anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Instalare antena pe teren din cauza semnalului slab

sw3gmach1n3
Junior

Salut

Stau într-un sat mai "uitat de lume", si semnalul e foarte prost in zona. Are zile cand nu merge deloc, are zile cand am si 2-3 mb/s dar numai in curte, in casa nu e deloc semnal, nici macar pentru apeluri, Astazi de exemplu a mers foarte prost. Intrebarea mea e daca as avea vreo sansa sa se instaleze antena pe terenul meu. E una din cele mai inalte zone din sat. La recensământ au fost 180+ persoane, ma gandesc ca nu destule, motiv ce m-a facut sa scriu aici.

Mulțumesc!

8 Răspunsuri 8

Razvan
#StarMember

Salut! Verifică lista cu localitățile considerate zone albe și care sunt deservite de minim 1 operator.

https://www.ancom.ro/ancom-a-identificat-zonele-din-mediul-rural-neacoperite-de-re539ele-de-genera53...

Mulțumesc de raspuns. M-am uitat si nici nu apare pe harta ca fiind în plan sa fie ceva aici😂. Doar imprejurimile care par sa fie zone albe.

Vezi și aici  dacă ai semnal in localitățile vecine și ai putea amplifica semnalul.

Sau pe Cellmapper

teacher_
#StarMember

Salut!

Răspunsul meu este o părere mai degrabă personala...

180+ persoane e destul de puțin. De regulă, operatorii intervin mai repede în zone ceva mai populate, as zice 1000+ de persoane.

Dar nu este imposibil — dacă zona e strategică (drum județean, traseu turistic, relief înalt, acoperire deficitară pe o arie mai mare), poate deveni interesantă.

Există posibilitatea de conectare la curent electric pe terenul tău fara să se facă alte cheltuieli majore? Se poate ajunge cu mașina tehnică indiferent de anotimp? Poate cineva o să îți răspundă daca acea antena poate deservi un areal mai mare de exemplu..

Pai da, m-am gandit ca probabil e putin sa merite costul, de-aia eram curios daca am sanse. Din pacate nu e niciun drum important, sau etc. ca relief e avantajos, e unul din cele mai inalte terenuri de acolo. Pai aria deficitară e in functie de cat esti de sus sau cat esti la drum, dar in medie e putin spre deloc. Nu stiu cat acopera o antena. Curent au de unde, am stalpul de curent lângă gard. Teoretic se poate ajunge, doar ca daca dă zapada, primaria se trezește dupa cateva zile cand deja incepe sa se topească,  fiind "văi si dealuri" zona e pretențioasă la gheață. Mulțumesc mult pentru răspuns.

Vio73
#StarMember

Salutare!

Dacă sunteți mai mulți în situația ta, faceți o cerere către Orange, cu numărul de te telefon nume și prenume și semnătura, unde povestiți situația, poate se pune măcar un amplificator.

Dacă nu, caută alte soluții gen repeater, care să -ti amplifice semnalul, net fix, ce poți.

Baftă!

Vecinii mei nu se strâng nici pt a convinge primăria 😂😂.  M-am gandit la repeter dar parcă n-aș vrea sa investesc sincer, asa mai bine trag fibra, ca internetul mă doare, apelurile mai puțin. Multumesc mult de răspuns 

Dacă poți trage fibră și internet fix, poți activ apelul wifi și folosi smartphone fără probleme.

Cu mare plăcere!