anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Portare catre PrePay Orange cu scopul de a activa Yoxo

Viktor
Începător
Hello. As vrea sa portez 3 numere ale familiei de la prepay vodafone la prepay orange cu scopul de a activa yoxo.
Desi pe site-ul orange: https://www.orange.ro/help/cum-imi-pot-porta-numarul-prepay-in-reteaua-orange-15450
nu scrie nimic de vreo taxa sau vreo obligativitate de vreun fel, m-am trezit ca in magazin sunt obligat sa activez extraoptiunea de 6 euro pt fiecare numar adica 30 de lei x 3 numere vreo 90 de lei. Daca aleg ulterior trecerea la yoxo toti banii se pierd. Pe website este specificat ca te poti porta si fara numar provizoriu....Daca aleg varianta asta oare pot sa scap de aceasta extraoptiune obligatorie, abuziva si total inutila pentru mine? Orice idee e binevenita. Multumesc.
24 Răspunsuri 24

FLo1
#StarMember
@Viktor: Nu ai pierdut nimic. Regula imposibilității portării unui prepay cu zero credit e universală la oricare provider. Totuși la rețeaua numărul 1 ai observat bine "abuzul" pentru cei 6 euro necesari pentru credit pe viitorul prepay portat. Povestea ulterioară cu Yoxo este alt capitol al love-story-ul Orange. Decizia intrării în horă îți aparține.

Neaplicabil
Viktor, cred ca vorbim de doua link-uri si doua situatii diferite: * Portare de pe abonament (cu sau fara numar provizoriu): https://www.orange.ro/help/cum-imi-pot-porta-numarul-de-abonament-in-reteaua-orange-15448 * Portare de pe prepaid (cu numar provizoriu obligatoriu): https://www.orange.ro/help/cum-imi-pot-porta-numarul-prepay-in-reteaua-orange-15450 In cazul tau, se aplica a doua varianta intrucat vii de pe prepaid pe prepaid. Si eu m-am portat acum ceva vreme, cu ambele numere, tot de la Vodafone, si a trebuit intr-adevar sa-mi activez o carteluta prepaid cu numar, si cu credit. Ulterior, numarul original al cartelei a fost inlocuit cu numarul meu (portat) si creditul l-am folosit fara probleme pentru activarea unei extraoptiuni. Acuma, in cazul tau cu trecerea la YOXO, e intr-adevar destul de neplacut, cu atat mai mult cu cat ai un timp limitat. Presupun ca nu ar fi fost o problema sa ramai o luna pe prepaid si sa consumi din optiunea respectiva. Dar e intr-adevar destul de suparator sa trebuiasca sa activezi acea optiune si sa nu apuci sa te folosesti de ea ca lumea. Si nu cred ca poate nimeni sa-ti dea restul de banuti pentru zilele remase in care nu ai cum sa folosesti beneficiile incluse in optiune. Nici nu stiu cum ai putea sa le imparti... Ma rog, voiam doar sa spun ca procedura asta de portare de pe prepaid pe prepaid asa a fost dintotdeauna, sau cel putin de cand sunt eu client.

Viktor
Începător
Pana ieri nu aparea treaba cu extraoptiunea obligatorie de 6 euro pe site. Ieri au pus-o sus... Era ok daca alegeam ce sa fac eu cu cei 6 euro... Dar la portare esti obligat sa activezi extraoptiunea de 6 si nu una mai mica... Si oricum si sa zicem prin absurd ca nu o activezi sau ceri creditul inapoi... Daca dupa portare alegi yoxo pierzi automat tot creditul si toate beneficiile de pe cartela abia portata. Normal era ori sa te portezi in scop yoxo... cu cost zero ori sa ti se poata plati prima luna de yoxo din "taxa" asta mascata de portare... E deranjant mai ales ca vreau sa vin cu 3 numere ceea ce ma pune automat sa platesc din start 18 euro pt ceva ce eu nu-mi doresc...

Neaplicabil
Aha, am inteles. Pe site-ul de portare prepaid-prepaid zici ca nu aparea... Da, se poate sa fi fost adaugat in urma mesajului tau de aici din Comunitate. Sincer nu m-am uitat. Doar am observat ca postasei un link de portare de pe prepaid initial (in mesajul de mai sus) si unul de portare de pe abonament (care n-are treaba asta cu cartela si cu creditul de 6 Euro) un pic mai jos intr-un alt raspuns. De-aia am zis ca poate e o confuzie undeva. :) Dar daca zici ca pe site-ul de portare prepaid nu aparea chestia cu cartela de 6 Euro...atunci inseamna ca cel mai probabil a fost adaugat ulterior. Cum am zis, n-am veriticat. Doar stiu ca asa a fost si la mine. Deci posibil sa fi omis cineva sa adauge informatia asta si pe site.

DanielaH
Moderator

@Viktor, îmi pare rău pentru situația ta, într-adevăr neplăcută, în care este nevoie să plătești câte 6 euro pentru fiecare număr pe care vrei să-l portezi din altă rețea pe Yoxo. Am expus această situație colegilor mei și se vor gândi la o soluție pe viitor.

 

In informația de pe site-ul yoxo.ro (https://www.yoxo.ro/help/cum-pot-sa-trec-un-numr-prepay-la-abonament-yoxo/), într-adevăr, nu sunt menționați cei 6 euro pentru că aici se face referire strict la portarea de la Orange PrePay la Yoxo, care nu implică niciun cost.

 

Referitor la informația de pe site-ul orange.ro, secțiunea help (https://www.orange.ro/help/cum-imi-pot-porta-numarul-prepay-in-reteaua-orange-15450) colegii ne-au spus că ultima modificare a fost făcută în luna ianuarie. Aici a fost și este menționată opțiunea de 6 euro pentru că așa funcționează procesul de portare de la non-Orange la Orange PrePay.

 

Vom încerca să completăm și informația de aici https://www.orange.ro/help/pot-sa-portez-un-numar-din-alta-retea-la-yoxo-14868 cu un link către portarea la PrePay, ca să fie mai clar ce anume implică.  

Viktor
Începător
Daca tot putem vorbi cu colegii pentru viitor, nu am putea sa vorbim pentru un viitor mai apropiat? Adica sa merg si eu intr-un orange shop cu cele 3 numere saptamana asta si sa pot trece pe orange prepay cu scopul declarat de a activa din prima zi a portarii yoxo? Mai ales ca am deja un teanc de cartele prepay orange cu numere si credit 0, neactivate, primite ca bonus si promotii...care teoretic pot functiona perfect scopului de a fi numere provizorii pana la portare ;) Cu alte cuvinte am deja suportul prepay, am dorinta de portare, vreau yoxo si am nevoie doar de ajutorul si o usoara flexibilitate orange 🙂

DanielaH
Moderator
@Viktor, din păcate, momentan nu există această posibilitate. În procesul de portare cartela PrePay trebuie să fie activă, iar ea nu poate să funcționeze cu credit 0. Migrarea la Yoxo se poate face însă ulterior, după consumarea resurselor din opțiunea de 6 euro, fără pierderea creditului.

Escu
Junior
"Din pacate nu exista, bla bla" ca de fapt asta ne intereseaza.... raspuns template call center... Solutii sunt, dar sa nu fie vreun manageras roman, ca doar noi romanii facem japca cu noi. Dar cum ar fi ca Orange, ca o firma care se respecta, ca tot ne portam in retea... adica vine "moara la sac" sa ofere 1 euro bonus, sa se poata activa nr. provizoriu si mai departe sa faca fiecare ce vrea cu cartela? Nu ar fi mai civilizat asa? "Sarakiile" astea de la marketing nu dau doi bani pe nimeni si renunta la orice urma de demnitate din toate marile companii... Am ajuns sa o traiesc si pe asta, in RO sa dai bani la o companie de telefonie mobila ca sa poti sa te portezi la ei, nu se mai lupta ei sa te ia la ei, smecherie de Ferentari... si lumea pune botu'...

DanielaH
Moderator
Salut tuturor! De ieri este disponibilă varianta beta a procesului de portare la Yoxo, 100% digital, din orice rețea de telefonie mobilă. Găsiți aici mai multe detalii + pașii pentru portare direct din aplicație: https://www.yoxo.ro/portare/ Vă așteptăm cu feedback pe topicul dedicat: https://comunitate.orange.ro/questions/2666339-lansat-fluxul-portare-online-direct-yoxo-aplicatie

Florin725
Junior
Poți încerca un nr Orange nou din aplicația Orange, încerci pe un dual Sim, și vezi dacă ți se potrivește YOXO în zona ta. Dacă ești mulțumit te vei porta sigur.