Multe din remarci sunt valide si nu o sa ma bag in detalii, ci o sa ridic si cateva puncte. Din cate stiu Yoxo a aparut pe piata cu mai mult de un an inaintea serviciului similar de la Vodafone. S-ar putea sa gresesc, dar... Vodafone a invatat din experienta Yoxo, apoi a dezvoltat un produs (care a putut fi transformat oricum in fazele de dinaintea lansarii) cu care apoi a iesit pe piata.
E mult mai greu de modificat un produs/serviciu existent decat de facut unul nou. Desigur, conteaza si angajatii (numar, pregatire, disponibilitate), stilul de lucru, accesul la resurse, resursele investite, viziunea, desigur ca unele "bube" ale arhitecturii si viziunii Yoxo nu au scuza. Dar... cred ca Yoxo a fost un pionier care a rupt gura targului. A fost un proiect pilot. A fost poate un pariu intre angajati sau poate s-a nascut ca proiect "pe genunchi" pentru a demonstra conceptul. Cred ca Orange a iesit cu asa-numitul Minimum Viable Version - un produs cu functionalitatea minima pentru a fi acceptat - sa ia "pulsul". Cred ca nici Orange nu se astepta sa aiba acest succes. In plus, cel putin la pachetele cele mai ieftine, comparam 19 lei cu 25 de lei. Asta daca nu cumva ati fost de la inceput pe Yoxo, ca eu inca platesc 14.25 lei/luna pentru doua dintre numerele mele. :)
Nu stiu care dintre Yoxo sau Flex e mai breaz, dar stiu ca am fost cu Yoxo de cand a aparut si, de-a lungul a aproape doi ani, am avut un numar destul de redus de probleme.
Cumva fix cum a fost cand a aparut 3G-ul: Vodafone a investit masiv, a educat oamenii, a facut publicitate, iar cateva luni mai tarziu a venit si Orange din urma cu "avem 3G" 😄