anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

In urma atacului cibernetic asupra Orange and Yoxo, adresa de email expusa

flomanea
Junior

Buna ziua

presupun ca (e doar ompresupunere), in urma atacului cibernetic asuprea Orange Yoxo, adresa mea de email a fost expusa pe darkweb, am primit astazi nenumarate mesaje de la providerul meu de email care imi raporteaza expunerea adresei mele de email pe darkweb , scapare efectuata de orange.ro. 
cine raspunde pentru asta? Orange? Ceva sfaturi?

multumesc

11 Răspunsuri 11

RafaHelper
#StarMember

Salut @flomanea

In primul rand nu ar trebui sa pui aceea poza aici :), tocmai ti-ai expus singur adresa de email pe web. 

Ca si o recomandare personala iți pot spune ca pe viitor sa ai cate o adresa de email pentru categorii separate de lucru. De exemplu adresa de mail personal pe care sa o folosești doar cu persoanele in care ai incredere, apoi adresa de email pentru lucru si apoi adresa de email pentru alte site-uri, shopping, aplicatii, etc.

Ce crezi ca se poate întâmpla cu adresa ta de email daca a ajuns pe darkweb? Ai vreo temere anume?

Multumesc frumos de sugestii, in mod norml am cate un alias pentru fiecare autentificare, dar deoarece orange te intreba de multe ori de adresa de email cand te autentifici cu un operator, am gasit confortabil sa o pun pe cea principala. 
nu ma astept la nimic deosebit ca a fost scapata pe dark, doar milioane de spam de care nu am chef, si mai mult, vinovatia Orange la care le-am dat spre pastrare adresa mea de email iar ei au “sifonat o” …raman rotusi la intrebarea mea…cine raspunde? Si daca orange e raspunzatorul, cum rapsunde pe trunasta? Cine ii trage la raspundere? Inca odata intreb. Gdpr ce zice la faze de genul asta?

multumesc de raspuns.

Cu drag! Întrebările tale sunt pertinente si bune, tocmai de aceea le poți adresa către Orange cu un mail la aceasta adresa: dpo@orange.ro

Mai multe despre ce zice GDPR găsești aici: https://www.orange.ro/gdpr/
in secțiunea Drepturile Persoanelor vizate.

Multumesc de sugestii.

am citit in mare ce zic pe pagina de gdpr…zic ca ei prelucreaza datele cu o confidentialitate maxima si are gije de datele mele…pemtru mine e un bla bla bla. Nu zic nimic(sau cel putin nu am citit eu) de ce se intampla totusi daca se scapa datele mele personale pe care ei ma asigura si imi garanteaza le le prelucreaza cu maxima securitate, deci…cum se sanctioneaza, nu stie nimeni, in caz ca. Nu e precizat.

mai mult…in ciuda faptului ca imi garanteaza maxima securitate si alte bla bla uri pe tema asta…adresa mea e expusa pe darkweb datorita orange romania.

MihaiC99
Cunoscător

Salut,

1. Ar trebui să schimbi parola adresei de e-mail

2. Activează autentificarea in 2 pasi (daca ai posibilitatea)

Nu știu cât ești dependent de acea adresa, personal aș renunța la ea și aș crea una noua.

Ca si autentificare , nu sunt neaparat dependent de adresa deoarece proton email iti da posibilitatea de email alias, adresa acutala da, este vitala pentru mine si asta nu imimconvine ca a fost expusa. Nu ma ajuta cu nimic daca o schimb pe orange autentificare, e bine securizata , dar spam ul? Cine raspunde de tonele de spam care vor urma?

multumesc frumos de sugestii.

Fiind un simplu client ca și tine, găsesc întrebarea ca fiind foarte pertinenta.

Ai încercat să-i contactezi?

Ei sunt singurii în măsura să răspundă la această întrebare.

Din păcate în această situație nu vad ce ai putea face mai mult decât ai făcut deja (ai securizat adresa de email).

Da, le am trimis aceeasi intrebare pe adresa lor de reclamatii. Astept raspuns, am vrut totusi sa expun problema sa stie si altii cam ce se intampla. Intrebarea este adresata SI celor de l orange, poate cineva citeste.

Vio73
#StarMember & 2024 Problem Solver

Salutare!

Din păcate, în astfel de situații trebuie schimbate urgent parolele, eventual și adresa de email. Noi aici suntem o comunitate a clienților, nu Orange Romania!

Baftă!

Si ce rezolv daca schimb adresa de email…deja a fost expusa pe darweb. Nu imi fac probleme de spart cont email deoarede e bine protejata cu 2fa si yubikey…dar di cauza orange, chiar nu am chef de tone de spam . 

intrebare era SI pentru Orange Romania care ,personal , ii gasesc direct raspunzatori de asta.  Sunt curios daca gdpr este respectat aci. 

Razvan
#StarMember

Salut! În primă fază schimbă parola e-mail, dar nu te va impact mult că tu te logai în Yoxo printr-un cont, nu cu credențialele e-mail-ului.