anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Netflix la doua adrese.

dignitas1980
Junior entuziast

Am pachetul telefonie fixa, tv si internet, cu Netflix si HBO incluse. Inainte de semnarea contractului, am intrebat daca Netflix poate fi vizionat de la a doua adresa, diferita de cea pe care se face abonamentul, mi s-a raspuns ca da. Deja dupa semnarea contractului, am constatat ca: odata conectat de acasa, a doua persoana(alta adresa) nu poate accesa Netflix decat daca ma conectez eu. Intre timp, dupa activare cont Netflix, am optat contracost, pt premium, chiar daca mai platesc ceva in plus...  In concluzie, Netflix nu merge simultan pe doua tv-uri care nu sunt in aceiasi casa/ip, desi inainte de semnarea contractului, mi s-a spus ca da. Tot pe tema asta, am sunat la Netflix si d-na operator cu care am discutat, mi-a spus clar si raspicat: nu exista o asemenea optiune pt Netflix, vi s-a spus asta, dar e o minciuna! Deci, care e adevarul?

15 Răspunsuri 15

AndreeaAC
Community Manager
Community Manager

Salut, @dignitas1980! Depinde de oferta aleasă, Netflix basic poate fi folosit doar pe un singur dispozitiv în același timp. Ce tip de abonament ai?

Pololică
#StarMember

Salutare! 

Netflix se poate viziona la mai multe adrese, dar foarte probabil sa fie nevoie de plată unei taxe suplimentare.

https://about.netflix.com/ro/news/update-on-sharing-may-ro

dignitas1980
Junior entuziast

Cred ca am fost destul de explicit : dupa semnarea contractului, contracost, am optat pt pachetul premium. Pololica, nu ma intereseaza sa platesc alti bani, ma intereseaza ca fiecare parte sa-si respecte intelegerea. Platesc pt un serviciu, mi se pare normal sa beneficiez de el, nu crezi?

Plătești abonamentul dar, dacă Netflix, prin politică lor de utilizare, impun ca la o a doua adresă (pentru ei, o adresă = un IP) sa plătești extra... Nu știu ce să zic. Orange ți-l poate oferi gratis la o adresa la alegere. Dacă tu mai vrei și la o a doua, respecți condițiile Netflix.

Citește cei ai în contract la Orange și verifică termenii și condițiile Netflix. 

Nu ma intereseaza conditiile Netflix, eu n-am semnat contract cu ei, ci cu Orange! Tot Orange a promis cele scrise mai sus, nu Netflix. Exemplu: prin contract la distanta, cumperi auto de la dealer. Dealerul te asigura ca autoturismu` are clima, trapa panoramica, samd, dar cand iti ajunge la usa, constati ca n-are decat jumatate din dotarile pt care ai platit. Cu cine te certi, cu dealerul sau cu fabricantu` autoturismului? 

Ca sa nu degeneram informatiile din topic, o sa ma rezum la faptul ca serviciile tertilor (Netflix. Disney, HBO Max, etc) sunt complementare conditilor oferite de operatori, asa cum conditiile de Roaming SEE sunt reglementate (nelimitat in tara, dar cu termeni si conditii in SEE).

Nu degenerez nimic, ti-am dat un exemplu bun despre situatia mea. Ca tu vrei sa gasesti explicatii sau scuze celor de la Orange, e altceva. N-am postat aici ca sa citesc scuze sau explicatii puerile, ci o solutie. Poate cel mai bun exemplu pt tine ar fi: daca nu platesc factura, mi se opresc serviciile! E suficient de simplu unde bat exemplele mele?

Ca sa nu ne invartim: beneficiezi de la Orange de serviciile Netflix. Corect? Ai citit conditiile Netflix? Am senzatia ca nu (as vrea sa ma insel si sa-ti dau dreptate ca ai citit ce te-am rugat). Ti-am pus un link de la Netflix mai sus si nu am vazut sa ofere exceptii de la regula. La fel, m-as bucura sa-mi arati unde se afla acea exceptie.

Solutia va trebui sa o astepti, dar iti recomand acelasi lucru: citeste ce ai in contractul cu Orange, dar si Termenii si Conditiile de utilizare Netflix.

PS: daca nu se impartea "factura" de Netflix intre prieteni, crezi ca acest serviciu ar fi pus o taxa suplimentara pentru dispozitivele cu acelasi user conectate la alt IP? Din cate stiu, doar Amazon Prime nu-i prea intereseaza de unde te conectezi cu dispozitivele.

PS2: nu scuz pe nimeni (nici Orange, dar nici pe tine). Dar, cand zici ca "nu ai semnat cu Netflix" inseamna ca, daca nu au subtitrare in limba romana la niciun film sau serial sau ce au ei acolo, tot Orange e de vina, nu?

Singurul care se invarte esti tu. Daca nu considerau ca e ceva necurat la mijloc, nu ma contactau cei de la Orange ca sa remedieze problema. Si din cate vad, Orange vede ca e o problema, mai putin tu. Ma trimiti sa citesc conditiile Netflix, dar repet: contractul meu e semnat cu Orange, care a afirmat ca beneficiez de optiunea Netflix pe doua dispozitive, in case diferite. Pe mine nu m-a interesat conventia Orange-Netflix, ci strict contractul meu. Ajungem undeva sau iti explic la nesfarsit?

AndreeaAC
Community Manager
Community Manager

@dignitas1980, îmi poți trimite, te rog, codul de abonat într-un mesaj privat pentru a verifica? Mulțumesc.

Am trimis mesaj privat. Multumesc.

AndreeaAC
Community Manager
Community Manager

Revin pe acest topic. @dignitas1980, vei fi contactat de către colegii noștri.

De asemenea, să ne amintim că această comunitate este formată în mare parte din oameni care sunt aici pentru a ajuta, a oferi o părere sau a împărtăși din experiența lor. 🙂

Weekend frumos.

Da, ieri am fost contactat telefonic de o colega, mi-am spus ofu`, mi-a spus ca se intereseaza si revine astazi cu apel. N-a revenit nici cu apel, nici cu e-mail. FIX ca data trecuta, in februarie sau cand am fost sunat si la fel, mi s-a spus ca va reveni cu apel. Asta e bataie de joc, nu servicii clienti. Dpmdv, doar ANPC te poate ajuta atunci cand cel caruia ii platesti servicii, isi bate joc de tine!

PS: Da, aceasta comunitate ar trebui sa ajute, nu sa te trimita sa citesti cai verzi pe pereti despre conditiile tertilor. Cum am scris mai sus: contractul meu e incheiat cu Orange, punct!

Iti inteleg supararea, dar nu e ceva ce poti rezolva certandu-te cu Orange. Netflix pune conditiile.
Vrei Netflix prin Orange? poti plati si ti se da acces. Orange nu are o oferta speciala, un serviciu separat sau vreo oferta doar a lor. Iti pune la dispozitie Netflix prin alt canal, atata tot. Nu Orange iti vinde, ci doar intermediaza. (La fel ca la eMag marketplace: nu eMag vinde, ci doar intermediaza)

Poti vizualiza Netflix la o alta adresa? Da, nu trebuie sa folosesti serviciile la adresa din contract. Nu verifica nimeni de unde consumi continutul. Presupun ca de aici si diferenta dintre ce ai intrebat si ce ti s-a raspuns.

Poti vizualiza Netflix in mod constant de pe doua adrese diferite? Nu, nu fara cost suplimentar. Netflix in mod explicit nu permite asta si a investit o gramada de bani tocmai pentru a limita ceea ce ei considera utilizare nelegitima. Scopul este sa nu imparti cu prietenii/familia, daca nu locuiesc in casa cu tine.
Poti sa te muti si ti se va permite accesul.
Poti sa fii in concediu cateva zile si ti se permite accesul.
Vrei sa vezi pe termen lung din mai multe locuri separate? Ei bine, nu merge.
Desigur, sunt exceptii: de pe mobil si de pe laptop (web) nu are treaba de unde vizionezi. De pe televizor insa... nu te lasa.

Nu te obliga nimeni sa fii de acord cu acesti termeni. Poti alege sa faci ce am facut eu: am inchis abonamentul si am refuzat sa dau bani pentru acest serviciu.

Daca simti ca te ajuta o plangere spre ANPC sau ORDA, fa-o.
Cat timp Orange e intermediar si nu furnizorul de servicii, practic Netflix face regulile. Netflix are drepturile de distributie si, pentru unele productii, drepturile de autor.
Ei pot stabili ce reguli vor ei, atata timp cat acestea sunt publice si transparente - lucru de care s-au asigurat. Au o armata de avocati care se ocupa de drepturile astea pentru fiecare tara unde ofera serviciul si pentru fiecare productie pe care o pun la dispozitie utilizatorilor.
Poate ANPC si ORDA gasesc vreo exceptie si ii obliga sa permita accesul de la mai multe adrese simultan. Ne-ar ajuta pe toti. 😊

Asa cum ziceau si colegii, si eu sunt tot simplu client Orange. Nu sunt angajat, nu sunt afiliat. Nu ti-am vandut nimic si nu obtin niciun beneficiu nici daca folosesti, nici daca nu folosesti Netflix cu plata prin Orange.

Revenind la comunitate: atata timp cat niciunul din noi nu poate face nimic, cum am putea sa te ajutam? Incercam sa iti explicam ca poti:
1. sa accepti ca nu vrea Netflix sa permita vizualizarea de la 2+ adrese in acelasi timp. (Pentru situatia asta, la momentul introducerii regulii, au subliniat ca esti liber sa inchizi contul daca nu esti de acord cu schimbarea)
2. sa renunti la serviciu.
Daca vrei sa te lupti cu Orange si Netflix este dreptul tau. Daca reuseti, profitam si noi de precedent. Milioane de utilizatori sunt afectati de decizia Netflix, insa poti fi acela care schimba regulile pentru toti, daca ai timpul, energia si resursele sa te judeci cu ei. Eu iti tin pumnii. 😊