anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Review televizor Smart Android LED Sony BRAVIA, 138.8 cm, 55XF9005, 4K Ultra HD

Vio73
#StarMember

În cele ce urmează vreau să povestesc, din propria mea experiență, ceea ce a însemnat și înseamnă achiziția și utilizarea acestui model de televizor!
Am cumpărat acest tv în luna ianuarie a anului 2020 și iată că se împlinesc în curând doi ani de la achiziție, deci consider că sunt astfel îndreptățit să emit o părere despre produsul respectiv.


Consider că televizorul este unul destul de bun pentru că redă o imagine foarte clară, atât pe partea de cablu/satelit tv, dar și prin intermediul aplicațiilor utilizate, mai ales că folosește cu brio sistemul android.


În cele ce urmează, voi reda câteva dintre specificațiile sale: tv-ul este unul cu Android 9.0 , care include o multitudine de aplicații de video streaming, cum ar fi: YouTube, Netflix, HBOGo, etc.


Printre caracteristici cheie pot fi enumerate: comenzi vocale, asistent vocal inteligent, screen mirroring, înregistrare USB, chromecast, etc.


Tip procesorului este unul de tip Quad core, iar capacitatea de stocare este de 16 GB. Ca și caracteristici video, pot aminti rezolutie de 3840 x 2160, HDR 10.


Tehnologii imagine: Live Colour™,Super Bit Mapping, X-Motion Clarity, TRILUMINOS, X-Reality™ PRO,Dynamic Contrast Enhancer, Dolby Vision, X-tended Dynamic Range PRO.
Rata de refresh este de 100 Hz și are mai multe tunere digitale integrate, după cum urmează: DVB-C, DVB-S, DVB-S2, DVB-T, DVB-T2.

 

Televizorul este unul cu caracteristici audio de excepție, cum ar fi: Dolby Digital Plus, DSEE, Dolby Digital, S-Master Digital Amplifier, S-Force Front Surround, DTS Digital Surround, Advanced Auto Volume, Alternate Audio, Auto Surround, Dolby Pulse, Auto Mute, Clear Phase, Clear Audio+, Audio Return Channel , iar puterea difuzoarelor integrate este de 20 W.


Ca și puncte forte aș sublinia calitatea imaginii, care este una desosebită. Este de altfel un lucru destul de bine cunoscut la televizoarele acestei mărci, mai ales la cele mai scumpe.


Am ales acest brand la sugestia unui apropiat, care mi-a făcut o descriere amplă, atât verbală, cât și cu dovezi și am decis atunci să fac pasul respectiv cu mare plăcere.


Este destul de fluent în derularea programelor și aplicațiilor, relativ ușor de accesat și de butonat, atât prin intermediul telecomenzii, dar și cu ajutorul unui mouse. Prețul de achiziție este unul nu prea atractiv, care te face să te gândești și să te răzgândești, să analizezi și să reanalizezi, dar ulterior, dacă ești pretențios, ajungi la concluzia că este un model de tv care îți satisface majoritatea pretențiilor pe care le ai, la un preț relative decent.


Menționez faptul că prețul de achiziție a fost de 3500 lei și a fost cumpărat la promoție. Astăzi, după ce am verificat prețul la mai multe magazine, am văzut că acest televizor costă aproximativ 4500 lei, deci cu 1000 de lei mai mult, deci încă un motiv să cred că am făcut o alegere foarte bună.


Faptul că urmăresc aproape instant, din android tv, programele din Orange tv go și multe alte lucruri interesante, este pentru mine un mare plus. În ultima vreme îl folosesc prin intermediul rețelei de fibră optică de la Orange, dar prin rețeaua Telekom, rețea care nu oferă încă o exepriență utilizatorului la nivelul pe care îl poate oferi acest televizor, din păcate.
Sigur că nu am exploatat la maxim toate posibilitățile pe care le are acest tv, dar pentru ceea ce îl folosesc eu, cred că face față cu brio tuturor cerințelor!


Din păcate, am identificat și o mică problemă, peste care pot trece relative repede, dar care nu a reușit să-mi schimbe părerea despre acest tv și brand.
În ce constă această problemă? Uneori, după ce stai mai mult ( vreo 2-3 ore) în fața lui și vizionezi un canal tv, fără să comuți pe un altul, se mai blochează telecomanda și nu poți comuta pe alt program până nu oprești/repornești tv-ul sau intri în aplicații, etc.


Întotdeauna, orice gadget achiziționat de noi, are atât părți și experiențe plăcute, dar există din păcate și unele mai puțin plăcute. Până la acest moment, din fericire, am constatat multe lucruri interesante și foarte puține neplăcute, lucru ce mă face să cred că Sony este o marcă pe placul utilizatorului care dorește o experiență pe măsura așteptărilor.


Cu alte cuvinte, recomand cu plăcere acest televizor tuturor doritorilor acest televizor, mai ales dacă doresc ceva care să ofere o imagine foarte bună, atât prin cablu tv/satelit tv, dar și prin intermediul aplicațiilor disponibile, iar faptul că are și sistem android, este un mare plus.


Sigur că întotdeauna este loc și de mai bine, dar repet, acest tv este unul care mie îmi place, iar experiența personală este una deosebită!
Vă mulțumesc !

6 Răspunsuri 6

MihaelaC
Community Manager
Community Manager

@Vio73 îți mulțumim pentru review-ul facut pentru Smart TV-ul Sony Bravia. Dacă îți dorești să participi la concursul din comunitate cu înscrierea unui review te rugăm să consulți toate condițiile din regulament art. 7.4.

blackgothic90
Junior
Ma intreb care este diferenta dintre tehnologia Sony si Neo Led-ul de la Samsung? Ar fi interesant o comparatie.

Vio73
#StarMember
Cel de la Sony are android, ceea ce înseamnă foarte mult.

blackgothic90
Junior
Ma refeream la tehnologia imaginii, Tizen e la fel de bun pentru tv ca si androidul, ca nu cred ca multi se joaca jocuri pe android pe tv.

Vio73
#StarMember
Nu știu ce să zic, dar eu am mai multe mărci ( Samsung, LG, Philips, Panasonic, chiar și TCL), dar la imagine, Sony e peste toate. Acum, fiecare cu părerea lui. Sigur, și prețul e cam mare.

Cocodrillo
Junior entuziast
Eu am achiziționat Sony Bravia KD-43X81J 2021 168,6 x 104,5 x 41,0 ediție 2021 clasă de energie G! = preț suporta il! Vă recomand să faceti un upgrade, căutați pe site-ul AVstore de aici am cumparat în rate fără dobândă și am prins și o campanie de reducere de 10% = sunt frecvente aceste campanii! Principalul atu în decizia mea a fost că este Google Tv care este super k; totodată tot ceace vă nemulteste la tv actual nu mai găsiți la aceste modele mai ales la dimensiunea pe care o doriți care are mult mai multe capabilități decât ce dimenisiune am eu! Cu cât dimensiunea ecranul este mai mare Tv SONY Bravia ediția 2021 are mai multi pixeli si de aici o imagine ireal de frumoasă! Nu vă va părea rău! Vechiul tv pe OLX...! Succes!