anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Orange renunța la televiziunea analogica

MihaiC99
Campion

1000001981.jpgOrange va renunța treptat la televiziunea analogică începând cu martie 2025.

"La Orange dorim să oferim în continuare cea mai bună experiență cu serviciile acordate și de aceea, în decursul anului 2025, efectuăm lucrări de modernizare a infrastructurii de televiziune prin fibră. Prin urmare, începând cu luna martie, transmiterea de canale TV în format analogic va fi oprită, treptat, pe diferite zone din țară. Clienții care urmează să fie afectați vor fi informați prin SMS sau e-mail cu 30 de zile înainte.
În continuare, clienții vor avea acces la programele TV prin televiziune digitală, cu o calitate mult mai bună a imaginii, fără ca prețul serviciilor să fie modificat. Pentru a beneficia în continuare de programele preferate în format digital, este necesar ca televizorul utilizat să includă un tuner digital.
În cazul în care televizorul utilizat nu suportă recepționarea directă a canalelor.digitale (ex: televizor cu tub catodic, televizor de generație mai veche), recomandăm clienților să ne apeleze la numărul 300 sau la 0374300300 (din alte rețele), pentru a găsi împreună cea mai bună soluție tehnică."

Sursa informațiilor aici.

47 Răspunsuri 47

Functioneaza cu cartela CI+!

Multumesc pentru sugestii!!

O zi buna tuturor!

Din păcate ai nevoie de decodor digital.

Daca tv-ul era dotat cu tuner digital DVB-C ai fi putut recepționa toate canalele necriptate.

Buna ziua,

Pozele sunt atasate acestui mesaj.

f42fe0b6-62eb-47e5-ab8b-8ab46a0139c4.jpeg

3287be2b-e0b3-4271-9ee0-0232b716c25d.jpeg

Mircea37LIV
Începător

Eu am abonament Orange TV prin satelit (cu antena BOOM ) ! NU INTELEG DE CE VRETI SA RENUNTAM ! MARITI PRETURILE CU 400% UNILATERAL ! EU REZILIEZ ! SUNT BATRAN, iar copii au DIGI cu internt si TV. Eu o sa fac reclamatie si la Protectia Consumatorilor la Piedone ! Daca nu ma poate ajuta pe mine, macar o amenda imensa pentru Orange

Salutare!

Cand a iesit din perioada contractuala abonamentul si ce reduceri ai avut pana acum si nu se mai aplica?

sim1
Începător

Buna,

am primit un SMS  cu urmatoarea informatie :

"In luna mai 2025, transmisia canalelor TV in format analogic, in zona ta, va inceta. Iti reamintim ca programele vor fi disponibile in continuare in format digital si nu vei resimti aceasta schimbare daca ai un televizor de generatie noua (cu tunner digital integrat) sau daca detii un echipament de tip decoder sau card CI+. Daca totusi apar modificari in grila de canale, iti recomandam sa faci o rescanare pe mod digital."

Mentionez ca am un TV de generatie mai veche. Care ar fi variantele sa il mai pot folosi si sa vad in continuare programele din abonamentul M ?

Multumesc.

Salutare!

Ce inseamna TV de generatie mai veche? Eu am un TV din 2016 si receptioneaza grilele digitale (are standardul DVB-C). Verifica daca suporta acest standard (in principiu, daca accepta card CI+, inseamna ca nu are o problema cu receptia digitala prin cablu).

O alta varianta ar fi un decodor (CI+ sau aparat separat) de la Orange sau un tv nou.

In jur de anul 2000 sau 2001.

Televizorul are conectori similari cu imaginile de mai sus (inclusiv una similara ca dimensiuni cu o cartela de telefon/card bancar si groasa cam cat e degetul mic de la mana)?

Ca să vezi dacă televizorul tău poate prinde canale digitale, fă următoarele:

1. Apasă pe Setări de pe telecomandă.

2. Intră la Canale

3. Alege opțiunea Scanare automată

4. Dacă apare o opțiune cu Scanare digitală, înseamnă că televizorul tău are tuner digital și poate prinde posturi fără decodor.

Stef3
Începător

Bună ziua. Vouă vă mai merge televiziunea analogică la Orange Communications ?

Ați primit aceea notificare prin SMS ? 

Salut @Stef3

Poți atașa conținutul acelui SMS aici?

Salutare!

Mulți au primit notificarea că nu le va mai merge din luna martie, conform informațiilor care sunt și aici .

Cei care avem televiziune prin fibră proprie nu am avut deloc analogic, deci nu cred că nu vă veți obișnui!

Baftă!

Salutare!

Orange România a început să renunțe treptat la televiziunea analogică încă din martie 2025. Acest proces face parte din modernizarea infrastructurii de televiziune prin fibră optică.

Dacă locuiești într-o zonă afectată, ar fi trebuit să primești deja un SMS sau un e-mail de la Orange cu 30 de zile înainte. Dacă n-ai primit nimic, înseamnă că probabil zona ta nu a fost încă inclusă în acest proces de tranziție.

Pentru a continua să te uiți la televizor, in cazul în care acest serviciu va fi înlocuit cu televiziune prin fibra in zona ta, ai nevoie de un televizor cu tuner digital încorporat. Cele mai multe televizoare noi au deja așa ceva.
Dacă televizorul tău e mai vechi (ex: cu tub catodic) și nu poate recepționa canale digitale direct, contactează Orange la 300 sau 0374300300 (din alte rețele) pentru a găsi o soluție.
Sper că aceste informații te ajută!

user_18757824
Junior entuziast

Am primit SMS că în iunie mi se oprește analogul nici până acum nu au făcut-o