafa Helper mai sus. Ți-am solicitat un screen-shot cu eroarea returnată la portare, la transmitere cerere sau ceva.... dar sunt doar stories.😴😴😴

5. In Franța Orange are chiar oferte excelente și servicii verificate personal. Dacă e nevoie, revin cu screen-shot cu numărul utilizat în roaming Franța prin OrangeFR.

6. Dacă la Digi ai abonament DA, mai ușor și mai rapid: porteazăte la Orange, chiar prepay și apoi treci pe Yoxo. Posibil să ai un parcurs mai scurt. Dar ce știu eu....

BTW: Until her light, the star was first a sparkle (by me).

ana18
Junior entuziast

As aprecia să lași replicile sexiste pentru cârciuma din colțul străzii. Mai multa ortografie, mai puțin bombardierism.

1. Publicitatea înșelătoare e ilegală. Argumentul tau e ca bombardierul cu 150/h, dar toți fac așa.

2. Poți să exprimi in cuvinte aversa de semne de punctuație? Pentru informarea ta, in zona SEPA poți avea orice fel de IBAN. Discriminarea pe baza de IBAN e ilegală. Telefonia mobila in Romania nu merge prin sateliți.

3. Adevărat.

4. O aiureala. Evenimentele de la momentul A pot fi comparate cu evenimentele de la momentul B numai dacă este identic contextul. Iar context identic n-ai dovedit.

5. Compari cu ce are Sosh în Franța, nu ci ce are Orange în Franța.

6. E irelevant daca am abonament sau cartelă. Drepturile sunt identice, discriminarea e ilegală.

7. Ți-am explicat problema tehnica suficient de detaliat. Daca ai cunoștințe în domeniu, ai înțeles deja, daca nu ai, explicația e suficientă.

 

....mda, m-a înșelat prima impresie. E fără rost când terminologia nu se înțelege. Mai multe explicații nu am ce/ de unde oferi. Succes Ana.

ana18
Junior entuziast

Terminologia este foarte clară. Mulțumesc pentru implicare. Apreciez în mod deosebit oamenii care își evaluează corect limitele.

RafaHelper
#StarMember

Salut @ana18

Da, eu m-am portat de pe Digi abonament pe YOXO. Tot procesul a mers foarte bine si nu am avut nici-o problema pana acum.

ana18
Junior entuziast

Poți să îmi spui data aproximativa la care te-ai portat? Mulțumesc în avans pentru informație.

Sigur, August 2022.

Am corectat anul, e vorba de 2022 nu 2021.

delfinas
#StarMember

Ana, sincer, nu-ti inteleg vehementa! Sa zicem ca e adevarat ce povestesti tu, desi nu prezinti nici o dovada care sa-ti sprijine spusele.

Yoxo face parte din Orange Romania, ca si magazinul online, de ex, dar sunt totusi divizii separate. La 300 nu-ti raspunde nimeni legat de Yoxo, pt ca e un serviciu total digital.

In plus, Orange isi rezerva dreptul de a-si alege clientii si nu cred ca o poate obliga cineva sa accepte numere portate de la Lyca. De la Digi s-au portat clienti, ti s-a si dat un exemplu.

Ar fi bine sa temperezi limbajul agresiv si sa explici, cu dovezi, ce piedici ai intampinat incercand sa te portezi la YOXO.

Sfatul meu e sa te  portezi la prepay sau la un abonament clasic Orange. dar e alegerea ta.

ana18
Junior entuziast

@delfinas, aas aprecia ca sexismul sa se mute la cârciumă.

Sfatul tau presupune vânzare forțată (nu e voie la yoxo daca nu cumpăr prepay de la Orange) și bundling (prin diverse tertipuri comerciantul împiedică achiziționarea unui produs daca clientul nu îl cumpără și pe al doilea). Ambele sunt ilegale.

As aprecia să temperezi și tu incitarea la practici ilegale.

Având în vedere situația, nu cred că am vreun beneficiu din a da detalii tehnice. Situația am explicat-o deja foarte exact.

Draga mea, o tot dai cu sexismul, nu are nici o legatura, mai ales in acest caz! Nu poti acuza o femeie de sexism, e un non-sens. 😉

Eu nu promovez ilegalitati...tu continui sa arunci cu acuze fara  acoperire.

Daca acuzi, trebuie sa aduci si probe palpabile, nu doar niste vorbe aruncate. Altfel, e doar o poveste de adormit ... adultii.

ana18
Junior entuziast

Draga mea,

1. Daca ai fi citit threadul, ai fi înțeles referința.

2. Culmea face că femeile sunt la fel de sexiste ca bărbații, dovada fiind eurobarometrul in care majoritatea femeilor sunt de acord că femeile pot fi bătute de bărbați. Așa că non-sensul sta in afirmația ta.

Mai departe, așa cum tu mă inviți la vânzare forțată și bundling, ambele ilegale, te invit și eu să îți iei o cartela lyca sau Digi și să testezi portarea. Ai sa ai toate dovezile pe care le tot ceri.

In rest, mă interesează dacă există vreo metoda de a face cerere cu număr de înregistrare, la yoxo, pe legea portarii, ca sa pot avansa in direcția pe care mi-o doresc. Cred că tocmai mi-ai dat o idee.